Eenvoudige tips voor een groenere badkamer

Groot of klein, elke badkamer draait om water. Meer dan ooit is water- en energiebesparing belangrijk, zowel voor jouw budget als voor het milieu. Ideal Standard investeert sinds lang in het ontwikkelen van steeds nieuwe technologieën. Met slechts een kleine ecologische toepassing in je badkamer zul je versteld staan van het eindresultaat. Hierbij een paar eenvoudige tips voor een groenere badkamer; jouw bijdrage tot het verbeteren van het milieu, zonder in te boeten aan het esthetische aspect of comfort.

Bespaar water, energie en geld

Eenvoudige tips voor een groenere badkamer

Kranen met Ideal Blue Technology hebben een innovatieve binnenkant die zorgt dat er minder water in de bek staat. Dat zorgt er weer voor dat het water 90% sneller de gewenste temperatuur bereikt, wat uiteraard water en energie bespaart.
De Click Technology in het kraanwerk staat controle op jouw waterverbruik toe, jij bepaalt hoeveel water je nodig hebt. Een zachte klik geeft aan wanneer je 50 % debiet bereikt, voldoende om je handen te wassen of tanden te poetsen zonder waterverspilling. Een andere oplossing om water te besparen is een kraan die begrensd is op 5 liter.
Nieuw is ook de BlueStart technology: de centrale stand van de greep opent met koud water in plaats van gemengd water, waardoor de warmwatervoorziening niet meteen aanslaat en je dus geen energie verspilt

Denk ecologisch

Eenvoudige tips voor een groenere badkamer

De impact op het milieu wordt niet alleen bepaald door hoe je je badkamer ontwerpt, maar ook hoe je je badkamer gebruikt. Zo verbruik je met douchen bijvoorbeeld minder water dan wanneer je een uitgebreid bad neemt. De Idealrain collectie is uitgerust met drukregelaars wat het verbruik beperkt tot 8 liter per minuut, zonder aan comfort in te boeten.

Dubbele spoeling

Eenvoudige tips voor een groenere badkamer

Kies een mooi maar toch ecologisch wc-reservoir met een dubbele spoelknop. Jij bepaalt bij elke spoeling hoeveel water je nodig hebt, 3 of 6 liter.

Meer informatie: Ideal Standard

Speak Your Mind

*