Welke vloer kies jij in jouw badkamer?

De badkamer vervult steeds meer een belangrijke rol als ontspanningsruimte in huis. Een heerlijke plek om even tot jezelf te komen. Daarom zijn de eisen die eraan worden gesteld ook veranderd. Het is belangrijk om even stil te staan bij de keuze voor de vloer en de wand, want dat bepaalt het grootste gedeelte van de stijl en uitstraling van je badkamer. Gelukkig is er tegenwoordig enorm veel keuze in materialen en stijlen, zodat jij je badkamer geheel naar je eigen smaak kunt maken. Welke vloer kies jij in jouw badkamer?

Trend in XXL-tegels

Voor welke vloer kies jij in jouw badkamer?

Keramische tegels worden steeds groter. Inmiddels is het de keramische industrie gelukt om gigantische tegels te maken met een afmeting van wel 320x160cm. Prachtig om tegen de wanden van je badkamer te plaatsen als grote panelen. Maar ook XXL-tegels van bijvoorbeeld 90×90 en 120x120cm worden steeds populairder voor op de vloer van de badkamer. Je hebt hierdoor heel weinig voegen, wat heel rustig oogt en bovendien heel praktisch is in het onderhoud (minder voegen om schoon te maken). Bij Nibo Stone in Vianen en Venlo vind je een uitgebreid assortiment XXL-tegels die geschikt zijn voor de badkamer.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Voor welke vloer kies jij in jouw badkamer?

Hout is niet geschikt voor op de badkamer vanwege de werking van het vocht op het hout. De houten vloer zal door de luchtvochtigheid en warmte flink gaan uitzetten en krimpen. Een combinatie met vloerverwarming is niet mogelijk en shampoo en zeep kunnen lelijke vlekken maken in het hout.

Gelukkig is er sinds enige tijd een uitstekend alternatief voor echt hout: houtlook vloertegels. Deze keramische tegels zijn gebakken op zeer hoge temperaturen en hierdoor niet poreus en zeer slijtvast. De vloer is op de badkamer uitstekend waterdicht te maken en is prima te combineren met vloerverwarming. Het onderhoud is een fluitje van een cent en voor het uiterlijk hoef je het ook niet te laten. De ontwikkeling van houtlook tegels is zo snel gegaan, dat ze nauwelijks nog te onderscheiden zijn van echt hout. Zelfs de nerf en structuur van echt hout is zo goed nagebootst dat ze echt voelbaar zijn. Ga maar eens kijken bij Nibo Stone, daar hebben ze diverse houtlook tegels op grote beloopbare oppervlaktes liggen.

Karakteristiek natuursteen

Voor welke vloer kies jij in jouw badkamer?

Een vloer of wand van natuursteen geeft direct een luxe gevoel. Maar het is ook praktisch: Het materiaal is waterbestendig, gemakkelijk schoon te houden en vooral heel duurzaam. Kies bij natuursteen voor een vloer met een ruwe oppervlak, dan glijd je niet snel uit. Leisteen is zo’n materiaal dat van nature een antislipwaarde heeft die niet te evenaren is met een ander soort vloer. Ook zijn er tal van oppervlaktebewerkingen die de vloertegels stroef maken, Nibo Stone levert al sinds 1923 natuursteen en heeft een ruim assortiment van diverse natuursteensoorten die uitermate schikt zijn voor de badkamer.

Ben je op zoek naar nieuwe tegels voor je badkamer? Dan ben je dus bij Nibo Stone aan het juiste adres. Kijk op hun website voor de actuele openingstijden en het adres: www.nibostone.nl.

Speak Your Mind

*