Franke

Franke
Logo FrankeSinds 1911 maakt het Zwitserse bedrijf Franke hoogwaardige roestvrijstalen producten voor de keuken. Producten die dezelfde schoonheid hebben als de Zwitserse natuur en die met liefde en zorg geproduceerd worden.

Franke zorgt ervoor dat in de keuken geleefd en genoten kan worden. De afzuigkappen zorgen met hun uitstekende prestaties voor een frisse lucht. De spoelbakken schitteren als een besneeuwde bergtop in de zon. Ze worden gekenmerkt door fijne, strakke lijnen en verschillende afmetingen, en de spoelbakken zijn eenvoudig te reinigen waardoor ze mooi blijven. Zoals het geluid van een stromend bergbeekje, zo vloeit het water uit de mooi gevormde Franke kranen. De Franke afvalsystemen zorgen in de keuken voor rust en ruimte en bieden een milieuvriendelijke oplossing.

Naar de website van Franke

 

KWC

Logo KWCIn 2013 heeft Franke het eveneens Zwitserse kranenfabrikant KWC overgenomen. KWC werd in 1874 opgericht door Adolf Karrer voor de productie van mechanische muziekspeeldozen. Toen rond 1900 de handel in muziekdozen terugliep is het bedrijf overgegaan tot het fabriceren van kleine gaskraantjes. Tussen 1948 en 1957 werd de productiecapaciteit met 70% verhoogd. Door de bouw van de warmpersinstallatie en de gieterij voor lichte metalen verbetert KWC zijn prestatievermogen. In deze tijd wordt ook de eerste 1-gats keukenkraan ter wereld met uittrekbare slangdouche ontwikkeld. Tegenwoordig heeft KWC een zelfstandige positie binnen de Franke Groep.

Naar de website van KWC