Sanitaircollecties Joy en Conca in de prijzen

Ideal Standard heeft met trots aangekondigd dat sanitaircollecties Joy en Conca in de prijzen zijn gevallen. Deze twee producten uit de Atelier Collections zijn erkend door de internationaal gerenommeerde iF DESIGN AWARDS en Red Dot Design Awards.

Sanitaircollecties Joy en Conca in de prijzen

Atelier-collecties

De Atelier-collecties zijn het resultaat van de exclusieve samenwerking van Ideal Standard met de beroemde Italiaanse ontwerpstudio Palomba Serafini Associati (PS+A) en vertegenwoordigen de toewijding van het merk om de toekomst van het moderne leven vorm te geven door middel van design. Medeoprichter Roberto Palomba van PS+A en Chief Design Officer van Ideal Standard, liet zich inspireren door het rijke erfgoed van de fabrikant bij het ontwikkelen van de collecties, waaronder de Joy-kraanarmatuur en de Conca keramische wastafelserie, met als doel om innovatie en schoonheid samen te brengen tot een mooi en tijdloos resultaat.

Sanitaircollecties Joy en Conca in de prijzen  Sanitaircollecties Joy en Conca in de prijzen  Sanitaircollecties Joy en Conca in de prijzen

Joy kranencollectie

Esthetisch uitgangspunt van de Joy kranencollectie is de botanische vormgeving. Het ontwerp uit één stuk zorgt voor een schoon en modern product dat gemakkelijk schoon te maken is. Joy is verkrijgbaar in vier opvallende afwerkingen: Chroom, Silverstorm, Brushed Gold en Magnetic Grey. De pure eenvoud van Joy maakt de kranenserie buitengewoon veelzijdig, als aanvulling op zowel vierkant als rond keramiek en past bij vele verschillende badkamerstijlen. De Joy kranenserie is voorzien van Ideal Standard’s baanbrekende FirmaFlow – keramische schijftechniek – waarmee het waterverbruik beperkt kan worden tot 5 l/min. Bovendien is met FirmaFlow de fijnste temperatuuraanpassingen mogelijk voor een comfortabele gebruikerservaring.

Sanitaircollecties Joy en Conca in de prijzen    Sanitaircollecties Joy en Conca in de prijzen

Conca wastafels

Het Conca keramische wastafel-assortiment maakt deel uit van de bredere Conca-collectie, die ook kranen, meubels en badkuipen omvat. Organische rondingen en sensuele details staan centraal bij Conca. De geavanceerde technologieën maken niet alleen nieuwe niveaus van zuiverheid in design mogelijk dankzij de dunne lijnen van de wastafel, maar ook een geoptimaliseerd en milieubewust gebruik van grondstoffen. Ondanks dat het is ontworpen voor het moderne leven, is Conca ook geworteld in de rijke ontwerpgeschiedenis van Ideal Standard, waarbij het zich heeft laten inspireren door de klassieke collectie van het merk met dezelfde naam, ontworpen door Paolo Tilche in 1972.

iF DESIGN AWARD en Red Dot Design Award

Het waren de unieke en innovatieve ontwerpbenaderingen van de twee productseries die de onafhankelijke jury van de iF DESIGN AWARD en de Red Dot Award organisaties besloot om deze collecties de gewilde onderscheidingen toe te kennen.

Roberto Palomba, medeoprichter van PS+A en chief design officer bij Ideal Standard, zegt: “We zijn verheugd dat we deze twee zeer belangrijke prijzen hebben gewonnen, die het harde werk en de toewijding erkennen die zijn gestoken in het versterken van de positie van Ideal Standard als een toonaangevende sanitairproduct is in design. Deze onderscheidingen moedigen ons aan om op deze weg verder te gaan.”

Meer informatie: Ideal Standard

Speak Your Mind

*