Laatste Woonnieuwtjes 2019 week 09

Wekelijks overzicht van de laatste Woonnieuwtjes van het Voorlichtingsburo Wonen.

Maandag 25 februari 2019

EDGE badkamerkranen: stijlvol en waterbesparend

EDGE badkamerkranen: stijlvol en waterbesparendAl jarenlang vormen de kranen van de vooraanstaande leverancier Ideal Standard de finishing touch in vele badkamers, wereldwijd. En dat is niet voor niets, want de focus ligt naast een prachtige uitstraling altijd op efficiëntie en duurzaamheid, waardoor geld besparen een eitje wordt. Ook met de nieuwe EDGE kranencollectie wordt weer een fijn staaltje techniek tentoongespreid. EDGE badkamerkranen zijn minimalistisch, stijlvol, zuinig en van excellente kwaliteit.

Minimalistische en stijlvolle badkamerkraan

Kranen zijn een bepalend onderdeel van de badkamer en kunnen zelfs ware eyecatchers vormen. Voor een perfecte ambiance zijn ze minstens zo belangrijk als een fijne regendouche, mooie badkamerkast of matchende wastafel. De tijd nemen voor het uitkiezen van het geschikte exemplaar is dan ook van groot belang. Recent breidde Ideal Standard, producent van innovatieve designoplossingen voor de badkamer, haar assortiment uit met een nieuwe collectie kranen met de naam ‘EDGE’. EDGE badkamerkranen hebben een slanke, gestroomlijnde en minimalistische uitstraling en zijn de blikvangers voor bij het bad, in de douche of bij de wastafel.

Geld besparen met een waterbesparende kraan

Buiten het feit dat een kraan een oogverblindend uiterlijk heeft, vormt ook zuinigheid voor velen een belangrijke factor. Dat is juist waar Ideal Standard ook in uitblinkt! Tijdens het designproces van de kranen vormen efficiëntie en duurzaamheid namelijk twee belangrijke uitgangspunten. Dit geldt ook voor de EDGE badkamerkranen. Deze kranen zijn zeer duurzaam en dankzij geavanceerde technieken waterbesparend. Zo kunnen ze zuinig worden bediend, mengt een zogenoemde ‘beluchter’ water en lucht voor een reductie van het watergebruik en zorgt de BlueStart-technologie dat warm water alleen stroomt wanneer het nodig is. De cv-ketel slaat hierdoor niet onnodig aan.

Stijlvol en zuinig, dat zijn de EDGE badkamerkranen. De kranen geven de badkamer een extra vleugje elegantie en maken een flinke besparing mogelijk.

Meer informatie: Ideal Standard


 

Dinsdag 26 februari 2019

Moderne terrazzo tegels

Moderne terrazzo tegelsKlassiek, retro, vintage. Het zijn allemaal benamingen voor producten uit grootmoeders tijd die we nog steeds heel mooi vinden. Een goed voorbeeld daarvan is terrazzo. Hoewel de geschiedenis van terrazzo teruggaat tot de vijftiende eeuw, herinneren wij ons vooral het terrazzo keukenblad van oma. Maar misschien ken je marmerkorrels in cement ook nog wel van de vloeren in openbare gebouwen als banken en scholen. Tegenwoordig hoeven dergelijke vloeren niet meer in zijn geheel gegoten te worden, maar wordt de techniek toegepast in moderne terrazzo tegels.

Serie Terrazzo-1930

Nieuw in Nederland is de serie Terrazzo-1930 van Terre d’Azur. Deze serie moderne terrazzo tegels bestaat uit drie tinten; wit, grijs en zwart. Daarnaast zijn er vijf verschillende decors gemaakt in dezelfde tinten. Daardoor kun je naar hartenlust mixen en matchen om een terrazzovloer naar eigen inzicht te creëren. Terrazzo-1930 is een serie keramische tegels die slijtvast is, weinig onderhoud nodig heeft en bovendien bijzonder geschikt is voor vloerverwarming.

Meer informatie: Terre d’Azur


 

Woensdag 27 februari 2019

5 tips voor het schilderen van je trap

5 tips voor het schilderen van je trapKan je trap wel een opknapbeurt gebruiken, maar is er even geen budget beschikbaar om alles helemaal opnieuw aan te laten leggen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon zelf aan het schilderen gaan. Het kost je even wat tijd en energie, maar het eindresultaat maakt het over het algemeen meer dan waard! Bij het schilderen van een trap komt wel net wat meer kijken dan wanneer je een muur besluit te schilderen. Een aantal handige tips zijn dan ook zeker mooi meegenomen!

1. Kies de juiste verf

Kies je voor een matte verf of ga je voor een glansverf? De uiteindelijke resultaten wanneer de trap helemaal geschilderd is, zijn natuurlijk totaal verschillend van elkaar. Wat past het beste binnen het interieur in de omgeving van je trap? Een industrieel interieur zou het bijvoorbeeld beter doen met een matte antracietgrijze verf in ral 7016. Terwijl een glanzende helderwitte trap in ral 9010 het juist in het moderne interieur weer ontzettend goed doet. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om duurzaam te verven. Leuk om eens creatief mee aan de slag te gaan!

2. Start van de voorbereiding

Voordat je daadwerkelijk aan het verven gaat is, vooral wanneer het om de trap gaat, een goede voorbereiding nodig. Voorbereiding wanneer het om het algemene kluswerk gaat, maar ook wanneer het specifiek om het schilderen van die trap gaat. Zorg dat je alle materialen in huis hebt en dat de ruimte goed voorbereid is.

3. Resten verwijderen

Het egaliseren van de trap is minder lastig dan je denkt. Ook wanneer deze bekleed is geweest met tapijt. Maak gewoon een sopje met warm water en zeep en maak de traptreden goed nat. Laat het vervolgens even inwerken en herhaal het na een uurtje of drie nog een keer. Zo weet je zeker dat de treden goed doordrenkt zijn. Na deze behandeling tweemaal uitgevoerd te hebben, kun je de lijmresten na gemiddeld zo’n acht uur makkelijker van de treden halen. Gebruik eventueel een plamuurmes.

4. Laatste voorbereiding

De laatste stap in de voorbereiding is het ontvetten en schuren van de trap. Zorg dat je alle onderdelen van de trap goed ontvet en na een uurtje even losjes opschuurt. Op deze manier is de trap mooi egaal en kun je er vervolgens met de verfkwast overheen.

5. Het verven

Breng de verf vervolgens in verschillende lagen aan en laat iedere (dunne!) laag een paar uur drogen. Hoe dunner je de lagen aanbrengt, hoe groter de kans op een mooi, egaal eindresultaat.

Bron: Bouw & Wonen


 

Donderdag 28 februari 2019

Glas als keukenblad is een goede keuze

Op en top design, dat is een glazen keukenblad. Een technisch hoogstandje met ontelbare mogelijkheden en verkrijgbaar in alle kleuren. Kies voor normaal glas of extra helder glas, voor een glanzende of een geëtste afwerking. Kleurvast, vlek- en hittebestendig en uiterst hygiënisch. Glas als keukenblad is een goede keuze!

Hoe wordt een glazen keukenblad gemaakt?

Een glazen keukenblad van Arte wordt eerst op maat gesneden, gepolijst en van uitsparingen voorzien. Het van oorsprong ongehard glas ondergaat een thermische behandeling om de breuksterkte te verhogen. Dat gaat als volgt: het glas wordt verhit tot ongeveer 650 graden Celsius en vervolgens met gestuwde koude lucht afgekoeld. Wanneer een glazen blad snel afkoelt, krimpt het oppervlak hetgeen een blijvende drukspanning oplevert. Vervolgens wordt aan de onderzijde van het glazen keukenblad een laklaag en beschermfolie geplaatst, zodat het blad zonder beschadiging gemonteerd kan worden.

Glazen aanrechtblad Reliëf

Het glazen aanrechtblad Reliëf van Arte is een bijzondere, krasvaste glasvariant. De bijzondere oppervlaktestructuur maakt dat het glazen aanrechtblad krasvast is. Daarnaast is het sterk, onderhoudsarm en hittebestendig. Kortom, uitermate geschikt voor keukenbladen.

Het glazen aanrechtblad Reliëf is in vijf prachtige kleuren verkrijgbaar. Om de schoonheid van het glazen keukenblad Reliëf nog beter tot uiting te doen komen, heeft Arte speciale RVS-look randlijsten ontwikkeld. Deze zijn verkrijgbaar in een 2, 4 of 6,2 cm en als op- of inlegrandlijst.

Meer informatie: Arte


 

Vrijdag 29 februari 2019

CoolCreative koel-vriescombinatie

CoolCreative koel-vriescombinatieSinds de koelkast halverwege de twintigste eeuw massaal zijn intrede deed in de Nederlandse huishoudens, is deze niet meer weg te denken. Dat betekent niet dat de ontwikkelingen hebben stilgestaan, integendeel! Verbeterde techniek draagt bij aan constantere temperatuur, een goede luchtvochtigheid én energiebesparing. En ook de inrichting is aan verandering onderhevig. Zo kun je de koel-vriescombinatie steeds vaker naar eigen inzicht indelen.

Krijt- en magneetdeuren

De vrijstaande CoolCreative koel-vriescombinatie van Neff heeft beschrijfbare en magnetische deuren. Handig om je boodschappenlijstje op te schrijven of de tekeningen van de kinderen op te hangen. De speciale FreshSafe lade in de koelkast houdt de temperatuur in de lade constant en reguleert de luchtvochtigheid. Dankzij FreshSafe blijven groente en fruit tot wel drie keer langer vers. De NoFrost functie zorgt ervoor dat je het vriesgedeelte nooit meer hoeft te ontdooien. Leuk en praktisch! 

Gourmet Tray

De Gourmet Tray is een coole accessoire gemaakt van lichtgewicht en duurzaam geproduceerd bamboe. Perfect om jouw kookcreaties of snacks op te serveren, gerechten in te bewaren of juist op te warmen in de oven. De Gourmet Tray is eenvoudig in de koelkast op te hangen.

Bottle flessenrek

Ontdek deze coole accessoire! Zeg maar dag tegen rollende flessen in jouw koelkast. Op dit flessenrooster kun je niet alleen flessen stapelen zonder dat deze door de koelkast gaan rollen, ook potjes kun je makkelijk plaatsen op dit flessenrooster en plank in één. Creëer meer ruimte in jouw koelkast.

Meer informatie: Neff


 

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal is te vinden in de beeldbank van het Voorlichtingsburo Wonen. In deze beeldbank is een galerij opgenomen met alle afbeeldingen behorende bij de wekelijkse blogberichten.