Urban living

Een nieuwe kijk op stedelijk wonen

Urban livingIn Urban living behandelt de bekende Britse binnenhuisarchitecte en oprichtster van ‘Designers Guild’ het wonen in de stad. De stad bestaat uit contrasten, zoals nieuw naast oud. Guild probeert de spanning tussen die contrasten over te brengen bij het inrichten van stadshuizen en het karakter ervan te accentueren. Hiertoe toont zij haar Victoriaanse huis in Londen, behandelt in tekst en foto’s het proces van veranderen en inrichten en geeft zij haar opvatting over het moderne wonen in de stad.

Naast haar eigen huis wordt een aantal interieurs getoond van verschillende typen stadswoningen die alle op hun manier getuigen van Guilds opvattingen over inrichting en wonen: frisse, liefst open ruimten, spannende, gewaagde kleuren, combinaties van oud en nieuw, inspirerende (kunst)voorwerpen.

De teksten staan, met zwart-witfoto’s, op groene of blauwe pagina’s, daarna volgen steeds prachtige kleurenfoto’s van interieurs en voorwerpen, met korte teksten. Achterin verkoopadressen Designers Guild producten etc. Een inspirerende uitgave, mooi vormgegeven. Met register.

Speak Your Mind

*