5 Tips om jouw badkamer groter te laten lijken

In Nederland zijn er veel woningen te vinden met een relatief kleine badkamer, maar ook in Vlaanderen zijn niet alle badkamers even groot. Gelukkig zijn er slimme oplossingen te bedenken die je badkamer groter laten lijken! Het zit ‘m allemaal in de juiste optische keuzes. Benieuwd? Lees deze 5 tips om jouw badkamer groter te laten lijken.

5 Tips om jouw badkamer groter te laten lijken

Foto: Dansani

Een minimalistische aankleding

In een ruimte waar veel stijlen terugkomen of waar veel spullen staan, oogt het al gauw rommelig. Daarom is het ook zo’n verstandig idee om voor een minimalistische aankleding te kiezen als je de badkamer ruimtelijker wilt laten ogen. Denk aan minimalistische badkamermeubels, die eenvoudig zijn qua ontwerp. Dat hoeft gelukkig helemaal niet saai te zijn! Sterker nog, badkamers met een minimalistische look zijn enorm strak en stijlvol. Je kiest zo namelijk voor een modern jasje, helemaal passend bij het huidige tijdsbeeld. Weinig poespas, maar toch een sterke styling!

5 Tips om jouw badkamer groter te laten lijken

Foto: Dansani

Weinig accessoires in de badkamer

Laten we vooropstellen: accessoires zorgen voor sfeer in je badkamer. Je hoeft ze dan ook heus niet helemaal achterwege te laten. Maar pas wel op met de hoeveelheid accessoires: dit kun je maar beter tot een minimum beperken. Ook zo oogt je badkamer namelijk ruimtelijker! Je kunt een aantal badkameraccessoires tentoonstellen, bijvoorbeeld je favoriete shampoo, conditioner en zeep. Het liefst uit dezelfde lijn, voor een perfecte match! Zet ze neer op een mooie plek, met daarbij een nette styling. Denk aan een houten plankje waar je ze op verzamelt.

Grote tegels in de badkamer

Kleine badkamertegels maken dat de ruimte er al snel klein uitziet. Als je de badkamer echt slim wilt inrichten, kies je daarom juist voor grote tegels. Zowel aan de wand als op de vloer! Dat past ook nog eens helemaal bij dat moderne jasje, waar we het hierboven al over hadden.

5 Tips om jouw badkamer groter te laten lijken

Foto: Dansani

Mooie en grote spiegel

Met een grote spiegel kun je de badkamer zeker optisch groter laten lijken. Het maakt namelijk dat de ruimte langer lijkt dan dat ‘ie daadwerkelijk is. Een spiegel heb je toch sowieso al nodig in je badkamer om je klaar te maken. Dan kun je maar beter meteen voor een grote spiegel kiezen!

 

Licht kleurgebruik in de badkamer

Tot slot is ook het juiste kleurgebruik in de badkamer belangrijk. Hoe lichter de kleuren zijn in je badkamer, hoe ruimtelijker deze oogt. Ga daarom voor wit, crème, beige of lichtgrijs, en laat donkere kleuren liever achterwege. Je kunt het beste een of twee kleuren centraal stellen in de badkamer, waar je zowel de meubels als de accessoires op afstelt. Zo past alles netjes bij elkaar, wat ook bijdraagt aan het overzichtelijke totaalplaatje!

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*