Ultradunne afdekbladen en wastafels

De ultradunne afdekbladen en wastafels van solid surface brengen de esthetische uitstraling van jouw badkamer naar een nog hoger niveau en geven je de vrije hand voor een op maat gemaakte, geheel eigen oplossing.

Ultradunne afdekbladen en wastafels

Opmars van solid surface

Daarmee creëer je een ultradunne, functionele en stijlvolle uitstraling. De materialen zijn duurzaam en kunnen in grote lijnen in elke gewenste vorm gemaakt worden. Het is daarom niet verwonderlijk dat het flexible en duurzame composietmateriaal solid surface de afgelopen jaren een enorme opmars heeft gemaakt. In Denemarken worden deze producten onder andere verkocht onder namen als Corian, Exmar, Rector en Hi Macs. Al deze producten hebben gemeen dat ze gemaakt zijn van composietmaterialen op basis van acryl of polyester.

Ultradunne afdekbladen en wastafels

Het dunne, stevige surface-materiaal geeft het afdekblad een lichte uitstraling, die wordt geaccentueerd door de opbouwwastafel. Die voegt een bijna tegennatuurlijk effect toe aan de totale beleving.

Flexibel, warm, zacht en naadloos

Solid surface is echter niet zomaar solid surface, het is een materiaal dat in meerdere kwaliteiten te koop is. Alle verschillende kwaliteiten van het materiaal hebben gemeen, dat afdekbladen en wastafels op minimale diktes gemaakt kunnen worden, waardoor het esthetische aspect daarvan wordt opgetrokken naar het minimalistische Deense design, dat bij veel mensen populair is. De afdekbladen zijn zijdemat, voelen warm en zacht aan en kunnen bovendien in elke gewenste vorm gebogen worden, zodat wastafels en afdekbladen uit één stuk geproduceerd kunnen worden. Hierdoor zijn er geen naden, waarin zich vuil kan ophopen.

Op maat en op kleur gemaakt

Eén van de Deense bedrijven, dat solid surface met groot succes heeft omarmd en in zijn producten heeft geïntegreerd, is Dansani. Dat bedrijf staat vooral bekend om zijn klassieke, Deense designmeubels voor de badkamer. Dansani koos ervoor om met twee verschillende soorten solid surface te werken.

Ultradunne afdekbladen en wastafels

Deze afdekbladen en wastafels zijn gemaakt uit dezelfde solid surface-plaat, zonder naden waarin zich vuil kan ophopen. Het dunne solid surface-materiaal zorgt ervoor dat het afdekblad visueel bijna wegvalt.

Serie Calidris

De exclusieve topserie Caldiris bevat solid surface afdekbladen en wastafels van een exclusieve kwaliteit, die het mogelijk maakt om ze precies naar jouw wensen op maat te maken. De afdekbladen kunnen worden gemaakt volgens de afmetingen, die passen bij de architectuur van de ruimte. Vervolgens zijn ze aan te passen aan mogelijke aansluitingen van leidingen. Je kunt kiezen tussen één of twee ingebouwde wasbassins met twee verschillende dieptes. De afdekbladen worden geleverd in vier verschillende kleuren.

Series Luna, Zaro en Special Collection

Daarnaast biedt Dansani, als onderdeel van de series Luna, Zaro en Special Collection, een hele reeks solid surface afdekbladen en wastafels (zowel ingebouwde als opbouwwastafels), met vaste standaardafmetingen. Dat geeft de mogelijkheid om een iets andere soort solid surface te kiezen voor een aantrekkelijkere prijs.

Ultradunne afdekbladen en wastafels

Solid surface wordt op kleur geleverd, zodat de kleur in het hele materiaal terugkomt. Daardoor zijn kleine barstjes bijna niet zichtbaar.

Onderhoud van solid surface

Beide soorten solid surface hebben dezelfde functionele en esthetisch lichte uitstraling. Toch is het belangrijk te weten dat solid surface van een iets prijsvriendelijkere kwaliteit over het algemeen iets meer zorg behoeft, als het om onderhoud gaat. Je moet wat betreft de meer prijsvriendelijke kwaliteiten een beetje meer oppassen met vlekken, dus lees altijd de onderhoudsinstructie om ergernissen te voorkomen. Maar alle soorten solid surface kunnen geschuurd worden met fijn schuurpapier en omdat de afdekbladen al op kleur zijn, is er sprake van een homegeen materiaal. Naderhand kun je dus niet zien dat een gedeelte is geschuurd. Daarom kun je de afdekbladen gerust schuren als er een ongelukje is gebeurd.

Meer informatie: Dansani

Comments

  1. Leuk

Speak Your Mind

*