Wastafel aanpassingen

Wij worden steeds ouder, maar er komt een dag dat niet alles meer vanzelfsprekend is. Dan hebben we hulpmiddelen nodig om ons zelfstandig te kunnen redden in bijvoorbeeld de badkamer. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de zelfstandigheid in de badkamer te behouden met de wastafel aanpassingen van Linido. Voor steun bij het opstaan kun je een wastafelbeugel plaatsen. En ook voor rolstoelgebruikers bestaan er wastafel aanpassingen om de dagelijkse verzorging gemakkelijker te maken.

Wastafel aanpassingen

Wastafelbeugel

Een wastafelbeugel omsluit de wastafel in zijn geheel. Het leunen en steunen op de wastafel wordt daarmee verplaatst naar de beugel. Hierdoor bestaat er voldoende ruimte voor de handen om de beugel te grijpen op verschillende plekken, zonder de wastafel te belasten.

De beugel biedt een veilige steun tijdens het opstaan en het rechtstaan. De combinatie van vier steunpunten op de muur en het solide materiaal zorgen ervoor dat de beugel de beschreven belastingen uitermate goed kan verdragen.

De onderste buizen aan de zijkant van de beugel bieden een veilige opbergruimte voor handdoeken en/of de washand. Makkelijk om deze binnen handbereik te hebben. Het is ook mogelijk om een toiletrolhouder op de beugel te monteren.

Wastafel aanpassingen

Wastafel hoogte/diepte verstelling

De wastafelmodule van Linido maakt het mogelijk om de wastafel in te stellen op een hoogte en diepte die prettig is voor zowel staande gebruikers als rolstoelgebruikers. De wastafel kan met één hand in één beweging zowel naar beneden als naar voren gebracht worden, zodat de wastafel op een geschikte hoogte hangt en er voldoende beenruimte onder de wastafel beschikbaar is. Als de wastafel in een hogere stand wordt gezet, is deze gemakkelijk voor gebruikers die de wastafel staand gebruiken.

De wastafelmodule is eenvoudig te bedienen door middel van een hendel op de bovenzijde. Bij het ontwerp is uitgegaan van een zittende gebruiker, zodat deze het gewicht van de armen kan gebruiken om de wastafel naar beneden te brengen.

De wastafelmodule is traploos in hoogte en diepte verstelbaar. De module is geschikt voor vrijwel iedere standaard wastafel met een vlakke achterzijde. De module wordt op de muur gemonteerd en is beschikbaar in een witte neutrale kleur.

Meer informatie: Badkamerhulpmiddelen

Speak Your Mind

*