A.R.T.E. Projectontwikkelingen

Een van de speerpunten van het MVO-beleid van Arte is het creëren van een transparante waardeketen, van groeve tot en met keuken. Ongeveer 75% van het graniet dat Arte inkoopt is afkomstig uit India, een land dat beschikt over een van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld.

A.R.T.E. Projectontwikkelingen

Het verschil maken

Arte werkt samen met Earthworm (voorheen TFT) om de arbeidsomstandigheden in de groeves te verbeteren. Arte wil niet alleen het verschil maken in de groeves, maar ook daarbuiten een positieve invloed hebben. Met het Arte Right To Education (A.R.T.E.) project werkt Arte in India samen met verschillende partijen om te zorgen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op educatie en een betere toekomst. Met behulp van o.a. lokale gemeenschappen wordt er een ‘Child Labour Free Zone’ gecreëerd, waar kinderen naar school gaan.

A.R.T.E. project

Voor het A.R.T.E. project zijn acht dorpjes rondom de groeves waar Arte haar graniet inkoopt geselecteerd. In dit gebied wonen ongeveer 2500 kinderen. Hiervan gingen 241 kinderen nooit naar school, door de inspanningen binnen het A.R.T.E. project gaan er inmiddels al 38 van deze kinderen structureel naar school. Een mooi begin waar Arte trots op is.

A.R.T.E. Projectontwikkelingen

Lange termijn

Voor Arte stopt het niet na dit project. Om ook op lange termijn positieve verandering te brengen in het gebied, heeft Arte in 2018 de stichting Arte Responsible Stone Foundation opgericht. Een stichting die ervoor moet zorgen dat het project niet meer afhankelijk is van subsidie en kennis eventueel kan worden gedeeld met andere gebieden.

Hostels

De laatste ontwikkeling van het A.R.T.E. project is het onderzoek naar de mogelijkheid om hostels op te zetten voor kinderen. Ouders van kinderen migreren vaak enkele maanden per jaar naar andere steden om te werken, wanneer er binnen het gebied geen werkgelegenheid is. Kinderen zijn genoodzaakt om mee te gaan en krijgen hierdoor in deze maanden geen onderwijs. Met een mogelijkheid tot hostels kunnen kinderen het hele jaar verblijven in de dorpen en gaan ze het hele jaar naar school.

De komende tijd zal onderzocht worden of de veiligheid in en rondom deze hostels gewaarborgd kan worden. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met leraren, de hostels zouden namelijk in scholen gevestigd worden.

Meer informatie: Arte

Speak Your Mind

*