AEG SenseCook kookplaten helpen je bij het koken

De nieuwe dynamische range SenseCook inductiekookplaten biedt de perfecte ondersteuning in de keuken. Of het nu gaat om sous-vide bereidingen, bakken en braden of kokend water onder controle houden, de SenseCook kookplaten helpen je bij het koken. Ze beheersen en automatiseren elke stap. De range bestaat uit de SensePro en de SenseFry kookplaten en de SenseBoil hub.

De AEG SenseCook kookplaten helpen je bij het koken. Ideaal voor wie niet zo thuis is in de keuken, maar wel graag perfecte gerechten op tafel wil zetten. De inductiekookplaten zijn ook een absolute toevoeging in de keukens van (hobby)koks die hun meesterwerken hiermee nog meer kunnen perfectioneren.

AEG SenseCook kookplaten helpen je bij het koken

SensePro kookplaat

AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met ‘s werelds eerste draadloze en batterijloze kerntemperatuurmeter. De kookplaat kan hierdoor tot op de graad nauwkeurig de kerntemperatuur meten, wat resulteert in perfecte gerechten. Door middel van het intuïtieve TFF-scherm begeleidt de kookplaat het hele proces. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en met welk resultaat (rosé, medium of doorbakken) en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntemperatuur is bereikt.

AEG SenseCook kookplaten helpen je bij het koken

Draadloze kerntemperatuurmeter

De meegeleverde kerntemperatuurmeter is voorzien van kristallen die uitzetten en inkrimpen door temperatuurveranderingen. Hiermee wordt een magnetisch veld gecreëerd wat opgevangen wordt door een antenne in de kookplaat. Zo weet de kookplaat altijd de exacte temperatuur van het gerecht dat bereid wordt. Een bijkomend voordeel is dat de kerntemperatuurmeter hierdoor draadloos is, nooit opgeladen hoeft te worden en niet voorzien is van kwetsbare elektronica. De SensePro inductiekooplaat (80 cm) is vanaf eind februari 2019 verkrijgbaar.

“Professionele chefs gebruiken regelmatig sensoren om te weten wanneer de correcte kerntemperatuur is bereikt”, geeft Jelena Radic aan, Product Marketing Manager Kitchen, Major Appliances, EMEA Electrolux. “Met de SensePro kookplaat zijn restaurantwaardige gerechten nu ook gewoon thuis te bereiden. Onze geavanceerde sensorgestuurde technologie, geeft het zelfvertrouwen en de begeleiding die nodig is om elk gerecht succesvol te bereiden. En we zijn nog het meest enthousiast over de mogelijkheden om sous vide gerechten te bereiden op de kookplaat. Hiervoor was dit alleen mogelijk met de ProSteam stoomovens van AEG. Nu kunnen we dezelfde ervaring aanbieden met onze nieuwste inductiekookplaat.”

Naast de kerntemperatuurmeter wordt de SensePro geleverd met royale 9 liter pan (Ø 24 cm) t.w.v. € 199,- euro, zodat ook sous vide bereidingen een fluitje van een cent worden.

AEG SenseCook kookplaten helpen je bij het koken

SenseFry kookplaat

Met de SenseFry kookplaat behoren inschattingen met betrekking tot de juiste temperatuur van de pan tot het verleden. De baksensor weet precies wanneer de pan op de juiste temperatuur is en zal een seintje geven wanneer er iets in de pan kan. De baksensor zorgt er ook voor dat de temperatuur constant blijft. Waarbij deze rekening houdt met de warmteafgifte van de pan en het soort gerecht dat je aan het bereiden bent. Selecteer in het intuïtieve aanraakscherm simpelweg het ingrediënt wat je wilt bereiden en het gewenste eindresultaat (rosé, medium, doorbakken) en de kookplaat doet de rest. De SenseFry inductiekookplaat (80 cm) is vanaf eind januari 2019 verkrijgbaar.

Kookplaat die ingrijpt als het nodig is

SenseBoil hob

De SenseBoil inductiekookplaat detecteert wanneer het water in de pan het kookpunt heeft bereikt. De boil-functie past dan automatisch de temperatuurinstelling aan. Ongeacht de grootte van de pan, met of zonder deksel. Het is dus voortaan niet meer nodig om bij de pan te blijven, overkoken behoort tot het verleden. De SenseBoil inductiekookplaat is in zowel 60 als 80 cm verkrijgbaar. De 80 cm uitvoering is beschikbaar met facetrand of voorzien van rvskader.

Meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*