Bespaartip in de badkamer.

Juist in deze tijden waar je je scheel betaalt aan gas- en energiekosten is het verstandig om te kijken hoe jij kan besparen in de badkamer. Besparen in de badkamer is namelijk makkelijker te realiseren dan je in eerste instantie denkt! In dit blog delen we een aantal bespaartips met je.

Mijn Bad in stijl_3_Badmeubel Primabad Dawn

Om te beginnen kan jij ervoor kiezen om je douchebeurt te verkorten. Douche in plaats van 10 minuten, bijvoorbeeld 5 minuten en bespaar daarbij enorm (zo’n € 140,- per jaar) op je gasrekening! Een handige tool daarbij te gebruiken is de mijn bad in stijl douchetimer!

Kan jij een bad meer waarderen dan een douchebeurt? Overweeg dan toch minder vaak een bad te nemen. Met een douchebeurt van 9 minuten kost je dit 70 liter warm water, terwijl je bij het nemen van een bad al gauw zit op het dubbele aan water. Vervang een keer per week een bad voor een douchebeurt en bespaar tot gemiddeld € 45,- per jaar op je gasrekening.

Daarnaast helpt het om een besparende douchekop en wastafelkraan aan te schaffen. Bespaar wel tot wel €1.165 per jaar op water- en energiekosten met de besparende kranen van merken die wij in ons assortiment hebben. In deze kranen zit bijvoorbeeld een doorstroombegrenzer. Bij een wastafel gaat de doorstroom van 10 liter per minuut naar 5 liter per minuut. Onder de douche ga je van 15 liter per minuut naar zo’n 7,5 liter per minuut. Zeker de moeite waard dus!

Een andere tip is om je cv-ketel op ecostand te zetten. Veel ketels staan normaliter op de comfortstand, wat betekent dat er op ieder moment warm water gebruikt kan worden. Met de ecostand bespaar je op gas want de ketel gaat het water pas verwarmen als de warme kraan open gaat.

Meer besparen in jouw badkamer?

Haal je gratis douchetimer op in de showroom.

Bij aanschaf van een badkamer ontvang jij bij de mijn bad in stijl specialist een gratis douchetimer. Ben je daar nog niet aan toe? Vraag dan ter inspiratie ons Moods Magazine aan en haal op vertoon van de A6-kaart jouw gratis douchetimer op bij een mijn bad in stijl specialist. Deze actie is geldig t/m 28 februari 2023.

Meer informatie: Mijn Bad in stijl

Speak Your Mind

*