ZO kan het ook. Je huis duurzaam schoonmaken.

Een nieuwe badkamer of keuken is een enorme investering waar je zo lang mogelijk van wilt genieten. Door goed schoon te houden en te onderhouden, heb je jarenlang plezier van je aankoop. En ook dat schoonmaken kan op een duurzame en verantwoorde manier, met ZO. In een de tijd dat hygiëne belangrijker is dan ooit, introduceert ZO een nieuwe manier van schoonmaken: snel, veilig, voordelig én vegan. En dat allemaal verpakt in strak ontworpen, recyclebare zakken en sprayers. Die zo mooi zijn dat je ze overal in huis neer wilt zetten. Zo kan het dus ook.

ZO kan het ook. Je huis duurzaam schoonmaken.

Schoonmaken toegankelijk gemaakt

Achter het splinternieuwe merk ZO zit stevige knowhow. Oprichters Arjen de Ruiter en Bert Groen (inderdaad, een speaking name) hebben al jaren ervaring met het ontwikkelen van duurzame schoonmaaksystemen. Onder meer voor de horeca en ziekenhuizen. Bert: “Je huis schoonmaken is typisch zoiets waar je tegenop ziet. Maar als je ervoor zorgt dat je schoonmaakmiddelen voor het grijpen liggen, verlaag je de drempel voor jezelf en je huisgenoten. Daarom hebben we, samen met Joey Verseput, extra veel aandacht besteed aan het ontwerp van onze verpakkingen: sprayers die zo mooi zijn dat je ze op het aanrecht laat staan, en doekjes in bijpassende kleuren. Want als je die spullen toegankelijk maakt, wordt schoonmaken dat ook.”

ZO kan het ook. Je huis duurzaam schoonmaken.

Mix it. Spray it. Wipe it.

Wat doet ZO precies anders? ZO verkoopt reinigingsconcentraten met bijbehorende, stijlvolle sprayers. Je vult de sprayer tot de streep met concentraat en mixt dat thuis zelf met water. Op die manier hoeft er geen water te worden vervoerd. Schoonmaken is simpel. Je sprayt een oppervlak in, laat de reiniger even inwerken en veegt het oppervlak daarna schoon met een van de ecologische microvezeldoeken. Arjen: “Mix it. Spray it. Wipe it. Dat maakt ons anders. En we zijn goedkoper dan een kant-en-klaar schoonmaakmiddel. Met een navulzak van ZO doet een gemiddeld gezin dik een jaar. Waar we natuurlijk ook onderscheidend in zijn, is ons design.”

ZO kan het ook. Je huis duurzaam schoonmaken.

Geen afval

Schoonmaken met ZO is helemaal van deze tijd. Het is hygiënischer dan schoonmaken met een doekje en een emmer sop. Doordat je het doekje niet steeds in hetzelfde water uitspoelt, verspreid je de bacteriën niet. Bovendien zijn alle producten vegan: er zitten alleen natuurlijke stoffen in van plantaardige bronnen, en niets is getest op dieren. Omdat je het reinigingsconcentraat zelf met water mixt, gaat er geen energie verloren aan het vervoer van water. De verpakkingen zijn gemaakt van materialen die worden hergebruikt. Zo is er geen afval.

ZO kan het ook. Je huis duurzaam schoonmaken.

Eindelijk mooie microvezeldoekjes

De reinigers van ZO zijn er in 4 varianten: een allesreiniger, een sanitair reiniger, keukenreiniger en een glasreiniger. Voor elke reiniger is er een aparte sprayer en een microvezeldoekje. De doekjes versterken de werking van de reiniger, zijn helemaal ecologisch en – wat een verademing – verkrijgbaar in kleuren die je in huis wilt hebben. Als je om de dag schoonmaakt, doe je met een navulzak ongeveer een jaar.

Meer informatie: Zo

 

Speak Your Mind

*