Veilig in en uit bad stappen

In en uit bad stappen is voor de meeste mensen een hele gewone handeling. Uiteraard moet je een beetje oppassen dat je niet uitglijdt, maar verder is het een kleine moeite. Maar als je een blessure aan je voet of been hebt of een spierziekte, wordt zo’n schijnbaar eenvoudige stap een hele uitdaging. Minder spierkracht, conditie of balans kunnen maken dat je je onzeker voelt bij het in en uit bad stappen.

Veilig in en uit bad stappen

Toch lekker badderen

Bij lichamelijke ongemakken kan een warm bad verlichting brengen. Lekker in bad gaan zoals je dat gewend bent kun je blijven doen als je ervoor zorg dat je veilig in en uit het bad kunt stappen. Belangrijk is om eerst te bedenken of de situatie tijdelijk of permanent is. Verwacht je geen herstel dan is het vervangen van het bad door een bad met speciale lage instap of een (inloop) douche meestal de beste optie. Voor een tijdelijk probleem zijn er ook goede oplossingen die veilig in en uit bad stappen mogelijk maken en die je niet vast aan de muur monteert.

  • De veiligste oplossing voor in en uit bad stappen is een ergonomische handgreep die je aan de muur monteert.
  • Heb je ook behoefte aan steun om in bad te gaan staan, dan is een handgreep met een hoek van 45° of een douchestang met handgreep ideaal.
  • Is gaan zitten en weer opstaan uit het bad lastig of is zitten met de benen languit vermoeiend? Denk dan eens aan een zitgelegenheid op het bad. Dit kan eenvoudig met een badplank. Daarmee kun je gemakkelijker in en uit bad stappen en heb je een gemakkelijkere zithouding.
  • Een draaibare badgreep kan een tijdelijke oplossing zijn, maar geeft wat minder zekerheid dan een handgreep die je vast aan de muur monteert. Dit is ook een prima oplossing als u op reis bent.

Opletten bij plaatsen

Plaats een handgreep van voldoende lengte zodat je deze kunt vastpakken zonder te hoeven reiken bij zowel het in als uit bad stappen.

Meer informatie: Badkamerhulpmiddelen

Speak Your Mind

*