In the Mood met kleur in de badkamer

Een fijne badkamer creëer je door je eigen persoonlijke touch eraan toe te voegen. Kleur is emotie en is daarom perfect geschikt om je badkamer aan te passen naar je eigen smaak. Voor een harmonisch effect kun je één kleur terug laten komen in meerdere items, zoals in de details, met de handdoeken en in je zeeppompje, maar je kan kleur natuurlijk ook wat ‘steviger’ doorvoeren door het verven van een wand of door een gekleurd badmeubel te kiezen. Mijn BAD geeft jou tips om in de juiste MOOD te komen door kleurgebruik in de badkamer.

Natuurlijk groen

In the Mood met kleur in de badkamer In the Mood met kleur in de badkamer
Foto: Primabad

Haal de natuur in huis met de kleur groen en roep de associatie op met harmonie, balans en evenwicht. Groen geeft een ontspannend en rustig effect in de badkamer. Breng op een subtiele manier groen in de badkamer met planten voor een botanisch effect of ga een stapje verder en schilder één muur in de badkamer groen.

Energiek rood

In the Mood met kleur in de badkamer

Foto: HSK

Ga eens voor een hele andere kleur in de badkamer: rood. De kleur rood staat voor leven, passie en romantiek. Breng knus rood in de badkamer door een mooi rood badmeubel of kies voor rood in de accenten.

Elegant wit

In the Mood met kleur in de badkamer    In the Mood met kleur in de badkamer
Foto: Primabad (li) en Korver Holland

Wit is officieel geen kleur, maar wel verantwoordelijk voor een gevoel van puurheid en reinheid. Gebruik wit voor een strak en overzichtelijk effect in de badkamer. Creëer een luxe badkamer met een elegant bad afgestemd op de andere badmeubelen in de badkamer.

Strak antraciet

In the Mood met kleur in de badkamer In the Mood met kleur in de badkamer
Foto: Hipp Design (li) en Xenz

Verfijnd en strak. Antraciet wordt ervaren als een neutrale kleur. Je ziet de tint veel in luxueuze hotelkamers. Creëer je eigen luxe door het gebruik van bijvoorbeeld antraciet tegels in de badkamer. De keuze is enorm wat betreft kleur van de tegels. Kies een extra grote tegel voor een luxe effect.

Krachtig zwart

In the Mood met kleur in de badkamer In the Mood met kleur in de badkamer
Foto: Dekker Zevenhuizen (li) en HR badmeubelen

Een populaire trend is de zwarte badkamer. Zwart staat voor een krachtig en mystiek gevoel in jouw badkamer. Tijdloos zwart voeg je gemakkelijk toe met bijvoorbeeld een zwart toilet of een mooie zwart badmeubel. Ga je voor de industriële look? Kies dan voor een mooie matzwarte details in de badkamer, zoals matzwarte kranen.

Vorstelijk paars

In the Mood met kleur in de badkamer

Foto: Tece

Paars staat voor kalmerend en creatief stimulerend. De kleur wordt veelal geassocieerd met luxe, stijl en rijkdom. Creëer je eigen spirituele paleis met paars door bijvoorbeeld het toevoegen van paarse elementen, een paarse wand of werk met paars licht.

Zacht met roze

In the Mood met kleur in de badkamer

Foto: The MosaicFactory

Is roze je favoriete kleur? Een zachte roze touch aanbrengen in de badkamer kan erg mooi staan. Roze in de badkamer staat voor verliefdheid, vrolijkheid en zoet. Een toch wel vrouwelijke kleur met een touch van speelsheid en passie. Schilder je muur eens roze of breng de kleur subtieler in de badkamer met een mooi badmeubel met roze accenten.

Helder en fris blauw

In the Mood met kleur in de badkamer In the Mood met kleur in de badkamer
Foto: Primabad (li) en Dekker Zevenhuizen

Maak van jouw badkamer de ultieme ontspannende omgeving. Durf buiten de lijntjes te kleuren door het gebruik van blauwe tinten. Blauw staat voor verstand, geest en intelligentie. In een blauwe ruimte word je productief. Het is de kleur van de lucht en de zee. Een vredig gevoel ontstaat in jouw badkamer.

Natuurlijk bruin

In the Mood met kleur in de badkamer

Foto: Hipp Design

Haal de natuur in huis met warme bruintinten. Het gebruik van de hout(look) maakt jouw badkamer een geheel met een natuurlijke uitstraling. Plaats bijvoorbeeld een prachtig wasmeubel die een ‘Etnic Nature’ gevoel brengt. Creëer een oase van rust met de mix van aardse kleuren en natuurlijke materialen. Maak de badkamer helemaal af met een stoere finishing touch in de vorm van een stalen framework.

Stijladvies en Gratis inspiratiemagazineIn the Mood met kleur in de badkamer

Wil je meer stijladvies over kleur in jouw badkamer? Kom dan eens langs bij één van de Mijn BAD specialisten in de buurt. De ondernemers van Mijn BAD bieden je het beste op sanitairgebied. Zowel in producten als in service. Zij inspireren, adviseren en vertalen jouw wensen naar een optimaal ontwerp. Uiteraard begeleiden ze het hele proces en zorgen ze voor een perfecte eindmontage.

Ga voor meer informatie en inspiratie naar www.mijnbad.nl of naar www.mijnbadinstijl.nl vraag hier geheel GRATIS en vrijblijvend het MOODS magazine aan boordevol badkamerinspiratie.

Speak Your Mind

*