Top 10 nieuwste kookboeken voor Sint 2018

top 10 nieuwste kookboeken voor sint 2018

Eten, wie is er niet dol op? Maar niet iedereen is even handig in de keuken. Kookboeken helpen je dan uit de brand. Want wat kan er nou fout gaan als je een recept stap-voor-stap volgt? Een kookboek is dan ook het ultieme cadeau voor Sinterklaas. Wij geven je graag de top 10 nieuwste kookboeken voor Sint 2018, zodat je ook zeker weet dat ruilen niet nodig is.

1. Herstel je hormonen in 10 stappen – Vivian Reijs

Top 10 nieuwste kookboeken voor Sint 2018In Herstel je hormonen laat Vivian Reijs je zien hoe je je hormonen in balans krijgt. Met haar platform Viv Online helpt Vivian meer dan 250.000 vrouwen aan een gezonde leefstijl. Een goede hormoonbalans is hierbij cruciaal, vanwege het effect op gewicht, humeur en uiterlijk, maar ook op vruchtbaarheidsproblemen en klachten als PMS, acne en PCOS. In makkelijke stappen leert Vivian vrouwen van alle leeftijden hoe ze hun hormoonbalans herstellen, in elke fase van hun leven. Met praktische voedingsinformatie, recepten en eetplanners. Word fitter, slanker en blijer!

> Bestel: Herstel je hormonen in 10 stappen

 

2. Het 20 minutes or less kookboek – Chickslovefood

Top 10 nieuwste kookboekenIedereen die ons inmiddels een béétje kent, weet dat we niet van gedoe houden. We snappen dat je aan het eind van een lange dag geen zin meer hebt om met een boodschappenlijst van drie A4’tjes naar de supermarkt te gaan. Onze recepten bedenken we daarom met zo min mogelijk ingrediënten, wel zo makkelijk. Maar wat we ook als geen ander begrijpen, is dat je aan het einde van de dag niet altijd nog puf hebt om een uur in de keuken te staan. Sterker nog, niet eens een half uur.

Hoe lekker is het om na die lange werk- of studiedag gewoon binnen 20 minuten en met maar zes ingrediënten klaar te zijn met je maaltijd? En vaak geldt dat voor de hele dag, want is het niet heerlijk om goed maar toch supersnel te ontbijten? Enne, als je gehaast achter je bureau moet lunchen, heb je toch alsnog liever een verse salade dan een standaard bammetje kaas? Nou, aan al die situaties hebben we gedacht; dit boek heet niet voor niets het 20 minutes or less kookboek. Allemaal recepten die vaak nog veel sneller klaar zijn dan 20 minuten. In slechts 3 minuten kun je al een bannoffee yoghurt maken, een overheerlijke maar snelle rijstsalade to go is al in 4 minuten klaar en avondeten met taco’s kan al in 9 minuten. En wat dacht je van een loempia bowl, gemaakt in 14 minuten?

Geen tijd is niet langer een excuus :)

> Bestel: Het 20 minutes or less kookboek

 

3. Mijn lifestyle guide – Rens Kroes

Top 10 nieuwste kookboeken“Food is mijn passie, na een reeks kookboeken is dat vast geen verrassing. Maar voor een écht gezond en gelukkig leven zijn meer factoren belangrijk. In RENS – Mijn lifestyle guide, neem ik je mee in mijn bewuste, positieve levensstijl.

Hoe ziet mijn ochtend eruit? Hoe vaak sport ik? Hoe deel ik mijn keuken in? Hoe relax ik na een drukke dag? Hoe verzorg ik mijn huid? Hoe maak ik zo bewust mogelijk mijn keuzes? In dit boek vertel ik je er alles over.

Naast voeding zijn ook positief denken en ontspanning key factoren in een gebalanceerde levensstijl. Net als voldoende beweging, een fijne woonomgeving en aandacht voor de planeet. RENS – Mijn lifestyle guide is hiervoor een inspiratiegids. Om in één ruk uit te lezen, om open te slaan bij het onderwerp dat je bezighoudt of om door te bladeren op zoek naar tips, DIY’s en inspiratie.

Uiteraard vind je in dit boek veel Powerfood, maar ik deel ook recepten voor de lekkerste oliën, body scrub, deodorant én zelfs home made wasmiddel en vaatwastabletten.

Ik hoop dat dit boek je helpt om balans te vinden, en motiveert om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen.”

> Bestel: Mijn lifestyle guide

 

4. Boeddha’s kookboek – Hans Peter Roel

Top 10 nieuwste kookboekenOntdek de meest bijzondere voedingsleer die er ooit is bedacht: namelijk die van Boeddha.

Energieker, slanker en gezonder dan ooit tevoren

De oorspronkelijke voedingsleer van Boeddha heet de Vinaya Pitaka. Boeddha’s kookboek is gebaseerd op deze voedingsleer. Boeddhistische monniken leven gezond en hebben een hoge levensverwachting. Het geheim van hun gezondheid is de afwisseling tussen periodes van vasten (Yin) en eten (Yang), waarbij ze alleen puur en natuurlijk voedsel nuttigen.

Boeddha’s Kookboek is gebaseerd op Yin-Yang en de vijf-elementenleer die al vele duizenden jaren oud is. Dat maakt dit boek bijzonder!

Fantastische recepten met Ki Food

Met Ki Food wordt pure en zuivere voeding bedoeld die in boeddhistische kloosters wordt genuttigd met als doel om de gezondheid te verbeteren en in balans te komen. In onze westerse wereld kan deze voedingsfilosofie het verschil maken tussen een gezond en energiek leven en een leven met gezondheidsklachten.

Probeer de vele eenvoudige, gemakkelijke en snel klaar te maken boeddhistische recepten uit Tibet, Nepal, India, Vietnam en Japan en merk hoe snel je lijf weer sterk en gezond is.

> Bestel: Boeddha’s kookboek

 

5. Winter BBQ – Jord Althuizen

Top 10 nieuwste kookboekenMet het one of a kind Smokey Goodness Winter BBQ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!

> Bestel: Winter BBQ

 

6. De supermarktsurvivalgids – Teun van de Keuken

Top 10 nieuwste kookboekenJournalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken helpt je de beste keuzes maken in de supermarkt. Hij is bekend van het razend populaire televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, zijn vaste plek bij Jinek en zijn columns in de Volkskrant

Teun van de Keuken is de best denkbare reisleider voor de supermarkt: de afgelopen jaren heeft hij enorm veel kennis opgedaan over de voedselindustrie en van die “insider tips’ kun jij nu profiteren. Teun voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de afdelingen van de grootgrutter en vertelt je waar je de grootste gevaren kunt verwachten.

Hij leert je ook van de gebaande paden af te wijken en door de marketingtaal op de verpakkingen heen te prikken zodat je nooit meer met onzin-producten thuiskomt: geen ambachtelijke fabrieksproducten volgens grootmoeders recept of ‘handgekookte’ chips uit een industriële ketel.

En deze gids staat boordevol praktische tips: hoe bereid je je voor (maak een lijstje!), wat moet je kopen en wat juist niet? Hoe lees je een etiket? En je krijgt ook achtergrondinformatie: waarom zijn eetrijpe avocado’s nooit eetrijp? Wat is bijvoorbeeld plakvlees en zijn pitloze druiven echt pitloos? Dankzij de eerste survivalgids voor de supermarkt kun je eindelijk goed geïnformeerd boodschappen doen en de juiste keuzes maken.

> Bestel: De supermarktsurvivalgids

 

7. 100 Snelle wereld recepten – Sofie Chanou en Jorrit van Dalen Buissant Des Amorie

Top 10 nieuwste kookboekenIn dit nieuwe kookboek 100 Snelle Wereldrecepten vind je allemaal eenvoudig te maken wereldgerechten. Laat je niet afschrikken door sommige tongbrekende exotische namen en wees niet bang dat je door het hele land moet reizen op zoek naar dat ene vreemde ingrediënt. We hebben namelijk de wereldgerechten een Lekker & Simpel twist gegeven. De gerechten staan binnen 30 minuten op tafel en alle ingrediënten zijn te vinden in de supermarkt. Met dit kookboek tover je op een drukke doordeweekse dag toch een bijzonder gerecht op tafel en waan je je even in Spanje, Amerika, Afrika of Korea.

> Bestel: 100 snelle wereld recepten

 

8. Modern Baking – Donna Hay

Top 10 nieuwste kookboekenTaarten, koekjes en alles daartussenin

Modern Baking biedt de thuisbakker alles: van gezond bakken tot de echte bakklassiekers. Zoet, hartig en alles daartussenin. Laagdrempelige receptuur met verschillende thema’s, zoals karamel, koffie en toffee, fruit, zuivel, specerijen en chocola. Donna Hay start ieder hoofdstuk met overheerlijke taarten, cakes en koeken. De daaropvolgende “quick fix’-recepten zijn snel en eenvoudig, en de “fresh & light’-recepten zijn gezonder van aard.

Van knapperige koekjes tot fudgy brownies, van fruitgebak tot overdadige chocoladetaarten en van wolkerige meringue tot romige desserts. Eenvoud en pure smaken, heerlijke combinaties en schitterende fotografie en vormgeving: zowel het boek als de recepten zijn een lust voor het oog!

Donna Hay is een begrip en een internationaal fenomeen op culinair gebied. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten die prachtig worden gefotografeerd. Er zijn van haar 26 boeken wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht, haar boeken zijn vertaald in 10 verschillende talen en haar tv-kookshows zijn in meer dan 14 verschillende landen te zien. Ze heeft dé nummer één iPad-app in Australië, is krantencolumnist, ontwerper van een lijn met keukenspullen en voedselproducten, en eigenaar van haar eigen webwinkel.

> Bestel: Modern baking

 

9. Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Top 10 nieuwste kookboekenIn Eet beter onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!

Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag “Wat is gezond?” lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit en een beperking van koolhydraten begin je goed op de weg naar beter.

Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu’s. Een onmisbare tool voor alle Nederlanders, zeker ook voor artsen en zorgprofessionals.

> Bestel: Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

 

10. Plenty, groente genoeg om héél lekker te koken – Yotam Ottolenghi

Top 10 nieuwste kookboekenPlenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, granen en paddenstoelen.

> Bestel: Plenty, groente genoeg om héél lekker te koken

Speak Your Mind

*