Haarden en kachels

De tijd dat een haard of kachel alleen was weggelegd voor mensen met een schoorsteen op het dak, ligt inmiddels ver achter ons. Door toepassing van moderne technieken zijn er nauwelijks nog beperkingen bij het plaatsen van een haard. De keuze tussen de verschillende mogelijkheden is dan ook vooral nog een kwestie van persoonlijke voorkeur. Bekijk de artikelen op onze website voor informatie en inspiratie.

  • Brandstof

    Hout gestookte haarden en kachels kunnen niet zonder een goed schoorsteenkanaal, maar gas gestookte toestellen, elektrische haarden en bio-ethanolhaarden kunnen in vrijwel elke woonsituatie worden toegepast.

  • Haarden inspiratie

    De tijd dat een haard of kachel alleen was weggelegd voor mensen met een schoorsteen op het dak, ligt inmiddels ver achter ons. Door toepassing van moderne technieken zijn er nauwelijks nog beperkingen bij het plaatsen van een haard.

  • Veilig stoken

    Een haard of kachel staat, naast warmte, garant voor sfeer en romantiek in huis. Het is wel van belang dat de haard of kachel op een juiste manier geïnstalleerd en gebruikt wordt om ook de veiligheid te kunnen garanderen.