Interieur inspiratie

Logo Interieur InspiratieNa een verbouwing, renovatie of opknapbeurt van een woning of ruimte daarin komt misschien wel het leukste onderdeel van allemaal: the finishing touch oftewel de inrichting. Wat zet je in de kasten en op de planken, welke lampen zet je neer, wat hang je aan de muur, wel of geen kussentjes, hoe richt je een knus leeshoekje in en ga zo maar door. Nu is inrichting natuurlijk heel persoonlijk, want waar de een felle kleuren en motiefjes mooi vindt, wordt de ander daar juist heel onrustig van. Maar wat altijd een goed idee is, voor je met daadwerkelijk inrichten begint, is een moodboard maken. Dat kan een prikbord zijn waarop je allemaal foto’s en plaatjes prikt die de sfeer weergeven van de inrichting die jij mooi vindt. Aan de hand van de plaatjes op het moodboard bepaal je welke kleuren en stijlen je wilt laten terugkomen in je interieur. Vervolgens ga je aan de slag met het zoeken van producten die binnen die stijl vallen.

Veel foto’s

Om plaatjes en ideeën te verzamelen, kun je uren surfen op Pinterest, maar er is ook een Nederlands website waar je bergen inspiratie kunt opdoen: Interieur Inspiratie. Op deze site vind je alles op het gebied van woninginrichting. Naast inspiratie per ruimte, tips en zelfmaakideeën krijg je de kans om binnen te kijken bij mensen thuis. Zonder schaamte ‘gluren bij de buren’ om te kijken hoe andere mensen hun huis hebben ingericht en welke oplossingen zij hebben gevonden voor praktische problemen in huis. De vele mooie voorbeeldfoto’s geven voldoende inspiratie voor je eigen interieur.

Interieur Inspiratie Voorbeeld 1    Interieur Inspiratie Voorbeeld 2

Interieurnieuws en -blog

Naast de vele foto’s kun je het laatste interieurnieuws zien, maar ook het interieurblog volgen. In het blog deelt de eigenaresse van de site, Daniëlle van Rheenen, haar visie op het gebied van interieur. Daarnaast zijn er ook vele gastbloggers die regelmatig hun ideeën en nieuwtjes in tekst en foto’s delen. Het Voorlichtingsburo Wonen is vanaf augustus 2015 een van deze gastbloggers. Van zitzak tot loungebank en van kinderkamer tot woonkeuken, heb je inspiratie nodig voor je interieur of voor je tuin of balkon, dan kijk je op Interieur Inspiratie.

Interieur Inspiratie Voorbeeld 3    Interieur Inspiratie Voorbeeld 4