Douchegoten en wandafvoeren op maat

Douchegoten en wandafvoeren op maat

De Advantix Vario en de Advantix Vario-wandafvoer van Viega zijn de eerste inkortbare afvoeren die zonder moeite tot op de millimeter zijn in te korten. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren tegen of in de muur of vrij in de ruimte, zowel recht als in een hoekvorm. Advantix Vario douchegoten en wandafvoeren op maat maken de badkamer van jouw wens mogelijk.

De als U- vorm gemonteerde Advantix Vario met een afvoercapaciteit tot 2,4 l/seconde

Basiselement en hoekverbinding

Het 120 cm lange basiselement en het rooster laten zich millimeternauwkeurig tot 30 cm op iedere gewenste lengte inkorten. Twee goten van totaal 160 cm lang kunnen worden gekoppeld met een hoekverbinder. Die afvoercapaciteit bedraagt na gelang de inbouwhoogte maximaal 1,6 l/seconde.

Douchegoten en wandafvoeren op maat

Ondanks de vlakke behuizing bedraagt de afvoercapaciteit van de renovatievariant van Advantix Vario minstens 0,55 liter/sec

Extreem lang, variabele hoogte

Vanaf een lengte van 80 cm kan de afvoercapaciteit met een tweede douchegoot verdubbeld worden. Verlengde uitvoeringen zijn mogelijk tot maximaal 280 cm, U- en hoekvarianten met een roosterlengte van maximaal 160 cm. Zelfs bij de laagste inbouwhoogte bedraagt de hoogte van de afvoer tot de werkvloer nog altijd 2,5 cm. Zodoende kan de afvoer volgens de norm onder afschot van 250 cm worden geïnstalleerd. De afvoercapaciteit ligt tussen de 0,4 en 0,8 l/seconde, afhankelijk van de inbouwhoogte.

Douchegoten en wandafvoeren op maat

De zaaghulp wordt standaard bij iedere douchegoot meegeleverd en maakt het exact inkorten kinderspel

Millimeternauwkeurige installatie

Het uit hoogwaardige kunststof vervaardigde basiselement is aan beide zijden open en kan – net als het steekrooster – op de millimeter nauwkeurig worden ingekort. De bijgeleverde zaaghulp zorgt er daarbij voor dat het inkorten ter plaatse snel en eenvoudig kan worden gedaan. Voor de afwerking van het rooster worden elegante eindplaten geleverd.

Gegarandeerd dicht

Bij het ontwerp van de afvoer is veel aandacht besteed aan een betrouwbare en waterdichte afdichting van het gootprofiel. De eindkap is uitgevoerd met een dubbele afdichting. Nadat de kap in het gootprofiel is gelegd, wordt deze uit oogpunt van stabiliteit onzichtbaar vastgeschroefd. Binnentreden van water wordt daarmee betrouwbaar voorkomen.

Douchegoten en wandafvoeren op maat

Zelfreinigende afvoer

De douchegoot is uitgevoerd met de zelfreinigende afvoergarnituur Advantix. Deze vlak opgebouwde afvoer wordt al vele jaren succesvol toegepast voor afvoeroplossingen van Viega. Door de speciale constructie en de stroomsnelheid van het vuilwater kan zich geen vuilophoping voordoen in het afvoerelement – afzonderlijke reiniging wordt daarmee overbodig. Mocht er toch handmatige reiniging nodig zijn, dan biedt een speciale reinigingsspiraal uitkomst. In een handomdraai kunnen daartoe het steekrooster en de vuilzeef worden uitgenomen.

Renovatievariant Advantix Vario

Het renovatiemodel van de Advantix Vario is met een totale bouwhoogte van 70 mm de ideale oplossing voor renovatie van badkamers. De geringe opbouwhoogte is te danken aan de geconstrueerde afvoer. Ondanks de vlakke behuizing bedraagt de afvoercapaciteit toch minstens 0,55 liter/sec. Indien gewenst, kan de afvoercapaciteit eenvoudig worden verdubbeld. Hiertoe worden twee douchegoten simpelweg met elkaar gekoppeld. Het waterslot van 25 mm biedt afdoende bescherming tegen vervelende luchtjes.

Douchegoten en wandafvoeren op maat

Het 120 cm lange basiselement en het rooster kunnen tot op de millimeter precies op elke gewenste lengte en tot op 30 centimeter worden ingekort.

Eenvoudige en snelle berekening

Met de Viega Advantix Vario configurator biedt Viega een online tool voor een snelle en vooral eenvoudige configuratie van de Advantix Vario-douchegoot en wandafvoer.  Hiervoor voer je de gewenste lengte en vorm van de gewenste douchegoot of wandafvoer in.

Advantix Vario douchegoot – de voordelen

 • Designprijs, o.a. Reddot Design Award winnaar 2011
 • Attractieve kleurvarianten: edelstaal mat/glans, zwart of wit
 • grenzeloos ontwerp
 • lengte van 30 tot en met 280 cm
 • eenvoudige, snelle montage
 • variabele inbouwhoogte
 • betrouwbaar afdichtingsconcept
 • in hoogte verstelbaar rooster
 • zelfreinigende afvoer
 • afvoercapaciteit tot 2,4 l/seconde
 • omvangrijk assortiment toebehoren

 

Meer informatie: Viega

 

Speak Your Mind

*