Utrecht krijgt een verticaal bos

Utrecht krijgt een verticaal bos

Wonderwoods in Utrecht – G&S Vastgoed KondorWessels Projecten / A2Studio.

In 2050 zal 90% van alle Europeanen in een stad leven. Als wij daar aan denken komt er al snel een grauw plaatje in ons op, vol drukte en vieze uitlaatgassen. De Italiaanse architect Stefano Boeri ziet gelukkig iets anders. Hij ziet de mogelijkheid om frisse steden te creëren waar volop planten, bomen en struiken bloeien en mensen gezonde lucht inademen. In 2014 voltooide hij zijn eerste verticale bos in Milaan. Inmiddels verovert hij de hele wereld met zijn groene ontwerpen.

Utrecht krijgt een verticaal bos

Wonderwoods in Utrecht – G&S Vastgoed KondorWessels Projecten / A2Studio.


Wonderwoods in Utrecht

Utrecht krijgt als eerste stad in Nederland een verticaal bos: Wonderwoods. Naast de Jaarbeurs komen twee groene gebouwen te staan. Het ene gebouw is ontworpen door Stefano Boeri en krijgt vooral veel groen aan de buitenkant. Het andere gebouw is ontworpen door Roberto Meyer en krijgt vooral veel groen aan de binnenkant. In totaal zullen er 10.000 planten en 360 bomen bloeien, die jaarlijks zo’n 5400 kg koolstofdioxide gaan verwerken en 41.400 kg zuurstof produceren. Al dat groen zal worden bewaterd met opgevangen regenwater van de daken. Wonderwoods zal verder ruimte bieden aan huur- en koopwoningen, werkplekken, horeca en een Playlab waar mensen kunnen ontdekken, leren en maken. Het project wordt ontwikkeld door KondorWessels Projecten en G&S Vastgoed en zal in 2022 klaar zijn.

Bron: Voor de wereld van morgen

Comments

  1. Functioneel en mooi, dus: een geweldig idee. Zou iets zijn voor ons wooncomplex. Vragen: wat zijn de bouwtechnische voorwaarden, wat zijn de kosten, is er subsidie beschikbaar?

    • Wonderwoods is een project van Kondor Wessels Vastgoed. Je kunt contact met hen opnemen via de volgende link: contact Kondor Wessels

      Mvg, secretariaat Voorlichtingsburo Wonen

Speak Your Mind

*