Zo vind je de perfecte wastafelkraan voor je badkamer

Een kraan uitzoeken is meestal één van de laatste stappen bij het inrichten van de badkamer. We kunnen gerust zeggen dat de kraan de kroon is op je wastafel. En hoe deze eruit moet zien, is natuurlijk erg persoonlijk. Valt je keuze op een kraan, die op de wasbak staat of heb je liever een inbouwkraan die letterlijk uit de wand komt? Kies je voor traditioneel rvs, voor trendy zwart of wellicht voor de luxe uitstraling van een goudkleurige wastafelkraan? Wat je voorkeur ook is, Dekker Zevenhuizen biedt je een ruim assortiment voor de badkamer waaronder verschillende modellen en merken wastafelkranen. Lees er alles over in de wastafel keuzewijzer.

Zo vind je de perfecte wastafelkraan voor je badkamer

Kies je een opbouw of inbouw wastafelkraan?

Naast de traditionele opbouw wastafelkraan, kun je tegenwoordig ook kiezen voor een kraan die direct uit de muur komt. Ben je aan het verbouwen of krijg je een compleet nieuwe badkamer, dan is dit het juiste moment om een inbouwkraan te overwegen. Al het leidingwerk zit netjes verborgen achter de muur wat zorgt voor een strakke en minimalistische look. Wil je alleen je huidige wastafelkraan vervangen, dan is een opbouwkraan een logische keuze.

Hoog of laag model wastafelkraan?

Binnen de opbouw wastafelkranen series Lanesto en Waterevolution kun je kiezen uit een hoog of laag model. Zo kun je altijd een kraan naar eigen smaak uitkiezen en kies je de hoogte die past.

Zo vind je de perfecte wastafelkraan voor je badkamer

Een lage kraan is geschikt als je de kraan alleen gebruikt om je handen te wassen of tanden te poetsen.

Zo vind je de perfecte wastafelkraan voor je badkamer

Heb je een opbouwkom of wil je meer ruimte onder de kraan, bijvoorbeeld om je haren te wassen, dan is een hoog model praktischer.

Inbouw wastafelkraan

Zo vind je de perfecte wastafelkraan voor je badkamer

De inbouwkraan is sterk in opkomst vanwege de strakke, minimalistische look. De leidingen zijn achter de muur weggewerkt en dus volledig aan het oog onttrokken. Daarnaast is een inbouw wastafelkraan ook nog eens erg praktisch, omdat er meer ruimte is voor de wasbak en je minder hoeft schoon te maken.

Gekleurde wastafelkranen

Zo vind je de perfecte wastafelkraan voor je badkamer

Naast de traditionele chromekleur komt er steeds meer vraag naar andere kleuren waaronder zwart, goud en koper zoals je hieronder kunt zien in de serie de Flow van Waterevolution. Met een gekleurde kraan druk je direct een persoonlijk design stempel op je badkamer.

Wastafelwijzer

Of je nu kiest voor strakke of ronde vormen, rvs of een kleurtje, hoog of laag, het is belangrijk om alle kranen in de badkamer uit dezelfde lijn (of merk) te kiezen. Zo behoud je de stijl, rust en eenheid in je badkamer.

Wil je meer tips over wastafels, kranen en badkamermeubels, download dan de wastafelwijzer met hierin een handig stappenplan.

Bron: Dekker Zevenhuizen

Speak Your Mind

*