Top 5 boeken voor Kerst 2016

De Kerstdagen zijn de uitgelezen kans om je waardering voor iemand te laten blijken door een persoonlijk cadeau te geven. Toch is het voor velen lastig om een goed cadeau uit te kiezen. Want wat geef je iemand die een hele specifieke smaak heeft of die alles al heeft? Een boek komt altijd van pas. Wij geven je hier een top 5 boeken voor Kerst 2016. De boeken hebben allemaal een link met wonen, want dat is tenslotte een activiteit die ons allemaal bezig houdt en een beetje inspiratie kan nooit kwaad.

 

1. Buitengewoon & betaalbaar bouwen 1

Buitengewoon en betaalbaar bouwen 150 inspirerende en betaalbare projecten van toparchitecten

Inspiratie en informatie voor uw eigen (ver)bouwproject. 50 inspirerende en betaalbare projecten van toparchitecten is het nieuwste boek in de reeks Belgisch Budget Bouwboek. Het toont je een selectie van 50 recente eengezinswoningen, zowel nieuwbouw als renovatie, die elk op hun manier een uniek verhaal hebben. De samenstelling gebeurde op basis van hoe de projecten vorm kregen in overleg met de bouwheer, en hoe de architecten creatieve ingrepen integreerden op vlak van budget, techniek, circulatie, uitzicht, materialen,…

Bestel: Buitengewoon & betaalbaar bouwen 1

 

Ontspullen2. Ontspullen

Meer leven met minder

Je zult vast en zeker herkennen dat je teveel spullen hebt in huis. We hebben er met elkaar meer dan ooit – en veel dingen die we nooit gebruiken, zoals kleding, keukenspullen en prullaria. Maken ze jou nog gelukkig? Volgens trendwatcher James Wallman kun je beter ervaringen verzamelen in je leven en jezelf van spullen ontdoen. De Japanse opruimgoeroe Kondo helpt je met selecteren, maar Wallman gaat een stap verder. Hoe zorg je ervoor dat je niet verleid wordt om meer te kopen?

In Ontspullen beschrijft de auteur inspirerende alternatieven, die gratis zijn of weinig hoeven te kosten. Dit boek biedt jou een combinatie van psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips voor een lichter leven.

Bestel: Ontspullen

 

3. De grote schoonmaakbijbel

Alles wat je wilt weten over poetsen, wassen en strijken

De grote schoonmaakbijbelDé schoonmaakbijbel die iedereen in huis moet hebben – gebaseerd op jarenlange professionele ervaring – met 4 tips voor een grondige lenteschoonmaak.

Als je mensen vraagt naar de dingen die hen echt blij maken, staat ‘een bed met schone lakens’ vaak op de eerste plaats. Een proper huis maakt ons gelukkig. Zowel fysiek als mentaal is het aangenamer om in een opgeruimd en schoon huis te wonen. Maar hoe pak je dat nu precies aan? Hoe vaak moet je je keukenwerkblad schoonmaken? En hoe kuis je je badkamer? Welk kledingstuk was je op welk programma? Hoe verwijder je rode wijnvlekken? En hardnekkige vetvlekken? Wat kun je allemaal doen met citroen, azijn en soda? En wat betekenen al die symbolen eigenlijk? Het Poetsbureau geeft je een antwoord op al deze vragen en bundelde al hun kennis in een schoonmaakbijbel. – Met stap-voor-stap foto’s en een duidelijke uitleg. – Handige tips & tricks van schoonmaakexperte Liesbeth. – Met leuke en informatieve filmpjes via de LAYAR app.

Bestel: De grote schoonmaakbijbel

 

4. Kleurengids voor het interieur pastel en naturel

Kleurengids voor het interieur pastel en naturelNeutrale en pasteltinten zijn allerminst saai. Deze kleurengids beschrijft de vele mogelijkheden van de neutralen in diverse woonstijlen en leefruimten. De gids opent met een korte omschrijving over de toepassing van deze kleuren in de interieurgeschiedenis, het effect van licht, de samenhang tussen kleur en stemming, en tips om tot een persoonlijk moodboard te komen. De basis van dit boek vormen 200 kleurenschema’s, opgedeeld in twaalf hoofdstukken met elk zijn eigen kleurnuances en -schakeringen. Bij elk pallet een korte sfeerimpressie en toelichting over de toepasbaarheid en combinatie van de hoofdkleur en vier accentkleuren, ton-sur-ton of complementair. Geen kleurenfoto’s, maar kleurstalen/verfstreken illustreren de pagina’s. Door het ontbreken van foto’s moeten de beschrijvingen de gewenste sfeer oproepen, wat enig inbeeldingsvermogen van de lezer vergt. Een uitgave in handig A5-formaat in spiraalbinding, die makkelijk mee te nemen is naar de doe-het-zelf-zaak. Met register. (NBD|Biblion recensie, M. van Schaik)

Bestel: Kleurengids voor het interieur pastel en naturel

 

5. Koken met Karin

Koken met KarinHet grote zónder pakjes & zakjes kookboek

Weg met de jojodieetboeken en gehypte superfoods. Gezond en toch lekker koken was nog nooit zo makkelijk! Het recept is oersimpel; gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag. Terug naar gewoon gezond eten zonder gedoe. Want je leeft lekkerder en voelt je beter zónder al die poeders en prefabs vol zout, suiker en smaakversterkers. Het succes van Koken met Karin zónder pakjes en zakjes 1 en 2 en de talloze jubelende reacties van ex-pakjesgebruikers bewijzen dat de tijden echt zijn veranderd. Daarom verschijnen deze twee boeken nu in één bundel. De meest populaire kant-en-klaargerechten handig bij elkaar, maar dan zelfgemaakt. Van erwtensoep tot boeuf stroganoff, van kip tandoori tot Hollandse stamppotjes, van roze koeken tot pindakaas. Maak het zelf!

Bestel: Koken met Karin

Speak Your Mind

*