Ideal Standard

Ideal Standard logoIdeal Standard International is een privévennootschap die actief is in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, België. Het bedrijf is gespecialiseerd in badkameroplossingen. Het assortiment bestaat uit sanitair, badkamermeubilair, douchesystemen, kranen voor residentiële, commerciële en utiliteitsgebouwen. De producten van de groep worden verdeeld onder verschillende merknamen. In Nederland worden de merken Ideal Standard, Jado en Venlo gevoerd.

Geschiedenis Ideal Standard

Het bedrijf is vertegenwoordigd in meer dan 20 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika en heeft 20 Europese productievestigingen om kwaliteitsproducten te bieden die aan de strengste eisen voldoen. De geschiedenis van het bedrijf begon 135 jaar geleden in de Verenigde Staten in een kleine fabriek die opgericht werd door twee Ierse immigranten. Er werden wc’s en wastafels in gietijzer gemaakt.

Innovatie en milieu

Ideal Standard heeft altijd veel belang aan innovatie gehecht. Zo heeft het bedrijf in 1970 de keramische cartouche uitgevonden die nu een fundamenteel onderdeel bij de productie van kranen geworden is. Het bedrijf wil het favoriete badkamermerk van privéklanten en professionals worden, door echte innovaties en designoplossingen tegen competitieve prijzen aan te bieden.

Het bedrijf voert een milieubeleid waarbij alle afdelingen voldoen aan de nationale en regionale wetten en voorschriften. Ideal Standard streeft ernaar vervuiling te voorkomen en voortdurend de ecologische prestaties te verbeteren voor een duurzame bescherming van het milieu.

Naar de website van Ideal Standard