Laatste Woonnieuwtjes 2019 week 05

Wekelijks overzicht van de laatste Woonnieuwtjes van het Voorlichtingsburo Wonen.

Maandag 28 januari 2019

AEG SenseCook kookplaten helpen je bij het koken

AEG SenseCook kookplaten helpen je bij het kokenDe nieuwe dynamische range SenseCook inductiekookplaten biedt de perfecte ondersteuning in de keuken. Of het nu gaat om sous-vide bereidingen, bakken en braden of kokend water onder controle houden, de SenseCook kookplaten helpen je bij het koken. Ze beheersen en automatiseren elke stap. De range bestaat uit de SensePro en de SenseFry kookplaten en de SenseBoil hub.

Ideaal voor wie niet zo thuis is in de keuken, maar wel graag perfecte gerechten op tafel wil zetten. De inductiekookplaten zijn ook een absolute toevoeging in de keukens van (hobby)koks die hun meesterwerken hiermee nog meer kunnen perfectioneren.

SensePro kookplaat

AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met ‘s werelds eerste draadloze en batterijloze kerntemperatuurmeter. De kookplaat kan hierdoor tot op de graad nauwkeurig de kerntemperatuur meten, wat resulteert in perfecte gerechten. Door middel van het intuïtieve TFF-scherm begeleidt de kookplaat het hele proces. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en met welk resultaat (rosé, medium of doorbakken) en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntemperatuur is bereikt.

Draadloze kerntemperatuurmeter

De meegeleverde kerntemperatuurmeter is voorzien van kristallen die uitzetten en inkrimpen door temperatuurveranderingen. Hiermee wordt een magnetisch veld gecreëerd wat opgevangen wordt door een antenne in de kookplaat. Zo weet de kookplaat altijd de exacte temperatuur van het gerecht dat bereid wordt. Een bijkomend voordeel is dat de kerntemperatuurmeter hierdoor draadloos is, nooit opgeladen hoeft te worden en niet voorzien is van kwetsbare elektronica. De SensePro inductiekooplaat (80 cm) is vanaf eind februari 2019 verkrijgbaar.

“Professionele chefs gebruiken regelmatig sensoren om te weten wanneer de correcte kerntemperatuur is bereikt”, geeft Jelena Radic aan, Product Marketing Manager Kitchen, Major Appliances, EMEA Electrolux. “Met de SensePro kookplaat zijn restaurantwaardige gerechten nu ook gewoon thuis te bereiden. Onze geavanceerde sensorgestuurde technologie, geeft het zelfvertrouwen en de begeleiding die nodig is om elk gerecht succesvol te bereiden. En we zijn nog het meest enthousiast over de mogelijkheden om sous vide gerechten te bereiden op de kookplaat. Hiervoor was dit alleen mogelijk met de ProSteam stoomovens van AEG. Nu kunnen we dezelfde ervaring aanbieden met onze nieuwste inductiekookplaat.”

Naast de kerntemperatuurmeter wordt de SensePro geleverd met royale 9 liter pan (Ø 24 cm) t.w.v. € 199,- euro, zodat ook sous vide bereidingen een fluitje van een cent worden.

SenseFry kookplaat

Met de SenseFry kookplaat behoren inschattingen met betrekking tot de juiste temperatuur van de pan tot het verleden. De baksensor weet precies wanneer de pan op de juiste temperatuur is en zal een seintje geven wanneer er iets in de pan kan. De baksensor zorgt er ook voor dat de temperatuur constant blijft. Waarbij deze rekening houdt met de warmteafgifte van de pan en het soort gerecht dat je aan het bereiden bent. Selecteer in het intuïtieve aanraakscherm simpelweg het ingrediënt wat je wilt bereiden en het gewenste eindresultaat (rosé, medium, doorbakken) en de kookplaat doet de rest. De SenseFry inductiekookplaat (80 cm) is vanaf eind januari 2019 verkrijgbaar.

SenseBoil hob

De SenseBoil inductiekookplaat detecteert wanneer het water in de pan het kookpunt heeft bereikt. De boil-functie past dan automatisch de temperatuurinstelling aan. Ongeacht de grootte van de pan, met of zonder deksel. Het is dus voortaan niet meer nodig om bij de pan te blijven, overkoken behoort tot het verleden. De SenseBoil inductiekookplaat is in zowel 60 als 80 cm verkrijgbaar. De 80 cm uitvoering is beschikbaar met facetrand of voorzien van rvskader.

Meer informatie: AEG


  

Dinsdag 29 januari 2019

Fonterra Smart Control regelt automatisch de vloerverwarming

Fonterra Smart Control regelt automatisch de vloerverwarmingMet Viega Fonterra Smart Control introduceert Viega een volledig nieuwe manier om vloerverwarmingssystemen volledig automatisch in te regelen voor kamertemperaturen van 5 – 30 °C. Met deze ruimteregeling wordt volledig automatisch elke afzonderlijke verwarmingsgroep dynamisch ingeregeld én afgestemd op het gebruik.

Duurzaamheid en comfort

Vloerverwarming geniet een steeds grotere populariteit. Als laagtemperatuur-verwarmingssysteem sluit het naadloos aan op de opmars en eisen van de energietransitie. De kunst is echter om de energetische voordelen van laagtemperatuurverwarming niet ten koste te laten gaan van comfort en gebruiksgemak. Met Fonterra Smart Control brengt Viega nu een innovatieve regeling die energie-efficiëntie en kostenbesparingen mogelijk maakt door alle verwarmingsgroepen dynamisch en volledig automatisch in te stellen en te regelen.

Continu en automatisch

Waar verwarmingsgroepen normaal gesproken o.a. op basis van de lengte en verlegafstand van de verwarmingsbuis en het vereiste verwarmingsvermogen worden ingeregeld, werkt Fonterra Smart Control volautomatisch. Uitgaande van volledig geopende regelventielen meet een actormodule voor iedere afzonderlijke verwarmingsgroep voortdurend de retour-, aanvoer- en ruimtetemperatuur. De regeling werkt daardoor niet op basis van vast ingestelde inregelingen op de verdeler, die worden gecorrigeerd door een vaak veel te traag werkende ruimtethermostaat. Met vijf beschikbare meetwaarden regelt Fonterra Smart Control continu en automatisch de juiste ruimtetemperatuur.

Herkenning externe factoren en invloeden

Door de metingen worden ook externe factoren herkend die de warmteafgifte beïnvloeden. Zo wordt bij de regeling automatisch rekening gehouden met alle bouwkundige randvoorwaarden en een groot aantal andere variabelen zoals legafstanden, lengte van de verwarmingsgroepen, hoogte van de afwerkvloer en type vloerafwerking. Daarmee leent Fonterra Smart Control zich voor nieuwbouw- én renovatieprojecten.

Ook met externe invloeden wordt rekening gehouden. Zo reageert Viega Fonterra Smart Control automatisch op alle temperatuurinvloeden, bijvoorbeeld als gevolg van een tapijt onder een tafel, externe warmte of afkoeling door ventileren, voorzetkachels of zonne-instraling. Omdat Fonterra Smart Control deze invloeden herkent, wordt voorkomen dat deze hun uitwerking hebben op de verwarming en kan de verwarmingscurve worden geoptimaliseerd. Het resultaat voor de eindgebruiker is meer comfort én een besparing tot meer dan 20% op de energiekosten ofwel 100 euro per verdeler per jaar.

Plug & play

Fonterra Smart Control is ontworpen voor plug & play-installatie in nieuwbouw en renovatieprojecten. Zelfs bij de keuze van de stekkers waarmee het systeem wordt aangesloten, is uitgegaan van installatiegemak: fouten maken is simpelweg onmogelijk. Fonterra Smart Control bestaat uit een ruimtethermostaat, een basiseenheid en temperatuurmeters met zogenaamde actormodulen. De gegevensoverdracht tussen de actormodulen en de basiseenheid en de voeding van de ventielaandrijving wordt verzorgd via een meegeleverde breedbandkabel. De communicatie met de kamerthermometers verloopt draadloos. Door de draadloze uitvoering kan de kamerthermostaat overal in de ruimte functioneren.

Eenvoudige bediening

De kamerthermostaat is eenvoudig te bedienen – niet alleen de functionaliteit maar ook het design zijn meerdere malen bekroond. Daarnaast is een optionele wifimodule leverbaar. Een dag- en weekprogramma alsmede alle extra functies worden ingesteld en bediend door de gebruiker met smartphone, tablet of laptop in een browserachtige bedieningsstructuur.

De nieuwe regeling van Viega leent zich zowel voor verwarming als koeling.

Meer informatie: Viega


 

Woensdag 30 januari 2019

Tegel leveling voor een vlakke tegelvloer

Tegel leveling voor een vlakke tegelvloerHoutlook tegels zijn tegenwoordig helemaal de trend. Ze worden steeds mooier en ook is er een variatie in afmetingen. Het is bekend dat een lange tegel tijdens het bakproces iets krom kan trekken. Dit moet natuurlijk binnen een bepaalde marge blijven, maar iets bol staat een tegel van bijvoorbeeld 30 x 120 cm vaak wel.

Wildverband

Om een vloer toch vlakker te leggen wordt er daarom vaak gekozen voor een maximale verspringing van ± 20-25cm, zodat nooit het laagste deel van een tegel tegen het hoogste punt (het midden) van de tegel ernaast ligt. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd, want ja ‘wildverband moet toch echt wildverband zijn’. Oftewel ergens in het wildverband komt het voor dat een tegel bijna op de helft van de vorige tegel wordt gelegd.

Tegel leveling systeem

Met behulp van levelers is het toch mogelijk om dit type vloertegels in wildverband aan te brengen. De levelers worden aangebracht op de plaatsen waar het nodig is om wat extra druk op de tegels te geven (levelen). Een dag na het aanbrengen kunnen de ‘kapjes’ eraf geklikt worden en kan de vloer gevoegd worden.

Bekijk de video om te zien hoe dit werkt:

YouTube voorvertoningsafbeelding

(Video met dank aan Patrick Blanken)

Voor vloer en wand

Dit tegel leveling systeem kan ook heel goed gebruikt worden bij het verwerken van grootformaat vloertegels en bij het verwerken van (grootformaat) gerectificeerde wandtegels.

Meer informatie: Lingen Keramiek


  

Donderdag 31 januari 2019

Keukenkranen met een uitgesproken Italiaans ontwerp

Keukenkranen met een uitgesproken Italiaans ontwerpEen topmerk, dat is Gessi. Een keukenkraan die niet alleen van de hoogste kwaliteit ís, maar dat ook uitstraalt. Deze keukenkranen met een uitgesproken Italiaans ontwerp zijn nieuw in het assortiment van Dekker Zevenhuizen!

De nieuwste modellen

De keukenkranen hebben een uitgesproken en herkenbaar Italiaans ontwerp. Ieder ontwerp is uniek. Maar Gessi 316, met alle mogelijke kleuren en patronen op het kranenhuis, is zelfs helemaal nieuw als concept in Nederland. Het model Inciso, ontworpen door de Amerikaanse ontwerper David Rockwell, is een spannende combinatie van hedendaagse vormgeving en ambacht, waardoor deze tweeknopskraan een authentieke en ambachtelijke uitstraling krijgt.

Perfecte match

Enkele modellen zijn verkrijgbaar in verschillende metaalkleuren en passen perfect bij de Lanesto spoelbakken Copper, Gold, Gun Metal en Inox.

Meer informatie: Dekker Zevenhuizen


 

Vrijdag 1 februari 2019

Granieten werkbladen in een luxe jacht

Granieten werkbladen in een luxe jachtAls je niet in het bezit bent van een jacht, dan sta je er misschien niet zo bij stil wat er allemaal komt kijken bij de bouw en de inrichting. In de scheepsbouw moeten net zoveel, en misschien nog wel meer, keuzes worden gemaakt als bij de bouw van een huis. En bij een luxe jacht, hoort natuurlijk ook een luxe interieur. Granieten werkbladen in een luxe jacht zijn dan een logische keuze.

Intens graniet

Graniet is een van de grootste rijkdommen van de natuur. Ontstaan door de stolling van magma, gestuwd door natuurlijke krachten. Zowel de keuken, de wastafel als de toiletaankleding in de luxe jacht zijn gemaakt van graniet in haar puurste vorm. Er is voor dit jacht gekozen voor de intense kleur Black Rock gepolijst, een zeer gewilde kleur voor keukenbladen.

Functioneel graniet

Het interieur op een jacht hoeft niet alleen mooi te zijn, maar ook nog eens bijzonder functioneel en sterk. Nauwkeurig werken op een schip is een must. Omdat een jacht in beweging is, krijgt het veel te verduren. Ook bij de keuze voor de werkbladen en de wastafel is gelet op de functionele voordelen van graniet. Zo is het bestand tegen krassen, zuren en zout water. De granieten bladen hebben een mooie, robuuste en luxe uitstraling.

Meer informatie: Arte


Beeldmateriaal

Beeldmateriaal is te vinden in de beeldbank van het Voorlichtingsburo Wonen. In deze beeldbank is een galerij opgenomen met alle afbeeldingen behorende bij de wekelijkse blogberichten.