Laatste Woonnieuwtjes 2019 week 02

Wekelijks overzicht van de laatste Woonnieuwtjes van het Voorlichtingsburo Wonen.

 

Maandag 7 januari 2019

Ruimtebesparende douchehoek

Match ruimtebesparende douchehoekIn veel Nederlandse badkamers is de schaarse ruimte een element dat zorgt voor hoofdbrekens. Want je wilt graag alle ruimte hebben om te douchen, maar de douchehoek moet liever geen obstakel zijn als je naar het toilet moet of voor de wastafel staat. De ruimtebesparende douchehoek van Dansani is dan de perfecte match.

Match ruimtebesparende douchehoek

Voor het gemak heeft Dansani deze douchehoek Match genoemd. Hij past namelijk altijd. De Het eenvoudige en stijlvolle design zonder scherpe randen geeft de profielen een licht, luchtig en tijdloze uitstraling. Maar de profielen verbergen tegelijkertijd de doordacht functies die nodig zijn om de douchewand stabiel en probleemloos te laten functioneren voor vele jaren. De twee deuren zijn zowel naar binnen als naar buiten te openen. Door de deuren na het douchen allebei naar binnen te klappen, neemt de douche nog maar de helft van de ruimte in. Dit schept ruimte in de kleinere douche en vergroot het vloeroppervlak.

Helder of ijzig

De glazen deuren zijn in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Met de transparantie van de uitvoering in helder glas behoud je de ruimtelijkheid van de badkamer. De douchehoek is er wel, maar optisch nauwelijks aanwezig. Houd je toch meer van wat privacy tijdens het douchen, dan kun je kiezen voor de uitvoering in ijsglas. Deze frosted deuren zijn wel meer aanwezig en zijn daarom misschien wat minder geschikt voor een kleine badkamer. In een wat ruimere badkamer biedt dit glas wel meer privacy. Vooral prettig als er meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de ruimte.

Meer informatie: Dansani  


 

Dinsdag 8 januari 2019

Een persoonlijke keuken inspireert

Een persoonlijke keuken inspireertGa niet over een nacht ijs als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken. Laat jezelf eerst inspireren door te kijken bij anderen of door showrooms te bezoeken. Maar ook het internet is een goede inspiratiebron. Onderstaande blog vonden wij op de site keukenspecialisten.nl.

Populaire houten keuken

Voor deze inspiratieblog werd een prachtige houten keuken gestyled. Houten keukens zijn erg populair vanwege hun warme en toch ook stoere uitstraling. Deze keuken is deels tegen de wand geplaatst en heeft een industrieel, vrijstaand fornuis. Het eiland bestaat uit een grote spoelbak en heeft veel werk- en bergruimte.

Een keuken wordt persoonlijk door kleur, patroontegels en decoratie. In deze keuken maken de zwart-wit tegels samen met kleurrijke decoraties het verschil. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met gekleurde patroontegels op de wand te werken. Daar wordt de keuken vrolijker door.

Style accenten in de keuken

Deze keuken is kleurrijk gestyled met okergeel en diepblauw. De trendy accenten van goud creëren een warme en chique sfeer. Ook bloemen zijn hier zeer op hun plaats. Met een grote vaas met bloemen tover je een kale of donkere hoek om in een vrolijke plek. Een vaasje met een paar losse bloemen is vaak ook al voldoende.

Planken en open kasten

Onmisbaar in de keuken is bergruimte. Zorg voor voldoende bergruimte, achter gesloten deuren, voor spullen die je niet wil laten zien. Op planken en in open kasten zet je je mooiste spullen. Leuk om hier met een kleurthema of seizoen thema te werken en hierin af te wisselen. Servies en glaswerk in je favoriete kleur, een foto, een speelse quote of mooie accessoires staan schitterend in een open kast. Ook mooie snijplanken en kruidenflesjes mogen zichtbaar zijn. Stop ze niet weg maar laat ze zien.

Sfeer door kleur

Door een of meer wanden in de keuken in kleur – bijvoorbeeld een warme zandtint te schilderen – ontstaat er sfeer. De prints op de wand maken het af. Idee voor in de keuken: maak je eigen wand met persoonlijke lijsten. Combineer verschillende maten lijsten en doe er mooie prints, quotes en foto’s in. Zwarte lijsten zorgen altijd voor een stoer effect – hier matchen ze mooi bij de zwarte tegeltjes.

Bron: Keukenspecialisten.nl


 

Woensdag 9 januari 2019

Terrazzo tegels: kleurrijk klassiek en eigentijds

Terrazzo tegels: kleurrijk klassiek en eigentijdsDe nieuwste trend in keramische tegels zijn de terrazzo tegels, waarmee aan zowel een klassiek als een modern interieur een originele en exclusieve draai kan worden gegeven.

Een stukje geschiedenis…

Wie kent niet de klassieke gespikkelde vloeren van vroeger? Honderden jaren geleden gebruikten Venetiaanse arbeiders het afgekeurde restmateriaal uit de marmergroeve om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Terrazzo is dan ook het Italiaanse woord voor terras.

Bij de bouw van kerken stortte men het restmateriaal in de betonnen vloeren. Door het gebruik van deze vloeren werd dit materiaal als het ware gepolijst waardoor de kleine stukjes graniet en marmer zichtbaar werden. Later ontdekte men dat door middel van geitenmelk de kleur en glans goed naar boven werd gehaald.

In Nederland werden cementgebonden terrazzovloeren in de tweede helft van de 19e eeuw veel aangelegd. Wie kent bijvoorbeeld niet de vloer in de Passage in Den Haag? Ook in de jaren ’30 werden ze veel gebruikt als entreevloer, keukenvloer of in het toilet.

En weer terug naar nu…

Tegenwoordig wordt terrazzo vervaardigd uit in de klei gedrukte marmerkorrels en wordt het machinaal geslepen en gepolijst. Daarbij komen vooral de levendige kleuren en verfijnde variaties in de graniettonen maximaal tot hun recht. Geen enkele tegel is hetzelfde waardoor iedere vloer een unieke uitstraling krijgt. Ook kunnen terrazzo tegels goed gecombineerd worden met een andere tegel met een meer neutrale kleur. Je kunt oneindig combineren!

Collectie terrazzo tegels

In de showrooms van Lingen Keramiek in Leiden en Capelle aan den IJssel wordt een mooie collectie terrazzotegels gepresenteerd met bijpassende terrazzo decortegels. Omdat de mooie kleuren van deze kleurrijke tegels op een beeldscherm niet echt goed overkomen, raden wij je aan om eens langs te gaan en zelf te kijken naar deze mooie Mediterrane collectie.

Meer informatie: Lingen Keramiek


 

Donderdag 10 januari 2019

Douchen en baden in een

Douchen en baden in eenStep-in Pure is een combinatie van een rechthoekig bad en een doucheoplossing. Want een gemakkelijk inzetbaar deurtje transformeert de gemakkelijk toegankelijke en ruime douche in een handomdraai in een veilig afgesloten bad. De PanElle badbekledingen kunnen bij dit concept zorgen voor een bijzondere extra vorm- en kleurgeving. Jij bepaalt het design door een patroon of een specieke kleur te kiezen. In combinatie met een van de drie kleurkeuzes voor de deurinzet zorgen bij Step-in Pure steeds voor een individuele noot in de badkamer. Optisch verbluffend anders en doordacht.

Eigenschappen Step-in Pure

 • Bad en doucheoplossing als eenheid
 • Wegneembare deurinzet uit acryl
 • Gemakkelijke instap in de douchezone
 • Veilig afsluitsysteem met 2 afvoeren
 • Modern afvoerdeksel in de kleur van het bad
 • Afmetingen 1600 x 750, 1700 x 750 en 1800 x 800 mm
 • Linker- en rechterversie, nutsinhoud 170-230 liter
 • Deurinzet wit doorschijnend, optioneel antraciet- of muntkleurig
 • Sparkling-versie met 24 whispersproeiers, muziekpoort en 10 ledspots
 • Optionele badbekleding in verschillende kleuren
 • Badkuipbekleding als voorzijde-, hoek- of U-verbouwing
 • Passende douchewand Step-in Pure een- of tweedelig
 • Ook voor Duscholux badwanden Collection 2 en Bella Vita 3 geschikt

Meer informatie: Duscholux


  

Vrijdag 11 januari 2019

De voordelen van een 155° scharnier

De voordelen van een 155° scharnierEen voorraadkast met binnenlades is de oplossing om op een efficiënte manier je producten en benodigdheden op te bergen. Door gebruik te maken van de juiste scharnieren, haal je nog meer uit jouw voorraadkast.

Probleem bij standaard scharnieren

Bij standaard scharnieren (110° graden) blijft de kastdeur altijd een klein stukje voor de kastopening staan. Hierdoor kunnen binnenlades niet naar buiten getrokken worden, ze zouden immers op de deur botsen. Daarom kan er een opvullijst geplaatst worden, de lade wordt dan smaller gemaakt en kan zo alsnog de deur passeren. Op die manier verlies je natuurlijk wel wat opbergruimte. 

Oplossing: 155° scharnier

Om dit op te lossen bracht Blum het 155° scharnier op de markt. Deze scharnier zorgt ervoor dat de kastdeur volledig naar buiten wegdraait en dus niet meer voor de kastopening blijft staan. Hierdoor kunnen de binnenlades de volledige breedte van de kast benutten en toch vlot naar buiten lopen. Er gaat dus geen opbergruimte meer verloren.

SPACE TOWER

SPACE TOWER is de absolute opbergkampioen! Dankzij SPACE TOWER maak je optimaal gebruik van jouw opbergruimte en heb je een ongekende bereikbaarheid van jouw voorraad. In tegenstelling tot een logge apothekerskast trek je bij SPACE TOWER de voorraad simpelweg lade per lade naar je toe. Geen potje of blikje hoeft nog verloren te gaan. Dankzij de 155° scharnieren draait de deur volledig weg en kan de hele breedte van de kast benut worden.

Bron: Van Hoecke


 

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal is te vinden in de beeldbank van het Voorlichtingsburo Wonen. In deze beeldbank is een galerij opgenomen met alle afbeeldingen behorende bij de wekelijkse blogberichten.