Doe meer met kruidnoten

Er zijn vele verschillende lekkernijen onlosmakelijk verbonden met het jaarlijkse Sinterklaasfeest. Taai, schuimpjes, marsepein, maar onze favoriet is toch wel de kruidnoot. Niet alleen omdat deze zo lekker is, maar vooral ook vanwege de veelzijdigheid. Doe meer met kruidnoten dan alleen strooien en opeten. Geef gerechten een lekkere twist met kruidnoten.

Recept kruidnotenRecept voor kruidnoten

Voor een gerecht met kruidnoten heb je allereerst pepernoten nodig. Je kunt kruidnoten natuurlijk gewoon in de winkel kopen. Vanaf eind augustus liggen de schappen er al vol mee. Maar de lekkerste kruidnoten bak je zelf. Het recept is heel eenvoudig en het draaien van de kruidnootjes is bijna therapeutisch rustgevend. Bovendien is het een leuk klusje om samen te doen met kinderen. Want wat is er leuker dan met je handjes in deeg te graaien…

Ga naar: Recept voor kruidnoten

Kruidnoten voor het ontbijtKruidnoten voor het ontbijt

Een ontbijt is een goede start van de dag. Een ontbijt met kruidnootjes is een fantastische start van de dag! Uit Pauline’s Keuken komt een echt Sinterklaasontbijt van havermout granola met kruidnoten. Voedzaam, vezelrijk, maar vooral erg lekker.

Ga naar: Ontbijt met kruidnoten

Spaanse gehaktballen met kruidnoten

Spaanse gehaktballen met kruidnotenMisschien niet het eerste waar je aan denkt bij kruidnoten, maar ze combineren ook heel goed met vlees. Voeg tijdens het stoven van sukadelappen eens een flinke hand kruidnoten toe en je krijgt een heerlijk kruidige smaak aan je gerecht. Een leuk idee voor na Sinterklaas als je nog kruidnoten over hebt. Maar voor Sinterklaasavond vonden wij op de site Francesca Kookt een bijzonder gerecht: pittige Spaanse gehaktballen met kruidnoten. Tip: druk in elke bal een pepernoot in het midden en draai de ballen dan mooi rond.

Ga naar: Spaanse gehaktballen met kruidnoten

Toetje met kruidnootjesCrumble van kruidnootjes

We kunnen bijna niet wachten op de cadeautjes, maar dit toetje van Brenda Kookt maakt het wachten dragelijk. Kruidnoten met amandelspijs lijkt op gevuld speculaas en is een bewezen gouden combinatie. De appel geeft dit dessert een frisse twist. Zet het in de oven voor je aan tafel gaat en je huis gaat heerlijk ruiken tijdens de hoofdmaaltijd. Bovendien hoef je dan niet zo lang te wachten én kun je snel aan de cadeautjes beginnen.

Ga naar: Toetje met kruidnootjes

Nog meer recepten met kruidnootjes

Krijg je geen genoeg van kruidnootjes? Dan is er voor jou een heel leuk boek uitgekomen: Maak van de noot een deugd. Winnaar van de Gourmand Award voor het mooist geïllustreerde kookboek ter wereld! Hoe smaakt kruidnotenlikeur? Of toast met pepernotenpaté? En heb je ooit kruidige gehaktballen gegeten met kruidnoottiramisu als toetje? Maak van de noot een deugd verandert het klassieke handje kruidnoten in de basis voor de lekkerste gerechten. Met recepten van bekende keukenhelden als Pierre Wind, Siemon de Jong (Taarten van Abel) en Ronald Giphart.

Bestellen: Maak van de noot een deugd

Speak Your Mind

*