Kraan van zuiver chroom in zachte afgeronde vormen

Een complete nieuwe kranenserie met als doel koel, glanzend chroom een warm en uitnodigend uiterlijk te geven. De serie Bell van Damixa is ontwikkeld samen met gebruikers, zowel in functionaliteit als in uiterlijk. Het resultaat is een kraan van zuiver chroom in zachte afgeronde vormen. 

Kraan van zuiver chroom

Bell is de uitnodigende kraan

Bell is energiezuinig en past in de natuurlijke en uitnodigende interieur design trend. Kan een kraan er comfortabel uitzien? Jawel, de nieuwe Bell serie van Damixa doet warm en uitnodigend aan. Met haar ronde, licht plompe vorm staat zij onverstoord op het aanrecht/wastafelblad. Het model slaagt erin om boven de menigte uit te stijgen zonder intimiderend over te komen. Integendeel eigenlijk, de zachte en ronde vormen nodigen uit om aangeraakt te worden en geven een hele nieuwe look aan badkamer en keuken. 

Kraan van zuiver chroomComplete serie kranen

Bell is een complete, nieuwe kranenserie van het Deense Damixa. De serie bestaat uit kranen voor badkamer en keuken. En heeft een diversiteit aan uitlopen. Verder is er de keuze tussen één- en twee greepsbediening, thermostaten voor douche en bad én een douchesysteem met hoofd- en handdouche. 

Comfortabel chroom

De ontwikkeling begon in 2014, toen een groep Deense ontwerpers werd gevraagd door Damixa om hun visie op de kraan van de toekomst te geven, en aan te geven wat deze zou moeten kunnen. De Damixa ontwerpers werkten met de gedachte die ze “Comfortabel chroom” noemden.

Chroom heeft een koud en hard oppervlak en ziet er het best uit als het scherp en zuiver is. Om aan de wens van de klant te kunnen voldoen, moest dit worden veranderd in een zacht en rond uiterlijk. Het was echt een uitdaging om een natuurlijker en meer uitnodigende kraan te ontwerpen, legt Jakob Jensen uit. Jensen is Design- en ontwikkelingsmanager bij Damixa en ontwerper van de nieuwe Bell serie. Hij vervolgt: “Het zachte, ronde, ‘klokvormige’ ontwerp komt duidelijk tegemoet aan de vraag van de doelgroep. De vloeiende ronde lijnen van de basis op het blad geven de kraan een soepel aanblik en zorgen voor een fris en onafhankelijk uiterlijk. Het lijkt alsof je het product zo met je handen op kunt pakken.” 

Thermostaatkraan Bell

Mooi, maar ook functioneel

Damixa’s ontwerpteam heeft zich ook gericht op functionaliteit in het ontwerpproces. Bell is daardoor zeer makkelijk te reinigen en flexibel in haar samenstelling. Er zijn 4 verschillende uitloopvormen verkrijgbaar en Bell wordt geleverd met Damixa’s X-change systeem, wat het mogelijk maakt om de kraan in 20 seconden te vervangen. Bovendien is een aantal milieuvriendelijke en energiezuinige eigenschappen toegevoegd, zoals Cold-start en een laag water- en energieverbruik.

Meer informatie: Damixa

Speak Your Mind

*