Laatste Woonnieuwtjes 2019 week 10

Wekelijks overzicht van de laatste Woonnieuwtjes van het Voorlichtingsburo Wonen. 

Maandag 4 maart 2019

Koelkast met meer koelcapaciteit

Koelkast met meer koelcapaciteitHeb je je ooit afgevraagd waarom er een smalle plank boven je koelkast zit waarachter een loze ruimte schuilgaat? Soms wordt dit opgelost met een kastje boven de koelkast voor extra opbergruimte, maar AEG vult deze ruimte gewoon op met extra koelkastruimte. De standaard koelkast meet namelijk 1,78 meter en dat is 12 cm kleiner dan de standaard nismaat van 1,90 meter. Deze loze ruimte kan nu worden opgevuld met extra koelcapaciteit door ook een koelkast van 1,90 meter in het assortiment op te nemen.

Handige accessoires

De koelkasten van AEG hebben diverse accessoires die de indeling van de deur flexibel maken, maar er ook voor zorgen dat er geen producten achterin de koelkast blijven staan en over datum raken omdat je ze over het hoofd ziet. Een uitneembare tray is handig voor bijvoorbeeld het ontbijt of de lunch. Plaats boter, kaas, vleeswaren en spreads op deze tray en je hebt in een keer alle broodbeleg voor de lunch of het ontbijt bij de hand. 

Meer informatie: AEG


 

Dinsdag 5 maart 2019

Douchegoot met strak design en rechte lijnen

Een strak lijnenspel afgewisseld met hoek- en U-vormen domineren momenteel de badkamer als het om douchegoten gaat. De Viega Advantix Vario douchegoot sluit naadloos op deze trend aan. De meervoudig bekroonde douchegoot van Viega wordt steeds vaker ingezet als designelement in de badkamer.

Van 30 cm tot 280 cm

De Viega Advantix Vario wordt standaard geleverd in een lengte van 120 cm en kan naar wens tot een lengte van 30 cm worden ingekort. Talrijke varianten zijn echter  mogelijk. Met het verbindingsstuk kunnen bijvoorbeeld douchegoten met een totale lengte van maar liefst 280 cm worden samengesteld. En met de haakse verbindingstukken kan de trend naar rechte, strakke lijnen op de badkamervloer net zo goed worden doorgezet in hoek- of U-vorm.

Fraaie afwerking

De afwerking voor het oog is uitgesproken fraai. De smalle insteekroosters en afdekkappen zijn nu niet alleen leverbaar in de bekende matte en hoogglans rvs-uitvoeringen, maar ook in de kleuren zwart en wit. Om het je helemaal gemakkelijk te maken, heeft Viega de Advantix Vario-douchegoot uitgevoerd met een zelfreinigende afvoer.

Meer weten over de modernste afvoertechniek? Hier vind je alles in één overzichtelijk geheel.


 

Woensdag 6 maart 2019

Carbon Black; smaakvol op alle fronten

Carbon Black; smaakvol op alle frontenWie kiest voor de nieuwe accent line productserie uitgevoerd in Carbon Black, raakt niet alleen in de ban van het design, maar ook van het gemak waarmee de apparaten zijn te combineren. De hoogte van de panelen en het design van de displays zijn bij alle accent line apparaten gelijk. Met welke Serie 8 inbouwapparatuur je ook besluit je keuken samen te stellen.

Perfect te combineren

Dankzij het strak en consequent uitgevoerde design sluiten de ovens, espressovolautomaten, warmhoud- en vacumeerladen naadloos op elkaar aan. Bovendien passen ze ook perfect bij andere Bosch inbouwapparatuur, zoals inductiekookplaten en afzuigsystemen. Wie kiest voor de nieuwe accent line apparaten, kan tevens rekenen op topprestaties en ultiem gebruiksgemak.

Gemakkelijk in gebruik

De bedieningsring is een echte eyecatcher én is prettig te gebruiken. Om een menuonderdeel te selecteren, beweeg je voorzichtig met je vinger over de bedieningsring. Dankzij de duidelijke symbolen en tekst schakel je heel makkelijk tussen de standen en functies en heb je altijd volledige controle over de apparaten. 

Meer informatie: Bosch


 

Donderdag 7 maart 2019

AluSplash achterwand beschermt tegen spatten

AluSplash achterwand beschermt tegen spattenAluSplash is hittebestendig, duurzaam, onderhoudsarm, voordelig en ook nog eens milieuvriendelijk: de ideale oplossing tegen spatten. En… dankzij de grote afmetingen passen de achterwanden in vrijwel elke keuken! De innovatieve, 4 mm dikke achterwanden hebben aluminium als basis en zijn afgewerkt met een duurzame uv-bestendige (hoogglans)coating. In totaal telt de collectie van Dekker Zevenhuizen 10 kleuren.

De nieuwste kleuren AluSplash

De 2 nieuwste kleuren zijn Winter Dream (lichtgrijs) en Ivory Mist (off white). De platen kunnen precies op maat worden gemaakt, waarbij vrijwel elke hoogte en/of lengte mogelijk is. Ook zijn er 2 standaardmaten voor achter de kookplaat (60 x 74 cm en 90 x 74 cm). De naad tussen de achterwand en het blad kan afgewerkt worden met een kitrand, maar ook met een fraai aluminium afwerkprofiel. 

Meer informatie: Alusplash


 

 Vrijdag 8 maart 2019

De geïntegreerde afvallade

De geïntegreerde afvalladeAls je in de keuken aan de slag gaat, krijg je onvermijdelijk te maken met afval. Broodkruimels, groenteafval, verpakkingsmaterialen, noem het maar op. Je kunt er niet omheen; de keuken dient een oplossing te bieden voor je afvalprobleem. Oftewel in de keuken moet ruimte worden voorzien voor afvalemmers. Je kunt natuurlijk kiezen voor een vrijstaande afvalbak, maar deze staan niet fraai in een strakke designkeuken. Een betere optie is het afvalsysteem te integreren in een lade. Zo blijven de afvalemmers uit het zicht, maar toch binnen handbereik. Opgeruimd staat netjes!

Ordelijk afval scheiden

Met een ORGALUX afvalset heb je onmiddellijk drie of vier vuilbakjes binnen handbereik. Plaats ze in een keukenlade, bijvoorbeeld onder spoelbak, en ze helpen je om snel te sorteren en te recycleren. In een brede lade heb je naast de emmers nog ruimte om schoonmaakproducten op te bergen. Hoge verdelingen zorgen voor een ordelijke afvallade. Er zijn verschillende sets beschikbaar die individueel aangepast kunnen worden om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.

Zonder handen te openen

Door de afvallade uit te rusten met SERVO-DRIVE uno is deze bovendien ook handenvrij bereikbaar. Handig als je de handen vol hebt met keukenafval en geen hand meer vrij hebt om de lade te openen. Met SERVO-DRIVE uno kun je volstaan om zachtjes tegen het front te duwen met de heup, knie of voet. De lade zal automatisch openen. Zo blijft het front schoon en komt het afval netjes in de juiste emmer terecht. 

Meer informatie: Van Hoecke


 

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal is te vinden in de beeldbank van het Voorlichtingsburo Wonen. In deze beeldbank is een galerij opgenomen met alle afbeeldingen behorende bij de wekelijkse blogberichten.