Nieuwe online tool voor Prevista Dry Plus

Inspelend op de wensen van de installateur heeft Viega een nieuw online tool geïntroduceerd die de selectie en installatie van het Prevista Dry Plus voorwandsysteem versnelt en vereenvoudigt. De configurator leidt de bezoeker in drie simpele ontwerp- en berekeningstappen naar het gewenste eindresultaat, waarbij onder meer een kant-en-klare materiaalbestellijst wordt gegenereerd. Dat bespaart een hoop rekenwerk en geeft de zekerheid dat alle benodigde materialen voor montage van het voorwandelement beschikbaar zijn.

Nieuwe online tool voor Prevista Dry Plus

Nieuwe generatie voorwand-techniek

Prevista is de nieuwe generatie, snel en comfortabel te installeren voorwand-techniek van Viega. Het systeem is leverbaar in drie voorwanduitvoeringen voor droog- en natbouw. Prevista Dry voor wandinstallatie en staanderconstructie en Prevista Dry Plus voor railmontage lenen zich voor droogbouw. Voor natbouw omvat het programma Prevista Pure. Alle systemen beschikken over hetzelfde inbouwreservoir, dat zonder gereedschap kan worden gemonteerd en compatibel is met alle Visign bedieningsplaten.

Online configurator

De nieuwe online configurator leent zich speciaal voor Prevista Dry Plus; de speciale Prevista-uitvoering voor railmontage. Als eerste stap in de Prevista Dry Plus-configuratie kan de gebruiker een keuze maken uit verschillende inbouwscenario’s: halfhoge of kamerhoge voorwand, halfhoge voorwand met schacht, ruimteverdeler of scheidingswand. Afhankelijk van het gekozen scenario wordt vervolgens de gewenste voorwandhoogte gekozen. Naast de vier standaardhoogtes kan de gebruiker voor maatwerkoplossingen ook zelf een hoogte invullen. De voorwandhoogte wordt aangevuld met de belangrijkste afmetingen van de ruimte waarin het voorwandelement wordt geplaatst.

Ook situaties met verschillende voorwandelementen naast elkaar zijn eenvoudig mogelijk. Hiertoe hoeft de gebruiker alleen maar één of meer voorwandelementen (wastafel, urinoir, toilet of bidet) te selecteren.

Het resultaat

Tenslotte berekent de online configurator automatisch het resultaat. Dat resultaat bestaat uit een driedimensionale presentatie van de ruimte met voorwandelement(en), een constructietekening met centimeter-nauwkeurige maatvoering en ingetekende voorwandelementen alsook een materiaallijst, incl. bestelnummers van de verschillende onderdelen.

Bijzonder handig is de overzichtelijke snijtabel die in het eindresultaat is opgenomen. Hierop staan de benodigde aantallen van de verschillende raillengten vermeld. Met dit ‘knipplan’ wordt onnodig materiaalverlies voorkomen en kan zo efficiënt mogelijk worden gewerkt. Bij het verwerken van de rails geldt een nauwkeurigheid van een centimeter zodat de installateur op de bouwlocatie altijd nog wat speling heeft.

Van alle artikelen die voor de realisatie van de voorwandsituatie nodig zijn, is in het eindresultaat een beschrijving opgenomen. Het volledige resultaat kan als PDF worden gegenereerd en bijvoorbeeld worden gebruikt voor bestellingen, offertes of als projectarchief.

Meer informatie: Viega

Speak Your Mind

*