Aantrekkelijke afzuigkappen van Bosch

Aantrekkelijke afzuigkappen van Bosch
De markt voor afzuigkappen is volop in beweging. Er is vrijwel geen enkel ander productsegment binnen de huishoudapparatuur waarin de behoefte zo is verschoven van pure functionaliteit naar design. In de meeste huishoudens is het uiterlijk van de afzuigkap minstens zo belangrijk geworden als de prestaties, een minimale geluidsoverlast en het reinigingsgemak. Hierbij draait het allemaal om persoonlijke voorkeur: het ontwerp van de afzuigkap is een duidelijke afspiegeling van het individuele stijlgevoel van de gebruiker. Bosch ontwikkelde daarom een collectie aantrekkelijke afzuigkappen. Stuk voor stuk combineren deze apparaten topprestaties, eenvoudige bediening en perfecte resultaten met een bijzonder aantrekkelijk ontwerp.

Vormgeving haakt in op emotie

Aantrekkelijke afzuigkappen van BoschHuishoudens waarin design een belangrijke rol speelt, komen altijd op deze vraag uit: moeten we de afzuigkap onzichtbaar wegwerken of wordt hij het pronkstuk van de ruimte? In het laatste geval heeft Bosch een scala aan mogelijkheden. “Soms kan de consument er niet omheen dat de afzuigkap in een kleine alkoof geplaatst moet worden”, licht Robert Sachon, hoofdontwerper van huishoudelijke apparatuur van Bosch, toe. “Maar onze afzuigkappen hebben veel meer speelruimte in vorm en afmeting dan andere apparaten, en dat biedt talloze nieuwe mogelijkheden.” Dus waarom veranderen we de afzuigkap niet in een echte eyecatcher? De kunstzinnig vormgegeven, platte afzuigkap uit de Serie 8 van Bosch (modelnummer DWF97MP70) doet denken aan een schilderij in modern-klassieke stijl. Het model is opgebouwd uit hoogwaardig vormgegeven glazen oppervlakken en krijgt daardoor zowel een tijdloze als hedendaagse uitstraling. Hiermee doorbreekt Bosch de sobere stijl kenmerkend voor afzuigkappen. Aantrekkelijke afzuigkappen van BoschDit apparaat laat emotie leven in de keuken, en zorgt tegelijkertijd voor efficiënte, ideale luchtverversing.

Nieuwe stijliconen

Bosch lanceert niet alleen unieke modellen die in elke keuken de aandacht naar zich toe trekken, er zijn ook schuin aflopende en verticale afzuigkappen die een harmonieuze aanvulling vormen op de uitstraling van de inbouwapparatuur uit de Serie 8. Naast de behuizing van hoogwaardig roestvrijstaal zijn de afzuigkappen uitgerust met een intuïtieve bedieningsring, een opvallend en veelgeprezen element bekend van de ovens van Bosch. Ook de kubusvormige, compacte afzuigkap voor boven een kookeiland of aan de muur is uitgerust met de bedieningsring. De afzuigkap voldoet aan de hoogste ontwerp- en prestatie-eisen, zelfs als de ruimte minimaal is. Aantrekkelijke afzuigkappen van BoschDe elegante, schuin aflopende wandschouwmodellen van glas met opvallende roestvrijstalen accenten zijn ware decoratieve elementen in huis, en zijn opgenomen in de collecties van de Serie 8 en Serie 6. Blikvanger van de afzuigkap uit de Serie 6 – die qua ontwerp naadloos aansluit op de inbouwapparatuur van deze collectie – is het smalle chromen detail met het Bosch-logo op het glas. De ergonomische vorm van de schuin aflopende wandschouwmodellen biedt gebruikers maximale bewegingsruimte tijdens het koken. Net als de platte, minimalistische en uiterst krachtige afzuigkappen, die boven de kookplaat Aantrekkelijke afzuigkappen van Boschaan de muur zorgen voor een optimaal klimaat in de keuken.

Uniek gebruiksgemak

Nu de bedieningsring is toegevoegd aan de afzuigkappen, is de ring van de inbouwapparatuur uit de Serie 8 rond. De combinatie van draaien en tikken is een unieke gebruikservaring: het vinden van de juiste functie is nu heel eenvoudig. Bij veel andere modellen zorgt DirectSelect Premium voor optimaal bedieningsgemak: elke stand of functie is direct te selecteren. Bovendien zijn de bedieningsring en DirectSelect Premium opvallende designelementen. “Voor onze afzuigkappen houden we steeds minder vast aan hun uitstraling als simpel gebruiksvoorwerp”, aldus Sachon. “Wat telt is het totaalplaatje: van de aantrekkelijke, elegante vormen tot het hoogwaardige lichtontwerp.”Aantrekkelijke afzuigkappen van Bosch

Automatisch het perfecte resultaat

Automatisch perfect gereinigde lucht? Dat is nu mogelijk dankzij de krachtige sensoren in de afzuigkappen: de PerfectAir-sensor. De PerfectAir sensor in de afzuigkap controleert de damp constant en past de zuigkracht automatisch aan de opstijgende damp aan – in welke stand de afzuigkap ook staat, zelfs in intensiefstand. Zo zorgt het apparaat ook voor minder geluidsoverlast: hij kiest altijd voor de laagst mogelijke zuigstand. Over geluid gesproken: de nieuwe schuin aflopende wandschouwmodellen van Bosch zijn de stilste die in Europa verkrijgbaar zijn. Deze afzuigkappen produceren namelijk maximaal 54 decibel, vergelijkbaar met het geluidsniveau van een rustig gesprek.

Verbonden apparaten

De nieuwe, aantrekkelijke afzuigkappen uit de Serie 8 zijn ook nog eens uitgerust met een geïntegreerde WiFi-module, waarmee ze via de Home Connect-app praktisch vanaf elke willekeurige plek te bedienen zijn, bijvoorbeeld aan de eettafel. Daarnaast neemt Bosch opnieuw een voorsprong op de concurrentie als het gaat om bediening tijdens het koken. Consumenten die een Home Connect inductiekookplaat van Bosch hebben met TFT touchscherm of DirectSelect Premium, kunnen de afzuigkap volledig bedienen via de kookplaat.

Meer informatie: Bosch

Speak Your Mind

*