4 Tips voor een opgeruimde keuken

Of koken nu wel of geen hobby van je is, je werkt het prettigst in een opgeruimde keuken. Met een paar handige keukenhulpjes heb je alles bij de hand en kun je maximaal gebruik maken van je werkblad. Lees hier onze 4 tips voor een opgeruimde keuken:

4 Tips voor een opgeruimde keuken - snijplankSnijplank voor de spoelbak

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor je begint met koken, snijd en was je alle groenten. Hoe handig is het dan als je een snijplank hebt die precies op je spoelbak past? En dat niet alleen. De snijplank is zo gevormd dat je de groente direct van de plank in de spoelbak kunt vegen. Zonder deze op te hoeven tillen. Dat is snijden en wassen in één vloeiende beweging.

4 Tips voor een opgeruimde keuken - rolmatMultifunctionele rolmat

Om zolang mogelijk plezier te hebben van je mooie keukenblad, zul je hier met zorg mee om moeten gaan. De multifunctionele rolmat helpt jouw spoelbak en werkbladoppervlak te beschermen. Hete pannen zet je niet op je werkblad, maar wel op de rolmat. Bovendien is de mat erg nuttig voor zware voorwerpen en het ontdooien van producten. Het is verder een ideaal afdruiprek voor op het werkblad of boven de spoelbak. Opgerold neemt de rolmat weinig plaats in en is daardoor eenvoudig op te bergen. De rolmat is eenvoudig te reinigen in de vaatwasmachine.

 

Vaatdoekhouder

J4 Tips voor een opgeruimde keuken - vaatdoekhoudere gebruikt het dagelijks. Meerdere malen. Maar waar laat je het na gebruik? We hebben het over de vaatdoek. Voor de hygiëne is het van belang de vaatdoek dagelijks te vervangen voor een schone. Maar je kunt hem best meerdere keren gebruiken. Na gebruik spoel je hem uit met (heet) water, knijpt hem uit en daarna… hang je hem over de vaatdoekhouder. Een handig rvs beugeltje dat je ophangt in je spoelbak. Links of rechts of waar je maar wilt. Je kunt hem elk moment verplaatsen, want je hangt hem op met een magneet. Het doekje ligt niet meer in het zicht en kan lekker nadruppelen in de spoelbak.

Praktische foliesnijder

4 Tips voor een opgeruimde keuken - foliesnijderAluminiumfolie, plastic folie, het wordt veel gebruikt in de keuken. Voorgesneden groenten, salades en vlees blijven langer vers als de schaal wordt afgedekt met folie. Bovendien houdt het vliegen en andere insecten op afstand. Helaas hebben aluminiumfolie en plastic folie ook een vervelende eigenschap met elkaar gemeen; het scheurt nooit in de rechte lijn die jij voor ogen hebt. Maar met deze foliesnijder is dat probleem verleden tijd. Behalve dat de foliesnijder in een perfecte rechte lijn snijdt, is deze ook nog praktisch te integreren in de lade. De foliesnijder dichter bij de hand nodig? Neem hem uit lade en gebruik hem op het werkblad. Snijd de folie in één vlotte beweging in één rechte lijn.

Speak Your Mind

*