Living rooms

Schitterende kamers om écht in te wonen, te leven en te werken

Living roomsDe woonkamer is allang niet meer de enige ruimte waar er ‘gewoond’ wordt. Het duo van auteur Piet Swimberghe en fotograaf Jan Verlinde zocht tal van woonkamers op, maar ook keukens, serres, slaapkamers, zolders en kelders waar er volop in geleefd wordt. Living rooms is een geschenkboek van formaat.

De bewoners van de meer dan dertig getoonde livings komen allen uit de wereld van kunst, design, mode, of architectuur. Het zijn liefhebbers van vintagedesign, De Stijl, rariteitenkabinetten, barokke, eclectische of country stijl. Stuk voor stuk bijzondere woon- en werkruimten met een persoonlijk karakter. Naast de interieurs komen ook de exterieurs aan bod.

Het merendeel van de woningen bevindt zich in Vlaanderen en Brussel, maar ook de surrealistische voormalige woning van de Milanese ontwerper Piero Fornasetti, Casa Mollino – een privémuseum in Turijn – en enkele artistieke woningen in Londen en Nederland zijn in beeld gebracht. De tekst is in het Nederlands, Frans en Engels. Mede door de mooie vormgeving en fotografie is dit boek een waar genot om doorheen te bladeren en te lezen, niet alleen voor liefhebbers van interieurdesign, maar ook voor professionals. De auteur en fotograaf werken beiden voor het Vlaamse Knack Weekend en hebben meerdere interieurboeken op hun naam staan.

Recensie: M. van Schaik

Speak Your Mind

*