Innovatie en Duurzaamheidsprijs

DuurzaamheidHet Voorlichtingsburo Wonen reikt sinds 2013 jaarlijks de “Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen” uit aan bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid. Sinds 2016 kent de prijs een tweetal winnaars. Een van de winnaars zal een bedrijf zijn wat producten op de markt brengt die op een onderscheidende wijze innovatief en/of duurzaam zijn. De andere winnaar is ontwikkelaar of bouwer van woningen die op een bijzonder onderscheidende manier woningen op de markt zet of bouwt met maximale aandacht voor innovatie en duurzaamheid. 

Het doel van de prijs is om bedrijven actief in bouw en afbouw extra te stimuleren zich te onderscheiden op dit zeer belangrijke thema. Bedrijven kunnen zowel zichzelf als andere bedrijven voordragen om in aanmerking te komen voor de prijs. Uiteraard moet de voordracht voorzien zijn van een duidelijke omschrijving van de vernieuwende activiteiten gericht op duurzaamheid die het voor te dragen bedrijf heeft ontwikkeld in het afgelopen jaar. Uit alle inzendingen kiest de jury dan de definitieve winnaar. De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaarlijks congres van de Vereniging Comfortabel Wonen, waar het Voorlichtingsburo Wonen een onderdeel van is.

Innovatie en duurzaamheidsprijs afgelopen jaren

In verband met de maatregelen rond het Corona-virus is er in 2021 geen congres georganiseerd en mede daardoor is er ook geen Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs 2021 uitgereikt.

Met onderstaand formulier kunt u een bedrijf of product inschrijven om in aanmerking te komen voor de:

Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs 2022

  • Gegevens van de voordrager
  • Gegevens van het voor te dragen bedrijf