Vernieuwde Advantix-douchegoot: minder is meer

Minder is meer – dat geldt bij uitstek voor de nieuwe Viega Advantix-douchegoot. Het moderne, gereduceerde en daardoor elegante design en de nieuwe modulaire systeemopbouw zorgen voor een perfecte mix van overzichtelijkheid en flexibiliteit.

Viega Advantix-douchegootDe eisen die aan het ontwerp en de inrichting van badkamers worden gesteld, lijken dagelijks hoger te worden. Hoogwaardige materialen en een modern, rank design zijn daarbij – los van de bouwtechnische omstandigheden – veel voorkomende uitgangspunten. Juist dat bieden de Viega Advantix-douchegoten bij uitstek: met de beste materiaalkwaliteiten, een ongekend eenvoudige verwerkbaarheid en een overzichtelijk modulair systeem dat de keuze en combinatie van onderdelen vereenvoudigd.

Advantix-douchegoot met gereduceerd design

Opvallend aan het design van de nieuwe Viega Advantix-douchegoot: de eenvoudige onopvallendheid. De standaardroosters (rechthoekig of rond) maar ook de designroosters in glazen uitvoering (zwart of grijs) of met tegelinleg (met of zonder rand) werden versmald tot een breedte van 40 mm. De 40 % smallere roosterbreedte zorgt ervoor dat de douchegoot nog verfijnder oogt en te verwerken is in alle badkamerontwerpen. De in totaal drie – eveneens smalle – roosterramen in rechthoekige, ronde of standaarduitvoering zijn mat en geven daarmee een fraaie en naadloze overgang naar de tegels. Met een basisbehuizing in vijf lengtes van 750 t/m 1200 mm is bovendien gegarandeerd dat de douchegoot in iedere badkamer tot zijn recht komt.

Viega Advantix-douchegoot    Viega Advantix-douchegoot

Minder onderdelen, meer flexibiliteit

Niet alleen optisch is er het nodige veranderd; ook aan de overzichtelijkheid is gewerkt. Het praktische, modulaire systeem is de beste garantie dat voor alle lokale eisen een passende oplossing leverbaar is. Zo kunnen de beide gootmodellen – voor vrije of wandinbouw – naar keuze worden gecombineerd met een van de drie roosterraamvarianten en zes roosters.

Voor de sifons is er keuze uit drie varianten: een standaard- of renovatiemodel en een uitvoering met onderuitlaat. De sifons zijn zeer montagevriendelijk. Het standaardmodel is 180 graden draaibaar en kan op de bouwplaats eventueel ook worden ingekort tot renovatiehoogte. Bij alle sifonvarianten kan de afvoerleiding parallel onder de goot worden gelegd waardoor deze niet in de afwerkvloer van de douchehoek loopt. Niet onbelangrijk voor de gebruiker: alle onderdelen van de stankafsluiter/sifon zijn kinderlijk eenvoudig schoon te maken.

De montagevoeten worden geleverd in twee varianten – standaard- of renovatiemodel – en zijn voorzien van kunststof stelvoeten. Voor badkamers waar gewerkt wordt met natuursteen is bovendien een ophoogset (15 t/m 25 mm) leverbaar. De grote flexibiliteit die op deze manier wordt geboden, zorgt ervoor dat niet alleen een technisch perfecte, maar ook optisch aantrekkelijke douchegoot wordt geleverd.

Meer informatie: Viega

Speak Your Mind

*