Vier voordelen van de Venlo Nimbus Blue kraan

In september 2019 lieten wij jullie kennismaken met de Venlo Nimbus Blue kranenserie. Vandaag willen wij toch nog even inzoomen op een paar sterke punten van deze kranenserie. Wij zetten de vier voordelen van de Venlo Nimbus Blue kraan voor je op een rijtje:

Vier voordelen van de Venlo Nimbus Blue kraan

1. Betrouwbaarheid

Het nieuwe keramisch mengpatroon is in Duitsland ontwikkeld en is de beste en meest duurzame die Ideal Standard ooit heeft geproduceerd. Het ontwerp is slanker en duurzamer dan voorheen. Elk onderdeel van het mengpatroon is nauwkeurig vervaardigd en geassembleerd met het doel een perfecte kwaliteit en een langdurige functionaliteit te garanderen.

Aanzienlijk beter: De behuizing van het nieuwe mengpatroon is gemaakt van innovatief hoogwaardig kunststof. Hierdoor zijn de kranen nog duurzamer doordat er minder snel slijtage optreedt. Bovendien is het materiaal bestand tegen temperaturen tot 95° C (waar de standaard 80° C is). De extreem harde en nauwkeurig geslepen keramische schijven zijn geoptimaliseerd waardoor een nauwkeurige en soepele bediening van de greep mogelijk is. Met de geïntegreerde, instelbare drukafhankelijke temperatuur instelling kan de warmwatertoevoer naar wens begrensd worden. Dit verlaagt het risico op verbranding en brandwonden. Een roestvrijstalen overbrengingspen vormt de besturingseenheid van het mengpatroon. De overbrengingspen is nauwkeurig aangesloten op de greep en garandeert een langdurige functionele betrouwbaarheid en een precieze en soepele bediening.

Het resultaat is een perfect afgestemd mengpatroon dat bijna twee keer zo lang meegaat als de standaardnorm in het sanitair voorschrijft. Met 500.000 gebruik bewegingen (in vergelijking met de standaardnorm van 300.000 gebruik bewegingen) hebben Venlo Nimbus Blue kranen een levensduur van tientallen jaren bij dagelijks gebruik. Dat noemt Ideal Standard permanente betrouwbaarheid.

Vier voordelen van de Venlo Nimbus Blue kraan

2. Snelle en eenvoudige installatie

Venlo Nimbus Blue kranen worden gemonteerd met behulp van de EASY FIX onderbevestigingsmethode. Een enkele roesvrijstalen bout, gecombineerd met een speciale afdichting en een een anti-slip metalen klem, bevestigt en centreert de mengkraan automatisch. Dit vermindert de installatietijd met 30% en zorgt zo voor een snelle, eenvoudige en kostenefficiënte installatie.

3. Waterbesparing

Met Venlo Nimbus Blue kranen bespaar je water. De keukenkranen zijn uitgevoerd met een verbeterde CLICK-technologie, een ingebouwde mechanische weerstand in de greep zorgt voor een beperkte waterstroom tot vijf liter per minuut in plaats van de gebruikelijke negen liter per minuut. De besparing op water kan oplopen tot een aanzienlijke hoeveelheid en levert naast milieu besparing ook een aanzienlijke kostenbesparing op. De waterstroom blijft constant en sterk ongeacht de temperatuur, doordat het water wordt gemengd met lucht.

4. BlueStart

Met BlueStart technologie heb je een uniek energiebesparend mechanisme in handen. Deze functie helpt je water, energie, en dus geld, te besparen door vanaf de start alleen koud water te leveren, wanneer de greep tot aan de middelste stand staat. Dit stukje vernuftig techniek zorgt ervoor dat het mengen van het water wordt uitgesteld waardoor er extra energie bespaard wordt, doordat de CV-ketel niet onnodig geactiveerd wordt. Door de water- en energiebesparingen verdient de Venlo Nimbus Blue kraan zijn investering op korte termijn terug.

Meer informatie: Ideal Standard

 

Speak Your Mind

*