Laatste Woonnieuwtjes 2019 week 12

Wekelijks overzicht van de laatste Woonnieuwtjes van het Voorlichtingsburo Wonen.

Maandag 18 maart 2019

Inductiekookplaat met kerntemperatuurmeter wint iF design award

Inductiekookplaat met kerntemperatuurmeter wint iF design awardDe AEG SensePro inductiekookplaat is een iF design award winnaar. AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met ‘s werelds eerste draadloze en batterijloze kerntemperatuurmeter. Jouw assistent om de perfecte gerechten te bereiden.

Tot op de graad nauwkeurig

AEG SensePro inductiekookplaat meet de kerntemperatuur tot op de graad nauwkeurig. Dit zorgt voor fantastische resultaten ongeacht de kooktechniek of het gerecht. Van het koken van aardappelen tot het bakken van een steak; rauw, medium of doorbakken of zelfs sous-vide bereid op de plaat. Door middel van het intuïtieve TFT-scherm begeleidt de kookplaat het hele proces. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntemperatuur is bereikt.

Zonder draad of batterij

Dankzij de kerntemperatuurmeter weet de AEG SensePro kookplaat op ieder moment de exacte temperatuur van het gerecht wat bereid wordt. Deze is voorzien van kristallen die uitzetten en inkrimpen door temperatuurveranderingen. Hiermee wordt een magnetisch veld gecreëerd wat opgevangen wordt door een antenne in de kookplaat. Een bijkomend voordeel is dat de kerntemperatuurmeter hierdoor draadloos is, nooit opgeladen hoeft te worden en niet voorzien is van kwetsbare elektronica.

Restaurantwaardig koken

“Professionele chefs gebruiken regelmatig sensoren om te weten wanneer de correcte kerntemperatuur is bereikt”, geeft Jelena Radic aan, Product Marketing Manager Kitchen, Major Appliances, EMEA Electrolux. “Met de SensePro inductiekookplaat zijn restaurantwaardige gerechten nu ook gewoon thuis te bereiden. Onze geavanceerde sensorgestuurde technologie, geeft het zelfvertrouwen en de begeleiding die nodig is om elk gerecht succesvol te bereiden. En we zijn nog het meest enthousiast over de mogelijkheden om sous vide gerechten te bereiden op de kookplaat. Hiervoor was dit alleen mogelijk met de SteamPro stoomovens van AEG en nu kunnen we nu dezelfde ervaring aanbieden met onze nieuwste inductiekookplaat.”

Pan cadeau

Naast de kerntemperatuurmeter wordt de SensePro geleverd met royale 9 liter pan (Ø 24 cm) t.w.v. € 199,- euro, zodat ook sous vide bereidingen een fluitje van een cent worden.

Meer informatie: AEG


  

Dinsdag 19 maart 2019

Houtlook tegels! Of toch liever een houten vloer?

Houtlook tegels! Of toch liever een houten vloer?Modern, klassiek, landelijk of industrieel, wat je smaak ook is, een houten vloer past er altijd bij. Door de natuurlijke en warme uitstraling van hout combineert dit materiaal met elke stijl. Maar hout heeft wel enig onderhoud nodig, meer dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Wil je geen onderhoud, dan kies je voor houtlook tegels! Of toch liever een houten vloer? Lees hieronder de eigenschappen van beide materialen en maak dan je keuze.

Hout is warm

Veel mensen willen graag warmte creëren in hun woning. De keuze gaat dan al snel naar een houten vloer. Hout is een natuurproduct en brengt warmte aan in je interieur. Een houten vloer is in vele kleuren en structuren verkrijgbaar, dus je vindt altijd wel een houten vloer die bij jouw interieur en jouw smaak past.

Hout verveelt nooit

Vroeger werd er natuurlijk heel veel van hout gemaakt, tot hele woningen aan toe. Waar jaren geleden de houten balken in een woning wit werden geverfd, wil je nu toch graag weer de ‘echte’ kleur van de balken terug.

Wie kent er niet de grove houten vloeren in oude boerderijen? Heel herkenbaar is natuurlijk ook het visgraatmotief wat vroeger heel veel werd gebruikt. Ook dit visgraatmotief is nu weer helemaal trendy.

Wat moet je weten over hout?

Houten vloeren zijn stoer en sterk, maar niet ze zijn niet onverwoestbaar. Over het algemeen kun je de meeste problemen voorkomen voordat ze optreden door met de juiste zorg te onderhouden en indien u de vloer zelf legt door de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen en deze toe te passen.

Krassen

Om een juiste keuze te kunnen maken, moet je natuurlijk op de hoogte zijn van de eigenschappen van hout. Hout is zacht. Hierdoor ontstaan sneller krassen. Een oplossing hiervoor is natuurlijk om viltjes te plaatsen onder de meubelen en zware apparatuur. Een goede inloopmat geeft bescherming van je vloer tegen schurend stof en gruis. Heb je een huisdier, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden. Een huisdier kan zorgen voor schade aan je mooie houten vloer.

Vocht

Hout neemt vocht op. Het is dus af te raden om hout in vochtige ruimtes te plaatsen. Ook in de keuken kan een houten vloer dus voor problemen zorgen. Een bekende vraag is ‘wat gebeurt er als er een glas rode wijn valt?’. Rode wijn, maar ook andere bijtende producten kunnen voor vlekken zorgen welke je niet makkelijk kunt verwijderen.

Hout werkt

Hout werkt. Hout is een natuurproduct en verschillen in luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat het hout gaat werken waardoor er kieren kunnen ontstaan of de vloer wat bol gaat staan.

Houtlook tegels

Heb je twijfels over een houten vloer? Zoek je wel de uitstraling, maar niet alle negatieve eigenschappen? Dan is dit dé oplossing voor jou: houtlook tegels! Een jaar of 10 geleden kwamen de eerste ‘houtlook tegels’ op de markt. Hier werd niemand echt warm van, want het was duidelijk zichtbaar dat het om een tegel ging. In de afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van deze houtlook tegels enorme sprongen gemaakt.

De houtlook tegels zijn inmiddels niet meer van echt te onderscheiden. Ook hierin heb je enorm veel keuzemogelijkheden. Naast keuze in kleur kun je ook kiezen voor veel of weinig structuur en met of zonder knoesten. Daarnaast heb je ook nog volop keuze in de afmetingen van deze houtlooktegels.

Naast de grote formaten van bijvoorbeeld 37,5×150 cm heb je tegenwoordig ook de afmeting 10×70 cm. Met deze afmeting kun je mooi het karakteristieke visgraatpatroon van vroeger realiseren in tegels.

De voordelen van houtlooktegels op een rijtje

  • Niet van echt te onderscheiden. Naast echtheid in structuur, knoesten en nerven zijn ook de diverse kleurmogelijkheden niet van echt te onderscheiden.
  • Krast niet. Deze tegels lijken op hout, maar hebbend de hardheid van een tegel.
  • Neemt geen vocht op. In de bovenkant van de tegel kan geen vocht trekken. Dit betekent dus dat je houtlooktegels ook in de badkamer kunt gebruiken.
  • Is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een houtlooktegel wordt onder een dusdanig hoge temperatuur gebakken, waardoor de tegel dicht van structuur wordt, geen vocht opneemt en onder invloed van luchtvochtigheid of temperatuurverschillen dus ook niet werkt. Daarnaast heeft een houtlooktegel een optimale warmtegeleiding, waardoor deze uitermate geschikt is om op vloerverwarming te plaatsen.
  • Weinig onderhoud. Het is geen probleem als er vocht of zelfs wijn op komt of zand op ligt. Een houtlooktegelvloer is makkelijk te onderhouden: stofzuigen en dweilen!
  • Ook na een paar jaar is schuren en een nieuwe laklaag niet nodig. Het advies blijft: stofzuigen en dweilen.

Meer informatie over houtlook tegels


 

Woensdag 20 maart 2019

AluSplash achterwand nu ook in matte tinten

AluSplash achterwand nu ook in matte tintenDekker heeft de collectie AluSplash achterwanden uitgebreid met tien matte kleuren. Het kleurenpalet vertegenwoordigt de vier elementen: de warme en aardse tinten (aarde en lucht) geven de keuken een natuurlijke uitstraling, de water- en vuurtinten geven kleur en contrast aan het interieur.

De nieuwe AluSplash collectie kenmerkt zich door de afwerking van het oppervlak. Het oppervlak heeft een fijne structuur en is gemakkelijk schoon te houden. Want functionaliteit én duurzaamheid staan ook bij de matte kleuren voorop.

Functionele en duurzame oplossing tegen spatten

AluSplash is dé oplossing van Dekker tegen spatten. Het is hittebestendig, onderhoudsarm en voordelig. De innovatieve, 4 mm dikke achterwanden hebben aluminium als basis, en zijn afgewerkt met een duurzame uv-bestendige coating. In totaal telt de collectie nu twintig kleuren.

Meer informatie: Dekker Zevenhuizen


 

Donderdag 21 maart 2019

Dunne fronten, eenvoudig bevestigd

Dunne fronten, eenvoudig bevestigdIn moderne interieurs, keukens en badkamers wordt er steeds meer met dunne fronten en nieuwe materialen gewerkt. Blum ontwikkelde een nieuw bevestigingssysteem voor dunne fronten voor hun scharnieren, lade- en klepdeursystemen.

EXPANDO T

De nieuwe bevestigingsmanier voor dunne deuren, de speciaal ontworpen spreidanker EXPANDO T, geeft veel vrijheid in het ontwerpen van meubels. Door het nieuwe bevestigingssysteem is het niet langer nodig een potboring te voorzien in deze dunne materialen, twee kleinere boringen zijn voldoende voor dit nieuwe bevestigingsmechanisme. Trekstangen uit staal zorgen voor een stevige bevestiging in harde materialen, de plastic pluggen zorgen dat het ook in zachte materialen zoals MDF- of spaanplaat stevig blijft vastzitten. Dankzij een boordiepte van 6 mm is het mogelijk om materialen met een dikte vanaf 8 mm te verwerken.

Complete keuken of badkamer met dunne fronten

Het nieuwe bevestigingssysteem voor dunne deuren is niet enkel beschikbaar voor CLIP top BLUMOTION scharnieren, maar ook voor de AVENTOS klapdeursystemen en de frontbevestiging voor de LEGRABOX lade. Zo kunnen niet alleen individuele elementen, maar complete badkamers worden uitgerust met dunne fronten.

Demping troef!

Daarnaast innoveert Blum nog verder door een geïntegreerde demping toe te voegen aan hun 0-insprong en de glasdeurscharnier CRISTALLO. Zo combineren ze de unieke eigenschappen van deze scharnieren met de beproefde BLUMOTION technologie en dat bij een geringe inbouwhoogte. Een opklikbare demping die het uitzicht van het scharnier verandert is dus ook voor deze scharnieren niet langer nodig.

Bovendien zijn deze scharnieren ook verkrijgbaar in Onyx zwart. Zo combineren ze niet enkel mooi in donkere meubels, ook bij de kwaliteitsmeubels in lichtere materialen zorgen ze voor een elegant accent. Zo creëer je meer mogelijkheden om je meubels tot in de kleinste details te personaliseren. Voor een samenhangend geheel of een contrastrijke invulling van je badkamer en je gehele interieur!

Meer informatie: Blum


  

Vrijdag 22 maart 2019

Stoere badkamerradiator RIM

Stoere badkamerradiator RIMBadkamerradiator RIM heeft een robuuste uitstraling en biedt een combinatie van comfort, warmte en design. Door zijn strakke lijnen en hoekige vormen weet de RIM zich eigentijds te onderscheiden van andere modellen. De perfecte radiator voor de badkamer door een grote variatie aan afmetingen en kleuren. Door zijn stoere design past de zwarte variant uitstekend in een industrieel interieur. Dé trend van dit jaar!

Meer informatie: Instamat


 

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal is te vinden in de beeldbank van het Voorlichtingsburo Wonen. In deze beeldbank is een galerij opgenomen met alle afbeeldingen behorende bij de wekelijkse blogberichten.