Top 5 boeken voor Sinterklaas 2017

Top 5 boeken voor Sinterklaas 2017Het overkomt ons allemaal wel eens dat de waan van de dag je inhaalt. En dan kom je er ineens achter dat het al bijna Sinterklaasavond is. En dat jij nog geen cadeautjes hebt geregeld. Gelukkig biedt het internet uitkomst.

Vele onlineshops draaien op dit moment overuren om alle Sinterklaascadeaus tijdig af te leveren. Nu kan zoeken op internet ook nog een hele klus zijn, daarom geven wij een paar boekentips.

Hier is onze top 5 boeken voor Sinterklaas 2017, want een boek is altijd goed!

1. Jamie Oliver 5 ingrediënten

Jamie Oliver 5 ingrediëntenVoor wie van lekker eten houdt, maar weinig tijd heeft

Eten uit eigen tuin is gezonder, goedkoper en vriendelijker voor het milieu. Maar het roept ook vele vragen op. Welke groenten kun je het best in welk seizoen zaaien? Hoe zorg je dat ze tot volle wasdom komen. Wanneer kun je oogsten? Welke werkzaamheden moet je nog meer in je tuin verrichten? Dit praktische boek geeft op alle vragen duidelijk antwoord. Eten uit eigen tuin bevat bovendien de bij het seizoen passende recepten, die stap voor stap en met verhelderende foto’s worden beschreven. Daarnaast reikt het boek milieuvriendelijke oplossingen aan voor de meest voorkomende ziekten en plagen. Eten uit eigen tuin is kortom een onmisbaar handboek voor iedereen die wil genieten van zelf verbouwde groenten. En voor de ervaren tuinier die het maximale uit de moestuin wil halen.

Bestellen: Jamie Oliver 5 ingrediënten

 

2. Tiny Houses

Tiny HousesVoor wie anders wil wonen en leven

Minder huis, meer leven . Tiny Houses in Nederland en België. Steeds meer mensen willen anders wonen en leven. Een tiny house is een mooi en slim ontworpen, vaak duurzaam gebouwd huisje dat stukken goedkoper is dan een traditioneel huis. Minder woonoppervlakte, maar meer vrijheid. Dit fraai vormgegeven inspiratieboek geeft inzicht in de tiny house movement. Aan het woord komen bewoners van verschillende tiny houses in Nederland en België. Zij delen hun ervaringen en geven hun beste tips & tricks voor wonen op de vierkante meter.

Geschreven door Monique van Orden, vicevoorzitter van de stichting Tiny House Nederland.

Bestellen: Tiny Houses

 

3. Het PlantenlabHet plantenlab

Voor liefhebbers van groen in huis

De bekende blogster en groenspecialist Judith Baehner (‘het Groenlab’) heeft met Het plantenlab een hip en trendy kamerplantenboek geschreven. Haar passie voor planten spat van de pagina’s af. Door haar werk als freelancer voor tijdschriften als Margriet, Home & garden en Buitenleven weet ze als geen ander welke vragen er in de praktijk leven.

Dit boek, geactualiseerd en in een nieuwe uitvoering, is de perfecte gids voor iedereen die meer wil doen met planten in en om huis.

Bestellen: Het plantenlab

 

Zaaikalender 20184. Zaaikalender 2018

Voor buitenlui

Ieder jaar geeft Uitgeverij Christofoor een nieuwe Zaaikalender uit met de aanwijzingen van Maria en Matthias Thun. Voor 2018 staan er de optimale zaaidagen in, geschikte momenten om te snoeien, te spitten of te oogsten. Voor bijenhouders worden de gunstigste dagen genoemd voor de verzorging van hun volken. De duidelijke symbolen en de uitneembare poster voor op de werkplek zijn van jaar tot jaar een stabiele hulp voor boeren, tuinders, imkers en andere buitenlui.

Bestellen: Zaaikalender 2018

 

5. Remy Meijers

Voor de interieurdesigner in spe

Remy MeijersDe kunst om evenwicht te creëren in de meest uiteenlopende ruimtes heeft interieurarchitect Remy Meijers internationaal op de kaart gezet. Uitgangspunt in zijn werk is een totaalvisie waarin alle elementen perfect op elkaar zijn afgestemd. Deze aanpak leidt tot interieurs die in al hun eenvoud een aangename rust uitstralen. Een goed voorbeeld van zijn werk is het prestigieuze 5-sterren hotel The Dylan in Amsterdam. Maar ook de landgoederen, herenhuizen, villa’s, vakantiewoningen, bedrijfs- en expositieruimtes van zijn hand weerspiegelen zijn visie op interieurarchitectuur optimaal. Als onderdeel van zijn totaalvisie, ontwerpt Remy Meijers het meubilair en de accessoires meestal zelf, zowel voor zijn eigen collectie als voor een aantal collecties van vooraanstaande merken. In dit boek passeren zijn meest recente projecten de revue.

Bestellen: Remy Meijers

Speak Your Mind

*