Laatste Woonnieuwtjes 2019 week 13

Wekelijks overzicht van de laatste Woonnieuwtjes van het Voorlichtingsburo Wonen.

Maandag 25 maart 2019

Quantum behoort tot de nieuwe generatie kookplaten met afzuiging

Quantum behoort tot de nieuwe generatie kookplaten met afzuigingHeb je een kleine keuken of houd je gewoon niet zo van traditionele oplossingen? Dan is de nieuwe generatie kookplaten met afzuiging echt iets voor jou. Met twee apparaten in een bespaar je niet alleen ruimte, maar de kookluchtjes worden ook direct afgezogen waar ze ontstaan.

Het ontwerp

Het ontwerp achter de nieuwe Quantum-afzuiging van Falmec is geïnspireerd op de beweging van kwantumdeeltjes die ondeelbaar zijn. Quantum vertegenwoordigt een nieuw systeem dat koken en afzuiging perfect in één eenheid integreert. Daardoor worden geuren en kookdampen geëlimineerd zonder afbreuk te doen aan het ontwerp. Quantum is een samensmelting van koken en afzuigen met een centraal geautomatiseerd glazen aerofoil-systeem wat zorgdraagt voor het snelle afzuigen van lucht en een automatische sluiting na gebruik.

De inductie kookplaat bestaat uit vier flexibele zones met 9 vermogensniveaus, een booster en is voorzien van Touch control. Quantum is uitgerust met een borstelloze motor van 600 m3/u en met intelligente geautomatiseerde kookstanden en extractie op basis van jouw behoeften. Het systeem is verfraaid met een matzwart of rvs-frame dat het afzuiggebied begrenst en tevens als een beschermend element fungeert.

Meer informatie: Falmec


 

Dinsdag 26 maart 2019

Een SieMatic keuken voor iedere lifestyle

Een SieMatic keuken voor iedere lifestyleMet de drie SieMatic-lifestyles PURE, URBAN en CLASSIC worden wereldwijd woonruimtes gecreëerd die de persoonlijkheid van de bewoners perfect weerspiegelen. Het lifestyle-concept van SieMatic volgt de actuele trends op het gebied van lifestyle en interieurtrends en maakt het mogelijk om voorheen starre keukenprogramma’s flexibel, precies en afgestemd op jouw persoonlijke smaak uit te voeren.

Nieuwe greeploze keuken

De nieuwe greeploze keuken is leverbaar vanaf het tweede kwartaal van dit jaar. Het middelpunt van het getoonde ontwerp is het grote eiland met zijn ranke werkblad van keramiek. De strakheid van de vormen en materialen wordt door twee elementen doorbroken: de transparantie van de verlichte onderkastvitrines met matzwart geborstelde metalen lijsten en de elliptische vorm van de eetbar van lichtgekleurd hout.

Grafische strakheid

Een bijzonder kenmerk van de nieuwe greeploze keuken – hier met elementen in sterlinggrijze matte lak, grof gestructureerd keramiek en zwartmat geborsteld aluminium – wordt gevormd door de verlichte verzonken grepen die de horizontale en verticale lijnen benadrukken. De grafische strakheid van dit SieMatic-ontwerp komt ook terug in de wand met hoge glazen kasten voorzien van ingebouwde verlichting.

Spel der dimensies

Kenmerkend voor de nieuwe greeploze keuken is het spel der dimensies. Luxueus is de uitstraling van de combinatie van het zwartmatte eikenfineer, het aluminium in de tint goldbronce, het subtiele glas en de spiegelende oppervlakken. De parsolbronze getinte glazen deuren van de hoge kasten tonen bij ingeschakeld licht de fraaie materialen van hun interieur.

Compact en minimalistisch

Een indrukwekkend voorbeeld uit de SieMatic-lifestyle PURE: het compacte, minimalistische karakter van deze keuken met zijn ranke (6,5mm) fronten in de matte lak Umbra komt in dit statige herenhuis in Hamburg bijzonder goed tot zijn recht. Achter de inschuifdeuren van de middelste hoge kast gaat de apparatuur schuil als deze niet gebruikt wordt.

Onconventioneel

De lifestyle URBAN blinkt uit door zijn onconventionele, individuele en vrijstaande elementen. De bijzondere kenmerken van de hier getoonde keuken zijn de nieuwe kleur steengrijs in combinatie met de Antifingerprint-afwerking en het in het werkblad verzonken kruidentuintje. De bijzondere eetbar refereert met zijn onderstel qua design aan de SieMatic-eettafels en het buffet SieMatic 29.

Onbegrensde mogelijkheden

De lifestyle CLASSIC biedt bijna onbegrensde mogelijkheden. Dit voorbeeld laat zien hoe een keuken met weinig meubelelementen toch hoogwaardig en individueel ontworpen kan worden. Het kookgedeelte is door het werkblad in marmerlook een elegante blikvanger. De metalen details in goldbronce geven de keuken glans. De hoge kasten van koel- en vriesapparatuur en voorraadkast zijn geraffineerd in een nis met deuren geïntegreerd. Zo wordt de keuken harmonieus met de architectuur verbonden.

Meer informatie: SieMatic


 

Woensdag 27 maart 2019

Evo en Evo Jet handdouches voor onbeperkt comfort

Evo en Evo Jet handdouches voor onbeperkt comfortIdeal Standard heeft haar douchereeks IdealRain uitgebreid met twee nieuwe modellen. De Evo en Evo Jet handdouches zijn zo ontworpen dat ze werkelijk alle verwachtingen overtreffen. Ze zijn elegant, hoogst efficiënt en ze leveren een onbeperkt gevoel van comfort. Kortom: een must voor in de badkamer! Met de IdealRain Evo en Evo Jet handdouches wordt douchen een heel nieuwe ervaring.

Handdouche met tijdloze elegantie

De IdealRain Evo en Evo Jet hebben een tijdloze look en passen in elke douchecabine of inloopdouche. Ze zijn verkrijgbaar in een klassieke, ronde en in een verfijnde diamantvorm. De handdouches zijn zo ontworpen dat ze aan alle eisen voldoen. Ze beschikken over innovatieve functies voor verbeterde efficiëntie en comfort. Bovendien gaan ze lang mee en bieden ze een oplossing voor elk budget. Dat maakt de handdouche zowel geschikt voor particulieren als voor commerciële partijen.

Duurzaam douchen dankzij Ideal Standard

Energie besparen? Met de zowel de Evo als de Evo Jet handdouche is het goed mogelijk. Dankzij water- en energiebesparende functies kun je geld besparen zonder in te leveren op comfort. De geavanceerde douchetechnologie zorgt voor optimale spuitprestaties en voor koele spuitstukken (Cool Body), zodat je je niet brandt aan een hete kraan. Ook de schoonmaak is voortaan een peulenschil. Dankzij de zachte sproeiers behoort een vervelende hardnekkige kalkaanslag vanaf nu namelijk tot de verleden tijd.

Handdouche met 3 sproeistanden en gepatenteerde technologie

De IdealRain douchekoppen zijn eenvoudig in het gebruik. Met de gladde Navigo drukknop kun je schakelen tussen de verschillende sproeiopties. Beide Evo-modellen hebben drie sproeistanden, waaronder de massage- en de zachte regenstand. Het Evo-model beschikt daarnaast ook nog over een regenstand en de Evo Jet wordt geleverd met de speciaal gepatenteerde Drop Jet technologie. De Evo handdouche is verkrijgbaar in de afmetingen 110 en 115mm en de Evo Jet gaat nog een maatje verder en is verkrijgbaar in 125 en 134 mm.

De verschillende standen toegelicht

  • Zachte regen: het water wordt met lucht vermengd, wat zorgt voor een zachte, reinigende waterstraal.
  • Regen: een verkwikkende motregen voor een volledige verfrissing.
  • Massage: een pulserende waterstraal voor een revitaliserende douche-ervaring.
  • Drop Jet: krachtige, zeer fijne druppels zorgen voor een onvergelijkbaar doucheplezier.

IdealRain is een uitstekende keuze voor elke inloopdouche en douchecabine of je nu kiest voor de Standard, de Evo, of de Evo Jet. Ideal Standard levert alle modellen met stevige muurbeugels en metalen houder.

Meer informatie: Ideal Standard


 

Donderdag 28 maart 2019

NEFF vaatwasser wast snel met minder waterNEFF vaatwasser wast snel met minder water

NEFF heeft een uniek waterbesparingssysteem ontwikkeld, waardoor de vaatwasser nog minder water verbruikt. Dit opslagsysteem slaat het laatste spoelwater op en pompt het nogmaals rond bij een nieuwe afwascyclus. Dat scheelt honderden liters per jaar en dankzij het hydraulische systeem is de vaat bovendien in recordtijd schoongespoeld.

Meer informatie: NEFF

***

Je tuin klaarmaken voor het voorjaar

Je tuin klaarmaken voor het voorjaarDe eerste zonnestralen laten zich al zien en het buitenleven begint langzaamaan weer aan te trekken. Deze droge dagen zijn ideaal om vast wat te gaan tuinieren. Met deze handige tips kun je je tuin klaarmaken voor het voorjaar!

1. Puinruimen

De winter heeft haar sporen achtergelaten en de pre-voorjaar tuin heeft hierdoor een flinke schoonmaakbeurt nodig. Verwijder dode knoppen en takken van de vaste planten om ruimte te maken voor nieuw leven. Verwijder afgevallen bladeren en onkruid en spit de lege aarde een keer om. Zo zorg je niet alleen voor nieuw leven, maar geef je ook meteen de vogeltjes wat te eten. Verwijder ook het onkruid vast tussen de tegels, verwijder ongewenste plantjes en ga alles na met een bezem. Zo ziet je tuin er na een middagje werk al een stuk beter uit.

2. Lente kleuren

De nu waarschijnlijk nog wat saaie tuin kan al opgeleukt worden met vrolijke lente kleuren. Voorjaarsbloemen zoals tulpen, narcissen en viooltjes vinden het nu al heerlijk buiten en geven je tuin een leuke, frisse uitstraling. Plant ze in bakken, borders of bloempotten zodat je ze gemakkelijk naar een fijn plekje kunt verhuizen.

3. Zaadjes planten

Ook de eerste zaadjes kunnen al binnenshuis geplant worden. Plant de zaadjes en zet ze vervolgens in het zonnetje op de vensterbank. Zodra de plantjes beginnen te groeien kunnen ze stapje voor stapje naar buiten worden geplaatst.

4. Onderhoud

Grote kans dat het onderhoud van je tuin gedurende de wintermaanden even stil heeft gelegen. Dit betekent dat er waarschijnlijk een flinke inhaalslag te behalen valt. Begin bijvoorbeeld met het schoonmaken van tuinmeubilair en het verwijderen van groene aanslag van tegels en andere materialen. Misschien is het tijd om het gras te maaien of de haag te knippen? Wellicht kan ook de schutting wel een nieuw likje verf gebruiken?

5. Aankleden

Nu de tuin helemaal lente-klaar is, kun je het vast wat gezellig gaan maken. Schaf bijvoorbeeld nieuwe tuinmeubelen aan of geef het huidige tuinmeubilair een upgrade. Met een likje beits of verf kun je oud tuinmeubilair in een handomdraai een nieuw leven geven. Hetzelfde geld natuurlijk voor de tuinaccessoires. Misschien wil je dit jaar wel een leuk thema in je tuin of wat kleurrijke verlichting voor de nieuwe zithoek. De voorpret van het sfeer creëren is vaak net zo leuk als er uiteindelijk daadwerkelijk van genieten.

Bron: Bouw & Wonen


  

Vrijdag 29 maart 2019

Nieuwe keuken voor de kleine beurs

Nieuwe keuken voor de kleine beursEen nieuwe keuken, wie droomt daar niet van? Maar deze droom wordt niet bij iedereen even makkelijk werkelijkheid. De aanschaf van een nieuwe keuken met benodigde apparatuur is niet goedkoop. Dat betekent vaak dat deze aanschaf nog even op zich moet laten wachten. Er zal eerst flink gespaard moeten worden. Tot het spaarvarken voldoende gevuld is, zul je het moeten doen met kijken naar droomkeukens op internet. Een nieuwe keuken voor de kleine beurs lijkt niet haalbaar.

Keukenrenovatie

In plaats van een nieuwe keuken aan te schaffen, kun je ook overwegen om jouw oude keuken te renoveren. Alleen al het vervangen van de fronten en het werkblad zorgen voor een wereld van verschil. Of je vervangt enkel de apparatuur. Het renoveren van de keuken heeft natuurlijk alleen zin als de basis nog goed is. Is dit niet het geval, dan lijkt verder sparen en dromen van een nieuwe keuken voorlopig de enige optie.

Kwaliteitskeukens met korting

Maar als je dan toch zwijmelend kijkt naar mooie keukens op het internet, bezoek dan ook eens showroomkeukens.nl. Op deze site vind je het grootste aanbod van kwaliteitskeukens voor de laagste prijzen. De kortingen kunnen oplopen tot 75%. Hoe dat kan? Het gaat om keukens die in een keukenshowroom hebben gestaan. Regelmatig worden dergelijke showrooms opnieuw ingericht met de nieuwste kleuren, materialen en apparatuur. De ‘oude’ keukens worden vervolgens te koop aangeboden op showroomkeukens.nl. Je kunt deze site zien als een soort marktplaats voor keukens.

Hoe het werkt?

Het werkt heel eenvoudig: je kiest de gewenste opstelling en bekijkt het aanbod. Wanneer je bij de sortering kiest voor een oplopende prijs, dan staan de goedkoopste keukens bovenaan. Heb je jouw droomkeuken gevonden? Dan neem je contact op met de leverancier voor een bezichtigingsafspraak. Je koopt in principe de keuken zoals deze online wordt aangeboden, maar in overleg met de leverancier zijn aanpassingen of aanvullingen vaak heel goed mogelijk. Denk daarbij aan passtukken om de keuken precies passend in jouw huis te krijgen, een extra bovenkastje of andere apparatuur.

Wil jij ook een nieuwe keuken voor de kleine beurs? Breng dan eens een bezoekje aan showroomkeukens.nl. Wie weet vind jij jouw droomkeuken voor een leuke prijs.


 

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal is te vinden in de beeldbank van het Voorlichtingsburo Wonen. In deze beeldbank is een galerij opgenomen met alle afbeeldingen behorende bij de wekelijkse blogberichten.