Soft-Edge trend wint aan betekenis in vormgevingswereld

De woonwereld is een belangrijke indicator voor de vormgeving van producten voor de badkamer. Kortstondige trends moeten daarbij echter zoveel mogelijk worden vermeden. Een badkamer richt je tenslotte niet ieder jaar opnieuw in. De Soft-Edge vormtaal is een voorbeeld van een trend die zich uitstekend naar de badkamer laat vertalen.

Helder en royaal – die eigenschappen karakteriseren het hedendaagse badkamerontwerp. Heel bewust kiezen binnenhuisarchitecten hier de kleur wit. Het onderstreept de loft-achtige ruimtebeleving. Met slechts enkele elementen in de vorm van houten accessoires en planten wordt die ruimtelijkheid geaccentueerd. Dit laat zich goed combineren met sanitair producten in uitbundig glanzende chroom- of ingetogen matuitvoering. 

Soft-Edge trend wint aan betekenis in vormgevingswereld

Soft-Edge ontwerp als vormgeving

Het ontwerp ontleent haar charme en kracht ook aan de vloeiende vormen met zacht-geometrische contouren. Dit Soft-Edge design is in alle woonomgevingen een zeer actueel thema. Niet alleen in meubels, stoelen, banken en verlichting, maar ook in hifi-installaties en smartphones is deze trend duidelijk zichtbaar. Het sluit nauw aan op de al langer dominerende trend naar minimalisme en vormt tegelijkertijd de overgang naar lichtere, emotionelere vormen die bepalend zijn voor de toekomst.

In de badkamer heeft producent Viega deze trend bijvoorbeeld stijlvol geïnterpreteerd in de wc-bedieningsplatenserie Visign for More 105. In nauwe samenwerking met het bekende ontwerpbureau Artefakt design werd een trend overstijgend ontwerp gemaakt dat vele jaren actueel blijft én uiterst functioneel is.

Wc-bedieningsplaat met afgeronde hoeken

Wc-bedieningsplaat met afgeronde hoeken

Kenmerkend voor de nieuwe wc-bedieningsplaat Visign for More 105 zijn de afgeronde hoeken, de hoogwaardige materialen en het opmerkelijke en fraaie designelement in de vorm van een ingefreesde gleuf. Deze verdeelt de bedieningsplaat in een groot en klein vlak en geeft daarmee direct de functie aan: het grote rechtervlak voor een volledige spoeling, het kleinere linkervlak voor een waterbesparende deelspoeling. Hoogwaardige materialen zoals glas en aluminium benadrukken het nieuwe lijnenspel. Tegelijkertijd vormen ze de basis voor een langdurige kwaliteit en de beste hygiënische omstandigheden in het dagelijks gebruik.

Douchegoot met ronde contouren

Douchegoot met ronde contouren

De nieuwe wc-bedieningsplaat Visign for More 105 is goed te combineren met producten met een licht lijnenspel. Zo is de grote inloopdouche uitgevoerd met een douchegoot met rooster van mat roestvast staal. Zowel het rooster als de goot maken deel uit van het Advantix douchegoot-programma van Viega. Net als de wc-bedieningsplaat zijn ook hier de ronde contouren consequent doorgezet.

Soft-Edge trend wint aan betekenis in vormgevingswereld

Meer ronde vormtaal

Ook onder de wastafel vinden we de aansprekende ronde vormtaal terug. Zo kent het sifon een zacht-geometrische opbouw die gedomineerd wordt door een cilinder met afgeronde kanten. Het harmonische totaalconcept wordt afgerond door bijbehorende hoekstopkranen die aan de onderzijde in plaats van aan de voorzijde worden bediend.

Meer informatie: Viega

Speak Your Mind

*