Keukenapparatuur

De belangrijkste functie van een keuken is het bereiden van eten. Voor de verschillende bereidingsvormen zijn verschillende apparaten benodigd. Met de juiste keukenapparatuur komt iedere (amateur)kok tot zijn recht in de keuken.

 • Afzuigkap

  Bij de keuze voor een afzuigkap is een aantal factoren van belang en dat begint bij de planning welk systeem toegepast kan worden in de woning. Is een afvoerkanaal naar buiten mogelijk en ook toegestaan of is er sprake van een gebalanceerd ventilatie systeem waarbij een afvoerkanaal naar buiten wordt afgeraden?

 • Koelkasten en vriezers

  Veel van onze dagelijkse benodigdheden aan voedsel dienen koel of zelfs koud bewaard te worden. Een goede koelkast en diepvrieskast zijn dan ook onontbeerlijk in ieder huishouden. Bij de echte levensgenieters is ook de wijnklimaatkast in opmars. Iedere wijn op de juiste temperatuur.

 • Koffieautomaten

  De geur van vers gezette koffie in de ochtend, een dampende Latte Macchiato op een koude dag, een pittige espresso na het eten. Koffie- en met name espressoautomaten winnen steeds meer aan populariteit. Er zijn zelfs koffieautomaten die onthouden hoe u uw koffie het liefste drinkt!

 • Kookplaten

  Koken op gas ouderwets? De meeste topkoks koken nog steeds op gas. Ook onder amateurkoks is koken op gas nog steeds populair. De techniek staat echter niet stil en zorgt ervoor dat er nieuwe kookvormen ontstaan zoals keramisch koken en inductiekoken.

 • Magnetrons

  Was het apparaat in eerste instantie bedoeld voor het opwarmen van kliekjes en het ontdooien van diepvriesproducten, heden ten dage is de magnetron een echte alleskunner op kookgebied dankzij bedieningsgemak, technische hoogstandjes en verschillende kookfuncties.

 • Ovens

  Bij de nieuwste ovens staat het gebruiksgemak voorop. De ovens beschikken over een reeks eigenschappen waarmee bakken en braden nog intuïtiever en gemakkelijker wordt. Dankzij de softClose-deuren en een stopmechanisme voor de uitschuifbare rails zijn de ovens duidelijk prettiger in het gebruik.

 • Overige keukenapparaten

  Kijk je graag naar kookprogramma’s op tv waar gebruik wordt gemaakt van jaloersmakende keukenapparatuur? Die professionele apparatuur is ook beschikbaar voor thuis. Warm je servies voor in de servieswarmer, houd je eten warm in de warmhoudlade en vacumeer je voedsel om sous vide te koken.

 • Stoomovens

  Stomen is gezond, gemakkelijk en lekker. Groenten behouden hun vitamines en vis en vlees blijft sappig en mals. En met een stoomoven is het bereiden van een gestoomde maaltijd ook nog eens kinderlijk eenvoudig. U bereidt de hele maaltijd in één keer zonder smaakoverdracht tussen de verschillende onderdelen.

 • Vaatwasser

  We kunnen niet meer zonder: de vaatwasser. De laatste jaren heeft de vaatwasser een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Fabrikanten zetten in op steeds betere prestaties met steeds minder energie- en waterverbruik.