Stoomovens

Stomen is gezond, gemakkelijk en lekker. Groenten behouden hun vitamines en vis en vlees blijft sappig en mals. En met een stoomoven is het bereiden van een gestoomde maaltijd ook nog eens kinderlijk eenvoudig. U bereidt de hele maaltijd in één keer zonder smaakoverdracht tussen de verschillende onderdelen.

  • Combi stoomoven

    Stomen met een combi stoomoven heeft als extra voordeel dat stoom en hete lucht kunnen worden gecombineerd. De stoom geleidt de warmte perfect, zodat het eten gelijkmatiger gaart. Doordat de ovenfunctie gecombineerd wordt met stoom, is de vochtigheidsgraad zeer hoog waardoor gerechten niet uitdrogen en altijd sappig blijven. Groenten stomen, vlees garen en bakken, het …

  • Stoomoven recepten zijn gezond en smakelijk

    Een stoomoven doet alles wat een gewone oven doet, maar met daarbij de voordelen van stoom. In een gewone oven wordt het voedsel omgeven met droge convectiewarmte, waardoor het gerecht kan uitdrogen. Een stoomoven combineert deze droge warmte met stoom. Tijdens het koken behoudt het eten zijn vocht en daardoor zijn vorm en smaak. Het …

  • Koken met stoom - Bosch

    Ontwikkeling en werking van de stoomoven

          De stoomoven past helemaal bij de gezonde kooktrend van nu. Koken met stoom heeft een rijke traditie. Al duizenden jaren geleden begreep men in het Verre Oosten en vooral in China dat koken met stoom gezonder, makkelijker en smaakvoller was dan andere bereidingswijzen. Toen deze oeroude kooktechniek uiteindelijk zijn intrede deed in Europa, …