Badkamerrenovatie meer dan alleen vervangen producten

Badkamerrenovatie ViegaEen badkamerrenovatie is vaak een complexe opgave. De ontwerper krijgt dikwijls te maken met een kleine ruimte, ongunstige basismaten of bouwkundige beperkingen. De klant daarentegen wil een moderne, toekomstbestendige badkamer die, ook bij het ouder worden, volop kan worden gebruikt. In de praktijk worden er echter regelmatig oplossingen gevonden waarmee het gewenste comfort al door een slimme indeling van de ruimte kan worden bereikt. 

Uitgangspunten voor dergelijke oplossingen zijn een op maat toegesneden Badkamerrenovatie Viegabadkamerontwerp gecombineerd met producten die probleemloos functioneren en door het gebruik van hoogwaardige materialen ook nog fraai ogen. Een voorbeeld waarin alles perfect lijkt samen te komen, is de nieuwe droombadkamer die onder een schuin dak wordt gerealiseerd.

Flexibiliteit aan de wand

De 11 m² grote badkamer wordt als eerst met het Steptec-voorwandsysteem van Viega in aparte Badkamerrenovatie Viegaonderdelen verdeeld: wasgedeelte, wc-, bad- en douchezone. De montagerails worden hiervoor op locatie op de juiste lengte gemaakt en in enkele handelingen via de systeemkoppeling gemonteerd en daarna vastgezet aan wand en vloer. Het voorwandsysteem Steptec kent twee basisonderdelen: een voorwandrail en koppelingen die niet alleen in standaardhoeken van 45 of 90 graden, maar ook aan schuine daken te monteren zijn. Hiertoe kan al naar gelang het gebruik een scharnierelement worden ingezet.

In dit voorbeeld is de voorwandconstructie een ruimtedeler die zowel de badwand als de achterzijde van toilet en douche, inclusief alle leidingwerk, opneemt. Als fraai neveneffect voorkomt de voorwand direct zicht op de wc.

Het probleem met opbergruimte dat kenmerkend is voor kleine badkamers, kan worden opgelost door in de voorwand open ruimten en nissen te gebruiken om het wc-borstelgarnituur of de toiletpapierhouder te integreren.

Een voorwandinstallatie biedt daarmee volop mogelijkheden voor het doorvoeren van aanpassingen aan de bouwomstandigheden of de wensen van de bewoner. Bovendien is de veelal kortere bouwtijd een niet onbelangrijk argument voor aannemer, installateur én consument.

Badkamerrenovatie Viega    Badkamerrenovatie Viega

Functionaliteit en design

De inloopdouche staat synoniem voor maatwerk en kan ook bij badkamers onder schuine daken voldoende bewegingsvrijheid en ruimte bieden om te staan. Door het ontbreken van drempels of doucheranden, is het optisch effect groot en is de badkamer levensloopbestendig.

Badkamerrenovatie ViegaVoor de middelhoge voorwand is de Advantix douchegoot harmonisch verwerkt in de vloer. Het modulair systeem van deze nieuwe douchegoot kent twee basisbehuizingen in vijf lengtematen. De keuzevrijheid en het installatiegemak worden verder verbeterd en vereenvoudigd door drie afvoeren, montagevoeten in twee verschillende hoogten, drie frame-uitvoeringen en vijf verschillende roosters. Alle onderdelen kunnen daarbij probleemloos met elkaar worden gecombineerd. Hier werd gekozen voor een muurvariant met vlakke afvoer, roestvast stalen frame en een designrooster van zwart veiligheidsglas. 

Badkamerrenovatie ViegaVoor de klant was het belangrijk dat de zwart/witte inrichting uit de rest van de woning ook in de badkamer werd doorgezet. Dat is in alle opzichten geslaagd; zelfs de parsol/zwarte bedieningsplaat van de wc werd hiertoe afgewerkt met een witte tegelvoeg. Een fraai extraatje: dankzij speciale inbouwframes is de bedieningsplaat uit de Visign for Style-serie ook tegelvlak te monteren. Het inbouwframe is aan te passen aan alle gangbare tegeldikten zodat de bedieningsplaat altijd tegelvlak kan worden ingezet. 

Meer informatie: Viega

Comments

  1. Ik heb een badkamer van 4,5 m2 die opnieuw moet worden ingericht met douche (inloop) toilet en wastafel. Tevens levensloopbestendig. Kan dit in deze beperkte ruimte waarvan ook nog een gedeelte een schuin dak heeft incl. dakvenster.

    • Hallo Martin,

      Wij raden je aan naar een badkamerspecialist te gaan bij jou in de buurt. Neem de maten van de badkamerruimte mee en eventueel ook wat foto’s. Wij zijn ervan overtuigd dat er ook in jouw badkamer een mooie indeling kan worden gemaakt.

      Veel succes.

Speak Your Mind

*