Dansani neemt Zweedse collega over

Carsten Friis, de eigenaar en CEO van Dansani, Deense fabrikant in badkamermeubels, neemt de Zweedse concurrent INR over. De overname maakt Dansani / INR samen de grootste leverancier van badkamermeubels en douchewanden in Scandinavië̈. Dansani is sterk op de Deense markt en INR is dat in Zweden, terwijl beide bedrijven solide zijn vertegenwoordigd in Noorwegen en Finland. De gecombineerde omzet in de Scandinavische landen zal meer dan DKK 500 miljoen (ca. 67 miljoen Euro) bedragen.

Dansani neemt Zweedse collega over

Sterke productmix

INR / Dansani presenteren een sterke productmix. Terwijl INR een leider is in op maat gemaakte douche-oplossingen, is Dansani toonaangevend in de categorie badkamermeubels. Op de korte termijn is het doel zich te concentreren op bestaande activiteiten waar beide bedrijven bekend om staan in Scandinavië, terwijl de samenwerking wordt versterkt. In de toekomst is de ambitie om verder uit te breiden naar markten in Centraal- Europa.

“INR is een perfecte match voor Dansani en de twee bedrijven vullen elkaar goed aan, zowel met hun assortiment en marktposities als met hun bedrijfscultuur. Na de aankoop zal Dansani / INR een belangrijke speler zijn in onze productcategorieën en primaire markten. Als een eenheid zal Dansani / INR de nodige kracht hebben om de verkoop in onze huidige markten te versterken en uit te breiden naar nieuwe. Ik ben zeer verheugd dat deze aankoop succesvol is geweest ”, aldus de CEO, Carsten Friis.

“De overname met Dansani als nieuwe eigenaar van INR is het best mogelijke scenario. Deze fusie betekent een tastbaar voordeel voor zowel werknemers als klanten. Met name voor onze klanten, die profiteren van het feit dat beide bedrijven een breder assortiment aan producten, diensten en expertise kunnen leveren.

Ik ben verheugd om de stok door te geven aan Carsten Friis, die CEO wordt van het nieuwe Dansani / INR-concern ”, zegt Per Skårner. Na de overname neemt hij afscheid van operationele verantwoordelijkheid, maar blijft hij bestuurslid van INR / Dansani.

Dansani neemt Zweedse collega over

Dansani in Nederland

Dansani heeft ook een dochteronderneming in Nederland en het merk is verkrijgbaar bij vele verkooppunten door het hele land.

Speak Your Mind

*