Sifon uit het zicht

In elke badkamer zit er één en vaak zelfs twee. Soms is er zelfs nog één in de slaapkamer of logeerkamer. We hebben het natuurlijk over de wastafel. Deze handige wasbakken zijn er in allerhande vormen en maten, dus voor elke smaak en stijl is er wel een exemplaar te vinden. Het enige nadeel is dat de aansluiting op de afvoer gepaard gaat met een sifon, wat vaak bepaald geen sieraad is. Daarom willen we het sifon uit het zicht houden.

Oplossingen voor sifon uit het zicht

De meest eenvoudige oplossing is een wastafel met handdoekbeugel. Hand een handdoek op en… je sifon is uit het zicht! De meest voorkomende oplossing is een kastje onder de wastafel of een wastafelmeubel met geïntegreerde wastafel. Niet alleen zorgt het meubel ervoor dat het sifon uit het zicht verdwijnt, de extra bergruimte is ook nog eens heel praktisch.

Wastafel met handdoek beugel   Wastafelmeubel

Sifonkap of zuil

Heb je meer ruimte in je badkamer en wil je geen kast onder je wastafel dan kun je ook kiezen voor een sifonkap. Dit is een keramische kap die je om het sifon heen plaatst en bevestigd aan de muur. Doordat de kap van hetzelfde materiaal is gemaakt, vormt het een mooi geheel met de wastafel. Wil je van je wastafel een echte eyecatcher maken, dan kies je voor een zuil. Deze is net als de kap van keramiek en bevestig je ook aan de muur met een tweetal schroeven. Met een zuil is het net of je wastafel op een voetstuk is geplaatst.

Wastafel met sifonkap   Zuil wastafel - sifon uit het zicht

Meer informatie: Ideal Standard

Speak Your Mind

*