Water- en energiebesparende kranen

‘Groen’ kan soms zo simpel zijn. Wie echt wil besparen, begint bij de dingen in huis die het meest gebruikt worden. Dan kom je al gauw terecht bij de kraan. Voor even je handen wassen of wat groente spoelen, heb je geen warm water nodig. Zonde als de kraan toch eerst opwarmt. En ook op je dagelijkse douche kun je water besparen, zonder in te leveren op comfort. Hieronder beschrijven wij twee slimme systemen voor water- en energiebesparende kranen van Hotbath. 

Besparen met Flower Power

Water- en energiebesparende kranenVeel eenhendelkranen geven vanuit de ‘neutrale hendelpositie’ gemengd water. In veel gevallen wordt de hendel dan ook pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt slechts de waterleiding verwarmd in afwachting van de volgende keer dat de kraan geopend wordt.

Het Flower Power systeem zorgt dat de hendel in eerste instantie enkel koud water geeft en pas na het veranderen van de hendelpositie warm water. Dit is wel de simpelste, maar ook meteen de meest effectieve energiebesparing die denkbaar is.

  • geen verspilling van warm water
  • geen verspilling door verwarming van het leidingwerk
  • geen verspilling van geld
  • geen verspilling van energie

Douchen met lucht

Het ziet eruit als een gewone douche en als je eronder staat merk je ook geen verschil met een gewone douche. Het water valt in een comfortabele, volle straal naar beneden en heeft precies die temperatuur die je wilt. Toch bespaar je flink op je waterverbruik!

Water- en energiebesparende kranenHet EcoAir System voegt lucht toe aan de waterstraal. Zo heb je minder water nodig om te douchen en voelen de waterdruppels toch vol en warm aan. Hoe werkt dat dan? In het kniegewricht, het punt vlak voor de douchekop, is een vernauwing in de watertoevoer aangebracht. Het water versneld daardoor en tevens wordt er lucht aangezogen en vermengd met het water. Op die manier lever je met het EcoAir System niet in op comfort, maar verbruik je wel aanzienlijk minder water per douchebeurt.

Meer informatie: Hotbath

Speak Your Mind

*