6 Veel gestelde vragen over badkamertegels

Waar herken je een badkamertegel aan?

Er bestaat niet zoiets als een specifieke badkamertegel. In principe is iedere tegel geschikt voor gebruik in de badkamer. Een keukentegel kun je net zo goed in de badkamer plaatsen als andersom. Het is meer het design en de gewenste stijl dat de keuze bepaalt. Laat vooral je fantasie de vrije loop gaan, want de mogelijkheden zijn legio. 

Wat in de keuken kan…

Patchwork tegels in de badkamer

kan ook in de badkamer.

Waar moet je op letten als je tegels uitkiest voor de badkamer?

Eigenlijk kun je alle wandtegels gebruiken in de badkamer. Voor de veiligheid in de badkamer is het wel belangrijk dat de vloertegel niet te glad is. De juiste vloertegel is ook afhankelijk van het gebruik; douche je op de tegelvloer of plaats je een douchebak. Natuursteen is poreuzer dan composieten. Wil je graag natuursteen gebruiken in de badkamer, dan zul je dit moeten impregneren.

Zijn er antislip vloertegels en waar kun je die aan herkennen?

Door het gebruik van shampoo en water kunnen tegels heel glad worden. Antislip vloertegels zijn meestal tegels met een structuur. Door een fabrikant wordt de tegel getest op antislip en krijgt hij een waarde mee. De stroefheid van een tegel wordt weergegeven in een R-waarde, waarbij de R staat voor rutschremmend oftewel antislip. Deze antislipwaarde moet ook weer niet te hoog zijn, want dat maakt het schoonmaken en onderhouden van de tegel weer lastig. Je hebt in een badkamer eigenlijk minimaal een R10 nodig en als je op de vloer staat te douchen een R11.

Wat is momenteel populair in de badkamer als het gaat om tegels?

Ook tegels zijn onderhevig aan trends. Momenteel zijn tegels in grote formaten in een betoonlook of houtstructuur de absolute trend. Als tegenhanger daarvan is nu ook de vintage of retro stijl heel populair. Dus de gezellige badkamer met kleinere formaten tegels in vrolijke kleuren of mooie pastellen. Tevens zijn de mozaïeksteentjes weer heel erg in trek in allerlei kleuren en kleurcombinaties, maar ook met hexagonale en ronde tegeltjes.

Hoe kun je badkamertegels het beste reinigen/onderhouden?

Om tegels mooi en schoon te houden kun je het beste gebruik maken van een goed onderhoudsproduct als Lithofin KF Sanitairreiniger. Dit product is zowel voor het dagelijkse onderhoud te gebruiken als bij het verwijderen van kalkaanslag op de tegels.

schimmel in de badkamerWat te doen bij schimmel?

In vochtige ruimtes als een badkamer moet je op je hoede zijn voor schimmelvorming. Schimmels zijn een gevaar voor de gezondheid en dienen daarom voorkomen te worden. Er bestaan wel schimmelwerende producten, maar hierin zitten dikwijls gevaarlijke stoffen die net zo slecht zijn voor de gezondheid. De beste oplossing is gewoon beter ventileren. Zorg dat het vocht weg kan door standaard het venilatierooster open te zetten en daarnaast na het douchen en/of badderen het raam minimaal een kwartier open te zetten.

Meer informatie: Terre d’Azur

Speak Your Mind

*