Aangename badkamer met elektrische radiatoren!

Op zoek naar nieuwe radiatoren? Wellicht zijn elektrische radiatoren een goede optie voor je. Een elektrische radiator geeft dezelfde aangename warmte af als een radiator die is aangesloten op de centrale verwarming. Omdat een elektrische radiator op zichzelf staat, is het de ideale oplossing wanneer er geen aansluiting voor de centrale verwarming is. Heb je bijvoorbeeld een zolder waar de juiste leidingen niet aanwezig zijn? Dan is een elektrische radiator een goede keuze. Ook waar de bestaande radiatoren onvoldoende warmte afgeven, kan een elektrisch toestel als bijverwarming dienen. Elektrische verwarming is eenvoudig te installeren, verleggen van verwarmingsbuizen is niet noodzakelijk. Bovendien heeft de elektrische radiator een lange levensduur, is veilig, stil én energiezuinig en geeft een aangename en gelijkmatige stralingswarmte af. 

Aangename badkamer met elektrische radiatoren!

Als hoofdverwarming of als bijverwarming

Elektrische radiatoren kunnen als hoofdverwarming dienen. Het grote voordeel is dat de installatie vrij eenvoudig is. Een netwerk van verwarmingsbuizen aanleggen is namelijk niet nodig. De elektrische radiator wordt, net zoals andere centrale verwarmingssystemen, aangestuurd met een thermostaat. Duurzaam en energiezuinig. Indien een ruimte al is voorzien van een verwarming, bijvoorbeeld via vloerverwarming, dan kan een elektrische radiator prima dienstdoen als bijverwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer of keuken. Op die manier is toch extra verwarmingscapaciteit beschikbaar of bestaat de mogelijkheid om handdoeken en badjassen lekker op te warmen.

Een radiator in mix uitvoering combineert de voordelen van verwarmen via de centrale verwarming en elektrisch verwarmen. De radiator is gewoon aangesloten op de centrale verwarming, maar is ook voorzien van een elektrisch element. Indien de centrale verwarming uitstaat, bijvoorbeeld in de zomer, kan de radiator toch opgewarmd worden door middel van het elektrische element. Op die manier is het mogelijk om de badkamer of keuken te verwarmen of te zorgen voor een lekkere warme handdoek, zonder dat de centrale verwarming aan hoeft. 

Elektrische vloerverwarming 

Elektrische vloerverwarming zorgt voor een comfortabel gevoel van warmte in huis en is de ideale aanvulling op designradiatoren. De warmte wordt heel geleidelijk verdeeld over de ruimte en de vloer houdt de warmte lang vast. Leverbaar als verwarmingsmat die bestaat uit een dunne verwarmingskabel, welke vast zit op een glasvezelmat. Dit maakt installatie eenvoudig. De temperatuur wordt geregeld met een eenvoudige thermostaat.

 Aangename badkamer met elektrische radiatoren!

Elektrische handdoekwarmer

Wil je een bijzonder element aan je badkamer toevoegen? Kies dan voor de elektrische handdoekwarmer Jay. Gemaakt van geborsteld of gepolijst roestvast staal en ook leverbaar in het soft zwart, soft wit en messing. Het toepassen van meerdere warmers is geen probleem aangezien het verbruik ongeveer net zo veel is als een normale gloeilamp. De Jay kan zowel in nieuwe als bestaande badkamers worden gemonteerd.

Aangename badkamer met elektrische radiatoren!

Uitgebreide mogelijkheden

Instamat biedt uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot elektrisch verwarmen. Geschikt voor iedere ruimte en elke interieurstijl. Het aanbod voldoet aan de EU wet Ecodesign. Deze wet schrijft voor dat elektrische radiatoren die gebruikt worden als hoofdverwarming, voorzien moeten zijn van een regelsysteem voor een energiezuinige werking.

Meer informatie: Instamat

Speak Your Mind

*