Badkamertrends in 2020

Het nieuwe jaar is alweer een paar maanden onderweg en in België is de Batibouw van start gegaan. Dat is de grootste Belgische beurs voor bouw, renovatie en inrichting van woningen. Dé plek dus om inspiratie op te doen en te kijken wat de nieuwste trends zijn. Hieronder een opsomming van de badkamertrends in 2020.

Kleur in de kraan

Badkamertrends in 2020 - foto Dekker Zevenhuizen

Er was een tijd dat badkamerkranen en douchekoppen beschikbaar waren in alle kleuren, zo lang het maar chroom was. Die tijd is voorbij. We zien kraanwerk in zwart, goud, koper en dat zowel in matte als glanzende afwerkingen. Ook in baden en wastafels is er veel variatie in kleur mogelijk. Naargelang zijn smaak kan de consument kiezen voor een strakke badkamer met een glazen inloopdouche, witte badkuip en het kraanwerk als kleuraccent. Wie dol is op kleuren, kan ook kiezen voor een vrolijke caleidoscopische badkamerervaring met alles in kleur.

Natuur in de badkamer

Badkamertrends in 2020 - Foto Pixabay

Groen doet het goed bij zwart, goud en koper en dan bedoelen we niet alleen de kleur, maar ook planten. Planten geven kleur en zuurstof aan de badkamer, maar kies dan wel voor planten die goed om kunnen met wisselende temperaturen en een bij momenten hoge vochtigheidsgraad.

Ook hout is aan een remonte bezig in de badkamer, dankzij een geavanceerde waterproof afwerking en betere ventilatie. Donkere tinten doen het momenteel beter dan de lichte Scandinavische.

Inloopdouches

Zowat elk nieuw of vernieuwd hotel kiest voor een inloopdouche en ook thuis zijn inloopdouches een blijver. Ze zijn veiliger, strakker en beschikbaar in alle afmetingen en afwerkingen. De douchekoppen worden nog groter dit jaar, maar dankzij geavanceerde technologie slagen fabrikanten erin groter comfort te combineren met minder waterverbruik. Sommige fabrikanten versterken de douche-ervaring nog met licht- en aromatherapie.

De aandacht voor aangenaam en aangepast licht in badkamers beperkt zich trouwens niet tot de douche, getuige de doorbraak van lichtstrips en spiegels met geïntegreerde verlichting.

Nieuwe en oude materialen

De tijd dat keramiek en porselein alleenheerser waren op het gebied van wastafels ligt al enkele jaren achter ons. Nieuwe materialen zoals Ceramilux en Corian Solid Surface maken dunnere en dus meer verfijnde vormen mogelijk. Ceramilux wordt onder andere gebruikt in baden en wastafels. Het wordt gemaakt uit natuurlijke materialen en polyesterhars, bestaat in glanzende en matte versie en laat zich makkelijk schoonmaken. Corian is een ander populair materiaal: het voelt zacht aan, is esthetisch en gemakkelijk in onderhoud. Het wordt gebruikt in douchebakken, ligbaden en badkamermeubels en is in tal van kleuren verkrijgbaar. In solid surface zijn alle vormen mogelijk, en dat leidt tot een explosie aan mogelijkheden in vrijstaande badkuipen: van vloeiend en elegant tot superstrak en alles daar tussenin. Alles is mogelijk voor het pronkstuk van de badkamer.

Frames

Badkamertrends in 2020 - foto Dekker Zevenhuizen

Nog een opvallende trend in 2020? De massieve badkamerkasten maken plaats voor lichte frames en rekjes. Dat is zeker ook goed nieuws voor kleine badkamers, waar minder kasten betekent dat er meer ruimte is. Je handdoekenvoorraad bewaar je voortaan in een andere ruimte (slaapkamer, gang, dressing) en op het rekje leg je enkel de handdoeken die je vandaag en de komende dagen nodig hebt – net als in een hotel.

De doorbraak van de douche-wc

Toiletbezoek is iets waar de meeste mensen liever niet over praten, maar het moet toch even. Want er is een revolutie op komst. In sommige Aziatische landen is het al heel gewoon, maar Europa kan niet langer achter blijven. De douche-wc zorgt immers voor een nieuw niveau van hygiëne en comfort. Bij wc-bezoek wordt je onderlichaam met een lichaamswarme straal water gereinigd, desgewenst ook via een ladydouche. Een warmeluchtstroom maakt wc-papier helemaal overbodig. En met geïntegreerde geurafzuiging behoren vervelende geurtjes helemaal tot het verleden.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*