Arte wint Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen

Duurzaamheidsprijs-uitreiking-winnaar-2013

v.l.n.r. Wim v.d. Linden, Hugo van Osch (Arte),
Bart Weijers

Duurzaamheidsprijs wonen 2013

v.l.n.r. Wim v.d. Linden, Ton ten Bokum, Hugo van Osch, Rob ter Woerds, Bart Weijers

 

Maatwerkleverancier van o.a. keukenbladen, Arte uit Helmond is de winnaar van de eerst Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. Directeur Hugo van Osch nam de prijs op dinsdag 5 november 2013 voor Arte in ontvangst. De prijs is een initiatief van het Voorlichtingsburo Wonen met als doel om bedrijven in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid.

Duurzame producten

De nominatie van Arte betrof de producten ArteEco en Modulus by Arte. ArteEco is een harde en slijtvaste composietsteen die voor 75% uit gerecyclede materialen, zoals steen, glas en porselein, bestaat. Dit materiaal wordt ook toegepast in de ontwikkeling van Modulus by Arte, systeemwanden waarmee in een zeer kort tijdsbestek een ruimte te renoveren is. De andere twee genomineerden waren keukenfabrikant Bribus, die eenjarige planten in zijn Bribus Ecolijn keukens gebruikt, en deurenfabrikant Reinaerdt, die bamboe gebruikt als grondstof voor zijn deuren en kozijnen.

Trots op medewerkers

Duurzaamheidsprijs Wonen plaquette 2013Tijdens de najaarsvergadering van de Vereniging Comfortabel Wonen, waar het Voorlichtingsburo Wonen onderdeel van uitmaakt, kregen de genomineerden de kans om toe te lichten waarom hun product/bedrijf de prijs zou moeten winnen. Hugo van Osch wist met zijn toelichting op het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid binnen Arte, waar ArteEco en Modulus by Arte onderdeel van zijn, de meeste toehoorders ervan te overtuigen hun stem op Arte uit te brengen. “Wij zijn zeer vereerd met deze prijs. Vanaf de oprichting zijn we ons bewust van het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niemand had toen nog van de term gehoord en als je kijkt waar we nu staan dan hebben wij enorm veel bereikt. Ik ben trots op onze werknemers, zonder hen waren wij nooit zo ver gekomen!”, aldus Hugo van Osch. Hij ontving uit handen van Wim van der Linden en Bart Weijers, respectievelijk voorzitter en directeur van de Vereniging Comfortabel Wonen, een prachtige plaquette begeleid door een mooi boeket bloemen. De twee genomineerden die net naast de prijs grepen, gingen eveneens met een mooi boeket naar huis.

 

Speak Your Mind

*