Een veilige steun om de wastafel

Wastafelbeugel: veilige steun om de wastafelDe wastafel wordt vaak gebruikt bij persoonlijke verzorging in de badkamer: tanden poetsen, haren kamen, handen wassen,… Vaak leunt men tijdens deze activiteiten tegen de wastafel en soms wordt het keramiek zelfs als steunpunt gebruikt. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de beenfunctie en/of conditie wat minder is, maar ook tijdens het in- en uitstappen van bad of douche. Dit is natuurlijk een zware belasting voor de wastafel, die hier niet voor ontworpen is. Een veilige steun om de wastafel in de vorm van een wastafelbeugel biedt een oplossing.

De wastafelbeugel omsluit de wastafel volledig, zodat leunen/steunen op de wastafel verplaatst wordt naar de beugel. Er is voldoende ruimte voor de handen om de buis te omgrijpen, zonder de wastafel te raken. Zo wordt de beugel een veilige steun tijdens het opstaan/rechtstaan. De combinatie van de vier steunpunten op de muur en het solide materiaal zorgen ervoor dat de beugel de beschreven belastingen uitermate goed verdraagt.

De onderste buizen aan de zijkant van de beugel bieden een veilige opbergruimte voor handdoeken en/of de washand, waardoor ze binnen handbereik zijn. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een toiletrolhouder op de beugel te monteren zodat er verzorgingspapier bij de hand is bij gezichtsverzorgende of andere activiteiten.

De wastafelbeugel kan geleverd worden in gecoat staal, roestvast staal of in gepolijst roestvast staal. De maatvoering volstaat bij de meest voorkomende wastafels.

Meer informatie: Badkamerhulpmiddelen.nl

Speak Your Mind

*